Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Greven']
Niekoniecznie! Suki w cieczce, gdy mają "chcicę", robią najróżniejsze sztuczki, by ułatwić nawet małemu samczykowi wspięcie się na siebie, a małe smaczyki bywają bardzo pomysłowe. Widziałam takie przypadki i owoce ich zbliżeń.
wiecie co ja kiedyś widziałam i słyszałam??
jak szukałam pieska dla siebie (szuakałam ogłoszeń wydania Wyżła Weimarskiego)to na necie było ogłoszenie ze ktoś odda szczeniaki mieszańca Wyżła...na fotce która była dołączona do ogłoszenia pieski wyglądały jak małe Wyżełki.napisalam do właściciela i zapytałam się z jakim psem są zmieszane to jak mi odpowiedział na pytanie to szczena mi opadła...z jamnikiem!! ja nie wiem jak to jest możliwe...

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Evelina']
Brana w wieku 2,5 - 3 miesiace zostala wyceniona, ze wyrosnie na sredniego psa.
Dokladnie sie sprawdzilo. :p

Hmmm... Mój ma teraz prawie 6 miesięcy i waży prawie 20kg
W kłębie mia 53 - 54cm (sądzę, że jak skończy pół roku będzie równo 20kg)... I też miał być średnim psem, a chyba troche jest większy od Twojego :D Więc średni, to może za ogólnie, a może po prostu mój wet się pomylił :cool1:
A co wy na to? Dużo jeszcze urośnie? Do jakiej wagi i wzrostu docelowego może dojść?

Posted

[quote name='Femme Fatale']No jasne, że tak :lol: :lol: :lol:

Jeśli ogon jest długi znaczy, że pies będzie wysoki ponieważ, zależy od rasy. Ja ma doga kiedy była mała miała bardzo długi ogon i uszy, wtedy jej hodowczyni powiedziała, że będzie bardzo wysoka.

Trzeba to przeczytac jakiemuś bassetowi ;)

Posted

Ja rozumiem, ze po ogonie i uszach mozna plec ocenic, ale zeby docelowa wielkosc psa to pierwsze slysze :crazyeye:
A ja głupia szczeniorom pod ogon zagladałam zeby sie dowiedziec czy to on czy ona .Człowiek sie całe zycie uczy! :evil_lol: :multi:

Posted

[quote name='puli']A ja głupia szczeniorom pod ogon zagladałam zeby sie dowiedziec czy to on czy ona .Człowiek sie całe zycie uczy! :evil_lol: :multi:To byly czasy :loveu: kiedy jeszcze bylo wiadomo gdzie ogon i uszy ? :evil_lol:

Posted

[quote name='puli']A ja głupia szczeniorom pod ogon zagladałam zeby sie dowiedziec czy to on czy ona .Człowiek sie całe zycie uczy! :evil_lol: :multi:

nie wiem czy wiesz, ale zeby sparwdzic plec nie trzeba ani pod ani na ogon patrzec ;). wystarcza uszy jesli leza to napewno jest suczka ;P

Posted

[quote name='Iza13']sugarr czemu szkoda? za duzy bedzie czy za maly? :)

Za mały! :cool3:
Ale to tylko tak sobie mówię. Bo ja mu wciąż kibicuję, żeby wielki rósł :D

Posted

sugarr napisał(a):
Hmmm... Mój ma teraz prawie 6 miesięcy i waży prawie 20kg
W kłębie mia 53 - 54cm (sądzę, że jak skończy pół roku będzie równo 20kg)... I też miał być średnim psem, a chyba troche jest większy od Twojego :D Więc średni, to może za ogólnie, a może po prostu mój wet się pomylił :cool1:
A co wy na to? Dużo jeszcze urośnie? Do jakiej wagi i wzrostu docelowego może dojść?

Duzo juz nie urosnie,najwyzej kilka centymetrow.Masy troche jeszcze nabierze.Ale piekny pies z radomskiego Portoska wyrosl:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Witam.. w naszym domu pojawił się nowy lokator, a mianowicie kundelek bądż mieszaniec ( tylko niewiem czego z czym) poniewaz moja sisotra przywiozla pieska :) ma dopiero niecale 2 miesiące :)
Chcialam się Was zapytać, czy grubość łap decyduje o tym jaki pies urosnie duzy? tzn. ze wogole bedzie duzy jak ma grube łapy?
Wiem ze tak, ale chodzi mi o to ...bo moj Baruś ma łapki dość długie i nie sa też chudziutkie, ma takie srednie.. matka ponoc byla sredniego wzrostu.

Jak mysliscie wyrosnie z niego piesek ( nie olbrzym ;) ) ale średniego wzrostu? :)

Posted

Hm... urosnąć, to na pewno jeszcze coś podrośnie.. Ja sama mam szczeniaka. Mieszańca. Ma 3 miesiące, ale z tego zdjęcia wnioskuję że Paco jest mniejszy. Ale wiesz... ogólnie trudno tak stwierdzić czy urośnie... Myślę ze ewentualnie można 'tak na oko'. Ale wydaje mi się że będzie wielkości takiego sznaucera miniaturki... sznaucera średniego... jakoś tak.
Pozdrawiam, daj buziaka pieskowi ;*

Posted

podobno pies osiaga ok 2/3 swojej wielkosci w wieku 6 mcy, nie wiem na ile to sie sprawdza, wszystko zalezy od tego jak szybko bedzie rosnac, a jaki pies to wg Ciebie pies sredniej wielkosci??

Posted

pytałam , bo dla niektórych moja Mika to juz duży pies.Wydaje mi sie że ten maluch bedzie podobnej wielkości jak moja, ale nigdy nie ma 100% pewnośi ;) szczegolnie z kundelkami , wiec moze byc niepodzianka i moze byc o polowe mniejszy jak jego mama lub wiekszy , zalezy jaki tatus był
pozdrawiam:)

Posted

kasyk napisał(a):
"a jaki jest wg.Ciebie pies sredniej wielkosci?? " taki jak np. na twoim avatarze :)
Pozdrawiam ;)

Widziałam was wczoraj pod DMITEM ;)
Szłam z taką baryłką :diabloti: na czerwonych szelkach ;)

Posted

Więc takk... to moze wiec ktoś :D ile mniej wiecej psiaki rosną w ciągu tygodnia? xD

wiem wiem ze zadaje takie hm.. dziwne pytania, ale jestem tego bardzo ciekawa :D :)

Posted

więc tak:
to ile rosną na tydzień również zależy od docelowej masy psa,której przecież nie znasz:]tak więc kundelek jest wielką niewiadomoą:) ale patrzę na to zdjęcie i nie wróżę psiaczkowi superpostury bernardyna;)będzie raczej mały,może średni,tak jak ktoś już pisał:)

Posted

Znowu widziałam podobnego pieska - szłam przez szpital , dziewczyna prowadziła psa, druga chyba odrywała metkę od smyczy ;).
Może to Ty?
Albo, ktoś kto ma brata/siostrę Twojego pupila.

Paranoja... Co to dogo z ludźmi robi :diabloti:

Posted

Hm...szpital? :> smycz? metka? :> wiesz ze wszystko mozliwe?:D
jesli bylo to wczoraj czyli czwartek tak po19 to ja ;D
a moze ta smycz byla taka dłuuuuuuuuuuuuga czarna? :D:D a dziewczyna z psem miala czarne spodnie? ;D
cokolwiek, jakis szczegol ;DDD :)