Koreksonowa Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 O jaki świetny! Ja bym obstawiała do kolana albo nieco ponad ale ekspertem nie jestem. W każdym razie przy tej gryzionej rękawicy łąpki dość drobno wyglądają:) Quote
Szukacz Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 szkoda bo psiak mi sie podoba a szukam malucha do domu :) Quote
Kisses Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 też jestem za tym, że urosnie do kolan. A nie mozesz mieć psa takiej wielkości w domu? Quote
Rinuś Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 A dlaczego nie?rodzice nie pozwalają? ja miałam psa do połowy uda i było extra,a teraz mam powyżej kolan i też jest ok. Nie widzę specjalnej przeszkody aby mieć takiego psa... Quote
Ela.B Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Wielkość psa, kiedy dorośnie może ocenić weterynarz. Lepiej jest pokazać psiaka na żywo, bo zdjęcie może trochę powiększać gabaryty. Quote
vege* Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Jaki śliczny :loveu: ja mam takiego na działce tylko że z połową ogonka (taki już był) normalnie mój identyko jak był mały i urósł do kolan :) Quote
Betbet Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 wiesz, miniaturka potrafi być znacznie bardziej kłopotliwa niż pies średniej wielkości... Quote
taks Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Błyskotka napisał(a):Myślę że urośnie do kolan. Koreksonowa napisał(a):Ja bym obstawiała do kolana albo nieco ponad ale ekspertem nie jestem. W każdym razie przy tej gryzionej rękawicy łąpki dość drobno wyglądają:) Kisses napisał(a):też jestem za tym, że urosnie do kolan. A z czego to wnioskujecie ? z tej rekawicy:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Szukacz jesli już coś mozna powiedziec o "docelowej" wielkości tego psa to na pewno nie z tego zdjęcia. Gdybys znał jego obecną wagę to juz ewentualnie ale z ogromnym przybliżeniem. :roll: Doświadczony wet mógły po oględzinach być może powiedzieć precyzyjniej ale też w pewnych granicach ... Niestety w wypadku piesków po nieznanych rodzicach bywa dość nieprzewidywalnie - nieznana mieszanina genów może dac zupełnie zaskakujący wynik ( w tym i czas zakonczenia wzrostu/rozwoju fizycznego) Jeśli musi byc mały i nie chcesz niespodzianek to może szukaj wśród starszych. 0,5 - 1 roczny psiak to juz wyjaśniona sprawa. Quote
GameBoy Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 piesek duzy nie bedzie na bank przydalaby sie fotka na ktorej byloby cos do czego moznaby odniesc jego wielkosc - waga wydaje mi sie zbednym kryterium tak samo jak grubosc łap, mały basset ma bardzo grube łapy i jest ciężki a duży ( w górę ) nie rośnie ciężko jednak wyrokować coś na mieszańcu Quote
Dariette. Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Psiak wygląda identycznie jak tymczasowiczka, którą miałam u siebie, aż się zastanawiałam czy to nie ona :-D. Widać, że będzie średniej wielkości, ale będzie dość drobna i smukła. Quote
obraczus87 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Przepraszam za offa: http://www.dogomania.pl/forum/f16/kundelkowa-skarbonka-147660/ Quote
BabyP Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Witam serdecznie :). Niecałe dwa dni temu przygarnęłam szczeniaka ze schroniska dla psów. Piesek jest kundelkiem, ma ok 3-4 miesięcy i jest dosyć grubego kośćca. Ma 40 cm w kłębie i ok 45cm długości mierzonych od kłębu. Waży ok 6 kg. Jego łapki są długie i bardzo grube. Wyglądem przypomina mi mix owczarka niemieckiego i rodezyjskiego ridgebacka. Niestety niczego nie mogę napisać o jego rodzicach gdyż nie było ich w kojcu :). Czy możecie pomóc mi w sprecyzowaniu przypuszczalnej wielkości mojego psa w wieku dorosłym?? Czy będzie duży? Umieram z ciekawości :). Z góry bardzo dziękuję. Oto kilka fotek: Quote
Agniecha93 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Czy ta niewiedza nie jest cudowna? :loveu: Będzie dużym psem (ale bez przesady nie dorówna dogowi ;) ) Quote
filodendron Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Będzie duży. Warto przy żywieniu i spacerach/zabawie brać pod uwagę ochronę stawów. Jest śliczny :) Quote
black spirit Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Jak dla mnie psem średnio dużym, coś jak suka owczarka niemieckiego, tak myślę, no chyba że się mylę :-) Daj lepszej jakości zdjęcia, najlepiej w siadzie i z boku w stójce, następnie jeszcze zębiska :-) Quote
Gienia Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Przypomina mi sczeniora CP Charta Polskiego .Obojętnie jak wyrośnie a widać ze maleńki nie będzie,jest przepięknym psiakiem,ktory obdarzy was sczerą prawdziwa psią miłością Quote
Darianna Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 dla mnie to kopia Lary z forum: tu link do niej: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=131619 Quote
Mameczka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Mi sie zdaje ze bedzie mniej wiecej wielkosci owczarka niemieckiego , moze nawet troche wyzszy.Jest sliczniutki:lol: Quote
Cieplutkaa. Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Twój piesek bardzo mi przypomina moją Larę (oczywiście za czasów, kiedy też była taka maleńka :p) . Larka jest po mamie seterce irlandzkiej, tata nn . Wszyscy jednak porównują ją do rhodesiana . Moja psina ma 62 cm w klebie i juz pewnie nie urosnie . Quote
Shetanka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Grube łapki, więc pewnie trochę urośnie ;) Quote
fruttella Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Oj urośnie i to bardzo. Widać już po tych chudziutkich łapkach że psisko z niego będzie duże. Quote
O1us_89 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Sorry za offa http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-mala-kudlatata-sunia-3-mies-psie-dziecko-prosi-o-domek-fotki-172197/index2.html Quote
Mameczka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 A ja przygarnelam psiaka w typie pudla i zastanawia mnie czy bedzie miniaturka czy raczej srednim pieskiem.Ma 5 miesiecy i wazy 4.700 i ma 33cm w klebie, przez ostatnie 2 tyg urosl ze 3 cm i 700gr. Co o tym myslicie? Quote
Recommended Posts