Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dlaczego nie?rodzice nie pozwalają? ja miałam psa do połowy uda i było extra,a teraz mam powyżej kolan i też jest ok. Nie widzę specjalnej przeszkody aby mieć takiego psa...

Posted

Jaki śliczny :loveu: ja mam takiego na działce tylko że z połową ogonka (taki już był) normalnie mój identyko jak był mały i urósł do kolan :)

Posted

Błyskotka napisał(a):
Myślę że urośnie do kolan.

Koreksonowa napisał(a):
Ja bym obstawiała do kolana albo nieco ponad ale ekspertem nie jestem. W każdym razie przy tej gryzionej rękawicy łąpki dość drobno wyglądają:)

Kisses napisał(a):
też jestem za tym, że urosnie do kolan.

A z czego to wnioskujecie ? z tej rekawicy:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Szukacz jesli już coś mozna powiedziec o "docelowej" wielkości tego psa to na pewno nie z tego zdjęcia.
Gdybys znał jego obecną wagę to juz ewentualnie ale z ogromnym przybliżeniem. :roll:
Doświadczony wet mógły po oględzinach być może powiedzieć precyzyjniej ale też w pewnych granicach ...
Niestety w wypadku piesków po nieznanych rodzicach bywa dość nieprzewidywalnie - nieznana mieszanina genów może dac zupełnie zaskakujący wynik ( w tym i czas zakonczenia wzrostu/rozwoju fizycznego)
Jeśli musi byc mały i nie chcesz niespodzianek to może szukaj wśród starszych. 0,5 - 1 roczny psiak to juz wyjaśniona sprawa.

Posted

piesek duzy nie bedzie na bank
przydalaby sie fotka na ktorej byloby cos do czego moznaby odniesc jego wielkosc - waga wydaje mi sie zbednym kryterium tak samo jak grubosc łap, mały basset ma bardzo grube łapy i jest ciężki a duży ( w górę ) nie rośnie

ciężko jednak wyrokować coś na mieszańcu

Posted

Psiak wygląda identycznie jak tymczasowiczka, którą miałam u siebie, aż się zastanawiałam czy to nie ona :-D.
Widać, że będzie średniej wielkości, ale będzie dość drobna i smukła.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam serdecznie :).
Niecałe dwa dni temu przygarnęłam szczeniaka ze schroniska dla psów.
Piesek jest kundelkiem, ma ok 3-4 miesięcy i jest dosyć grubego kośćca.
Ma 40 cm w kłębie i ok 45cm długości mierzonych od kłębu.
Waży ok 6 kg.
Jego łapki są długie i bardzo grube.
Wyglądem przypomina mi mix owczarka niemieckiego i rodezyjskiego ridgebacka.
Niestety niczego nie mogę napisać o jego rodzicach gdyż nie było ich w kojcu :).

Czy możecie pomóc mi w sprecyzowaniu przypuszczalnej wielkości mojego psa w wieku dorosłym??
Czy będzie duży? Umieram z ciekawości :).
Z góry bardzo dziękuję.

Oto kilka fotek:

Posted

Jak dla mnie psem średnio dużym, coś jak suka owczarka niemieckiego, tak myślę, no chyba że się mylę :-) Daj lepszej jakości zdjęcia, najlepiej w siadzie i z boku w stójce, następnie jeszcze zębiska :-)

Posted

Przypomina mi sczeniora CP Charta Polskiego .Obojętnie jak wyrośnie a widać ze maleńki nie będzie,jest przepięknym psiakiem,ktory obdarzy was sczerą prawdziwa psią miłością

Posted

Twój piesek bardzo mi przypomina moją Larę (oczywiście za czasów, kiedy też była taka maleńka :p) . Larka jest po mamie seterce irlandzkiej, tata nn . Wszyscy jednak porównują ją do rhodesiana .
Moja psina ma 62 cm w klebie i juz pewnie nie urosnie .

• 1 month later...
Posted

A ja przygarnelam psiaka w typie pudla i zastanawia mnie czy bedzie miniaturka czy raczej srednim pieskiem.Ma 5 miesiecy i wazy 4.700 i ma 33cm w klebie, przez ostatnie 2 tyg urosl ze 3 cm i 700gr. Co o tym myslicie?