filodendron Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Mameczka napisał(a):A ja przygarnelam psiaka w typie pudla i zastanawia mnie czy bedzie miniaturka czy raczej srednim pieskiem.Ma 5 miesiecy i wazy 4.700 i ma 33cm w klebie, przez ostatnie 2 tyg urosl ze 3 cm i 700gr. Co o tym myslicie? Stawiam na średniaka. Miniatury "kończą się" na 35 cm ;) Quote
Mameczka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 tez tak mi sie zdaje ale zglupialam jak mi wet powiedziala ,ze on raczej nie urosnie "to bedzie cos jak Toy albo miniaturka" chyba durnowata jakas ;)Przeciez Toya to juz przerosl a stwierdzenie ,ze 5 miesieczny psiak nie urosnie troche mnie zaskoczylo Quote
Martens Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jak to psiak w typie, to można tylko zgadywać. I tu cię zaskoczę, bo moja suczka z avatarku, duża dość, od wieku 5 miesięcy właściwie już nie rosła, jak już to kilka cm ;) Więc może wetka niekoniecznie zaraz "durnowata"... Quote
Yorkomanka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 mój szczyl też przestał rosnąć w wieku 5 miesięcy Quote
Mameczka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No to mnie zaskoczylyscie. Moze niektore tak maja.Ja sie zdziwilam bo kiedys bralismy psa ze schroniska i mial juz nie rosnac (mial okolo5 miesiecy i byl tak do kolana) chcilismy wtedy nieduzego bo mieszkalismy w bloku.No i urosl ;) byl ze 20cm wyzszy od owczarka. Quote
anusia1666 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 też mam do was pytanko jak myślicie czy mój szczeniak (8miesięcy) jeszcze urośnie czy już nie jeśli tak to czy dużo urośnie? o to fotki ( porównanie z moim drugim psem który ma 3-4lata) http://img23.imageshack.us/i/pc180440.jpg/ http://img685.imageshack.us/i/pc180439.jpg/ Quote
Martens Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dużo już na pewno nie urośnie, najwyzej troche. Mniejsze psy dorastają do docelowej wielkości szybciej niż duże i olbrzymie. Quote
filodendron Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Mameczka napisał(a):tez tak mi sie zdaje ale zglupialam jak mi wet powiedziala ,ze on raczej nie urosnie "to bedzie cos jak Toy albo miniaturka" chyba durnowata jakas ;)Przeciez Toya to juz przerosl a stwierdzenie ,ze 5 miesieczny psiak nie urosnie troche mnie zaskoczylo Bo to właśnie zależy, co mu tam w genach siedzi. Mój rósł jakoś tak do 7-8 miesiąca życia. Tak dokładnie tego nie określę, ale patrząc na zdjęcia (a mam ich mnóstwo ;)) to dopiero w 8-9 miesiącu wyglądał mniej więcej tak, jak teraz. Ale Ty przecież chciałaś, żeby urósł trochę większy niż tabela przewiduje, prawda? Quote
gops Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 moja suka przyszla do mnie jak miala 6 meisiecy i 9kg i miala juz nie rosnac ale nie wyszlo ;D przestala rosnac na wysokosc jak miala 12 miesiecy alemasy nabiera jesczze teraz a ma juz rok i 7 meisiecy ma 17kg i 47cm w klebie , jak przyszla miala 40 w klebie wiec to zalezy od psa :) Quote
vege* Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jak moja suczka do mnie przybyła (kundelek) miała 2 mies i mierzyła może max 18-20 cm i ważyła ok 6-8 kg, teraz ma już 1 rok i 8 mies i urosła do 54 cm i 21 kg. Przestała rosnąć jak skończyła chyba właśnie też 12 mies. :lol: Quote
Mameczka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Wlasnie zwykle mi sie zdaje ,ze tak do 12go rosna.Hmm zobaczymy.Chcialabym zeby urosl jak najwiecej ale jak nie urosnie wcale to tez sie nie obraze sa plusy i minusy zarowno srednich jak i malutkich. Quote
