Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

auraa, po co wstawiłaś zdjęcia tego biedaka spod stodoły????....Piszą,że zima tegoroczna będzie wyjątkowo mroźna i jak on ją przetrzyma? Zamarźnie głodny jak nic.......A do Konga zaglądam ale mogę tylko coś na bazarek podrzucić, bo finansowo nie wyrabiam z ogromem potrzebujących dookoła mnie i tu na dogo(stałe deklaracje).

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Advantix Konga przyszedł do mnie niestety:( Jutro prześlę do Gajowej, a sprzedającemu na allegro wystawię odpowiedni komentarz!

Advantix jeszcze nie dotarł.
Kongo ma znów atrakcję w postaci ok. 50 kg suni z cieczką. Wypuszczałam ich razem
przez parę dni i nic nie zauważyłam, a Konguś się jej bał i trzymał z daleka tak, że
trudno było ich razem uchwycić na fotce, choć bardzo się starałam.
Wczoraj miała byc sterylka ale okazało się właśnie, że Figa ma cieczkę.
Teraz będę je musiała separować bo wiadomo jaki z Kongusia Casanova...

Posted

cioteczki puściłam 20,- dojdzie w poniedziałek. Więcej już nie dam rady. Mogłabym nazbierać trochę różności na bazarek ale najlepiej jakby ktoś mógł odebrać w W-wie.

Posted

agusiazet napisał(a):
Mimo licznych zapytań u Viris nie udało mi się dowiedzieć, dlaczego bazarek jest niezgodny z regulaminem, więc wysnułam podobny wniosek jak bakusiowa:( Chociaż ten grzyb jest grzybem tylko z nazwy, a nie ma nic z grzybami do czynienia w polskim rozumieniu słowa grzyb z atestem. Ale jak to komuś wytłumaczyć, kiedy nie wykazuje chęci rozmowy:( Chyba spróbuję grzyba sprzedać na allegro.

napisz,że " zaczyn" może to zrozumieją :evil_lol:

Posted

Kongo wyszedł cudownie!!! Wieczorem postaram sie edytować ogłoszenia z nowymi zdjęciami.
Zdjęcia psiaka wstawiłam bo o nim pisałam. Na tej wsi jest moja buda ale obawiam się, że dla niego za duża. Problem polega na tym, że wiadomości mam od ludzi jeżdżących tam na działki, którzy są tam tylko w weekendy. Myślałam, ze jutro tam pojadę ale niestety nie...
O suni dowiem się czegoś dziś lub jutro. Ma się tym zająć Marzena. Działkowicze pomagają bezdomniakom, teraz jednak działki pustoszeją. Marzena też dziś zamyka swoją działkę. Krysia z Maćkiem jeżdżą tam cały rok i w nich jest nadzieja ale nie mogę zcedować całego ciężąru pomocy na nich.
Kolejnego psa do hotelu nie wezmę bo nie mam za co..........itd
A już się cieszyłyśmy, że w te wakacje nic nowego się nie pojawiło.

Posted

mdk8, świetny pomysł z tą zrzutką na budę, chociaż może jakby wypchać sianem( a nie się:evil_lol:) tę dużą budę o której pisze auraa, to też by pasowało....Może lepsza by była ciut większa niż goła ziemia, która za chwilę zlodowacieje i ten kawałek pofalowanego eternitu, który nie osłoni przed śnieżycą i mrozem...Auraa, wypowiedz się autorytatywnie, pliss. Trzeba zacząć działać, bo u mnie dzisiaj na piętrze szyby w oknach mróz pięknie pomalował....

Posted

Pies ma szansę na dom na wsi. Krysia sprawdzi co to za dom, bo wszystko jest tam możliwe, łącznie z klatką.
Z sunią tragedia!!!!!
Dziś Marzena poszła, zeby sprawdzić sytuację i okazuje się, ze suczka ma prawdopodobnie złamaną łapę. Jutro Krysia moze ją zabrać do Warszawy do lekarza. Tylko gdzie???? Pomocy!!!!
Sunia jest przeraźliwie chuda i na widok faceta na tych trzech łapinach ucieka. Nie wiem co robić.........

Posted

Tylu Warszawiaków i nikt pomóc nie może? To się w głowie nie mieści?

Ja deklaruję 200 zł na sunię, może jakiś DT ją przyjmie???

Karma już wysłana przez sklep Krakvet kurierem na adres warszawski!

Posted

nie wiemy w jakim stanie jest łapa i jakiego wymaga leczenia. To lewa tylna łapa. Facet twierdzi, ze suczkę potrącił samochód. Wg Marzeny ona nie biegała po drodze i tak naprawdę nie wiadomo co się stało. Jutro sunia trafi prawdopodobnie na SGGW lub na Żytnią. Niestety nie mam zdjęć. Jutro zrobi je Krysia i założę nowy wątek o FB myślałam również jeśli chodzi o Konga. NIestety nie umiem tam się poruszać. Napiszę do Inki w sprawie tymczasu.
Sunia jest ponoć podobna do mojego Fredzia z awatarku, tylko ciemniejsza. Sięga łepkiem do kolan.

Posted

W sprawie Konga , cisza...........
Sunia juz u Krysi na działce. Jest w strasznym stanie. Wychudzona, brudna i głodna. Krysia wyjęła z niej ok 20 wielkich kleszczy. Łapka jest spuchnięta i od kolana bezwładna. Wg "Opiekunów" poszła z nimi na szosę kiedy sprzedawali grzyby i tam potrącił ją samochód. To sie stało ok. 2-3 dni temu. Krysia zawiezie ją na SGGW. Wsparcie bardzo potrzebne! Sunia ponoć cudowna, rozbraja wzrokiem. W Krysię wtuliła się całym ciałkiem, mimo że widziała ją po raz pierwszy. Chyba biedulka wiedziała, ze to koniec jej cierpień. Czekam na zdjęcia i zakładam wątek. Ciotki nie zostawiajcie mnie z tym problemem bo sama nie podźwignę......:-(