Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwonkaxp boże jaka cudowna psinka :loveu: ja stawiam na wielkość średni/duży
stratoos moja suczka w wieku 2.5 mies ważyła 7 kg :evil_lol:a teraz ma już 1 rok i 5 mies i waży 21 kg więc twój pewnie tak max będzie ważył 14-16 kg :eviltong:

• 3 weeks later...
Posted

o teraz ja Was pomęczę...
Drops ma gdzieś z 2 miesiące { przynajmniej tak wet powiedział... } i jestem ciekawa jakiej wielkości będzie gdzieś mniej więcej i z ile będzie ważył.

I czy będzie wielkością choć trochę podobny do Upsa?

Posted

Dariette mamy bardzo podobne psy :) i do psiaka stratoos :)

normalnie jak brat i siostra :)
moja ma teraz ok 3.5-4 miesiącei waży teraz pewnie ok 2.5 kg wysokośc ok 30 cm, jest bardziej podobna do suni Dariette

Posted

sandgom napisał(a):
Jak myślicie ile bd ważyć i mieć wzrostu Chanel?
Obecnie ma 5 miesięcy i:
waga: 8 kg
wysokość w kłębie: 40 cm

Jeżeli mój pies w wieku 5 miesięcy waży 9 kg i ma 39 cm i Talia napisała, że będzie ważył między 12-15 kg, to myślę, że Twoja podobnie ;)

Posted

Moja mała to mieszanka Wyżła niemieckiego szorstkowłosego i Posokowca bawarskiego, ma teraz 3 miesiące i waży 9kg, nie wiem ile ma wzrostu ale strasznie interesuje mnie jaj duża będzie...
Czy ktoś umie coś takiego mi powiedzieć?

Posted

hej w prawdzie specem nie jestem ale w takich wypadkach powinno się brać z doświadczenia a znam kilka mieszańców i nawet jeśli nie dokońca można po części przewidzieć mniej więcej wzrost psiaka

a więc wyżeł niemiecki ma w kłębie pies60-67cm a suczka 56-62
natomiast bawarczyk to o ile pamiętam 47-52 psy i 44-48 suczki ty masz suczkę więc na logike będzię wzrostu w przedziale jakieś 45-60 cm(+/- 2cm) wiem że pewnie wiele ci to nie daje ale zawsze to coś pozdrawiam :)

Posted

Wiesz, ona z wyglądu to czysty wyżeł;p jedynie uszy zdradzają że ma w krwi posokowca;p tylko budowę ma o wiele mocniejszą niż wyżeł, powiedzmy że jest bardziej krępa, niby weterynarz mówił że będzie minimalnie jak labrador, i podobnej budowy, ale wiadomo że labradory też są różne:(

• 2 weeks later...
Posted

No to teraz może ja.;D
A więc mam kundelka, jest teraz 3,5 miesiecznym (ur. coś około 7 maja 2009r.)szczeniorem i mimo jego zachowań jest kochanyyy.
No ale do rzeczy, a więc nie znam zbyt jego pochodzenia jedyne co to,że mama 'no to taki średni pies' a tata 'ee mały jest' chociaż szczerze mówiąc wydaje mi się to mało prawdopodobne bo nie sądze by chodzono za nią krok w krok i dowiedziono, że ot pies to ojciec.
Więc liczę, że ktoś z was forumowicze ze swojego doświadczenia byłby w stanie pomóc mi ustalić na jakiego to 'kolosa' wyrośnie mój szczylek.
No to tak w momencie gdy zawitał w mym domu mial 7 tyg. i ważył 2 kg, w wieku 2 miesięcy 5kg a teraz jako 3,5 miesięczny waży 9kg, obecny wzrost w kłębie to 39-40cm.
Macie może jakieś wizje przyszłego wzrostu (w wieku dorosłym) Dżekiego? Bo nie śmię zaprzeczyć, że mnie to bardzo ciekawi, nawet takie przybliżenie. Już porównywałam jego wagę i wzrost do psów różnych ras ale szczerze mówiąc nie wiele mi to dało.
Postaram się jeszcze w miarę możliwości wstawić kilka jego fotek jeśli mi się uda bo jestem tu bardzo nowa zaledwie od ok. 30 min.;p
Bardzo bym prosiła o pomoc bo coś ostatnio nikt tu nie zagląda.;D

• 2 weeks later...
Posted

Mnie się wydaje, że skoro mój szczenior w wieku 2 miesiecy ważył 5 kg i wet stwierdził, że będzie średni wagowo tak z 17-18kg to Twój będzie mały-średni, nie wiem nie znam się zbyt na tym ale waga to tak pewnie coś około 10kg... ale to tylko moje przypuszczenia.

Posted

Witam!
Mam pytanie. Czy 3 miesieczny szczeniak duzo urosnie? Chcialbym zaadoptowac pewnego psiaczka ale sie boje ze wyrosnie z niego "olbrzym" a ja szukam malucha Prosze o szybka odpowiedz

Posted

Oczywiście , że jeszcze dużo urośnie . Najłatwiej sprawdzić jaki urośnie po wielkości łap.Jeśli łapa jest duża zajmuje przynajmniej pół ludzkiej ręki spodziewaj się psa wielkości owczarka niemieckiego.Mam nadzieję , że pomogłam . Wstaw jego zdjęcie to może innym użytkownikom i mnie uda się określić jakiej wielkości on będzie .

Posted

Małe psiaki rosną krócej (czas rośnięcia ktrószy), a im większe tym dłużej. Troche loteria to zawsze jest.. A psiak przypomina jakąś konkretną rasę, czy może jest mixem 2 ras, czy jest kompletnie do niczego niepodobny?;)