Martens Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ale chodzi ci o plusy i minusy wielkości w sensie psychiki pudelków mniejszych i średnich, czy bardziej zdrowotne? Bo w sumie ani jedne ani drugie mogą się nie sprawdzić u psiaka w typie, więc chyba najlepiej po prostu czekać na miłe niespodzianki ;) Quote
Mameczka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 nie ;) chodzi i o takie jak ,ze maly wszedzie sie zmiesci i mozna go na rekach nosic a wiekszy lepiej sobie poradzi z duzymi psami i bedzie go mozna poklepac po klacie:razz: Teraz jest fajny taki malusi ale jak widze czasem jak ONka rodzicow sie z nim bawi to serce mi prawie zamiera :-o Wiem ,ze mam kundelka i nie probuje doszukiwac sie w nim charakterystycznych cech osobowosci rasy do jakiej jest podobny ;) Quote
Martens Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Czy ja wiem, czy większy sobie lepiej poradzi - mam sukę 25 kg i to ja jej zwykle bronię przed psami :evil_lol: Quote
filodendron Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Mameczka napisał(a):wiekszy lepiej sobie poradzi z duzymi psami Wiesz, pod tym względem, to chyba nie ma jednego idealnego rozmiaru zwierzaka. No może tygrys, ale co wtedy z podbiegaczami? ;) Quote
vege* Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Moja suka też nie jest jakaś ogromna, ale siłę ma jak była jeszcze mała ok 5-6 mies i ważyła ok 13-15 kg to jak walnęła 'labradora' (30 kg) mojej koleżanki to tamten, aż się wywalił i fikołka zrobił :crazyeye: mi aż oczy na wierzch wyszły Quote
vege* Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 chyba tak :lol: zaraz u mnie w galerii będą nowe foty :-) Quote
Baski_Kropka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Mój Hasior przestał rosnąć wzwyż jak miał gdzieś 10 - 11 miesięcy, ale potem jeszcze jakiś czas nabierał masy, bo na początku to wyglądał raczej jak chuderlawy lisek polarny, a teraz jak na haszczaka przystało, ale i tak jest mały:D Quote
Baski_Kropka Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Hmm waży ok 25 kg ale to się waha +/- 1kg ...zależy od pory roku i intensywności treningu, a w kłębie ma około 56 cm. Ale całkiem zgrabniutka i urocza z niego bestia <3 link jest pod spodem można obejrzeć zdjątka mojego zwierzyńca :) Quote
kendo-lee Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Nie znam się za bardzo na haszczakach,ale pies mojego sąsiada też waży 25kg.Jest bardzo ładny i największy z całego miotu.Twój Baski też jest piękny:)taki jaśniutki.Baster sąsiada jest czarno,biało,szary. Quote
Baski_Kropka Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 a dziękuje dziękuje....no taki mi się udał ten mój chłopak... Co do rozmiarów...to jest taki pośrodku, najmniejszy nie jest ale mógł by być większy...jeśli chodzi o wzorce, bo poza wzorcami bardzo różnie to wygląda ;) Quote
ulka1103 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 cześć. ja też mam problem... dwa dni temu oszczeniła się sunia kuzynki. pieski są trzy, dwa samce i jedna sunia. problem w tym że mamuśka jest znajdą i nie wiadomo po jakich psach to jest. małe też nie wiadomo jakiego mają tatę ... zastanawiam się nad wzięciem suczki, ale musze to jeszcze ostro przemysleć. co myślicie jakie te pieski wyrosną?? co prawda mają dopiero dwa dni ale może wie ktoś coś o pochodzeniu matki. oto linki do zdjęć : http://vlep.pl/5i63sr.jpg http://vlep.pl/qd9yca.jpg http://vlep.pl/v3p14e.jpg http://vlep.pl/gyuqza.jpg Quote
sugarr Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 1) Zasugeruj kuzynce sterylizację suni 2) Chyba nikt nie będzie teraz ryzykował teorią na temat wielkości tych psów. One są za młode, a o rodzicach nic nie wiadomo. Nie są to jakieś giganty, ale nie można nic przewidzieć w tym momencie Quote
Recommended Posts