abra_cadabra Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Będzie średnim psem na pewno powyżej 10kg ;-) a co do wzrostu- bywa różnie. Taka kinder niespodzianka ;-) Mój ma teraz około 4-5 miesięcy. Waży 6kg w kłębie ma 35cm :) I też z niecierpliwością czekam co z niej wyrośnie :D Quote
Atos-Aria Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 Pewnie tematów podobnych było tu już bardzo dużo, ale jak wiadomo, każda psina jest inna, tak więc drodzy forumowicze zwracam się do was z prośbą, czy może ktoś z Was fachowym okiem oceni, i napisze mi czy Aria będzie duża, czy malutka?. Nie ma to dla mnie większego znaczenia, ale kieruje mną czysta babska ciekawość. Aria jest maleństwem ze schroniska, podobno ma 2 miesiące. Jest cudowna, Atos ( nasz drugi pies ) od razu wziął ją pod swoją opiekę, minęło zaledwie kilka dni odkąd jest u nas w domu, ale widać że z każdym kolejnym czuję się tu co raz lepiej. Ale do rzeczy, bo mogłabym się o Niej rozpisywać godzinami :) Tak jak pisałam wcześniej, Aria ma 2 miesiące, waży około 5 - 6 kilo, wysokość w kłębie 43 cm. Dołączam zdjęcie, i z góry dziękuje za odpowiedzi. Quote
Wilczocha Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 43 cm wysokości w tym wieku to wydaje mi się, że może być wysoka. Quote
Atos-Aria Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Dzisiaj na spacerze właśnie taka pani też stwierdziła że Aria będzie wysoka. Zobaczymy co jutro powie weterynarz. Quote
ola-haran Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Chciałam tylko zauktualizować i podziękować za rady. Maluch rozwija się super, ma prawie 7 miesięcy i waży 25 kg :) (choć Isabelle wróżyła mu ok 10, weterynarz max 20 docelowo - kundelki potrafią zaskoczyć ! pewnie zatrzyma się przy 30-35 kg, zaczął troszkę zwalniać ). W kłębie ma ok 61 cm. Ze stawami wszystko ok, dostawał suplementy których już nie dostaje, jesteśmy na TOTW (wcześniej rożne karmy a nawet barf przez chwilę). Dołączam zdjęcie maluszka :D Quote
marla093 Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Witam, od paru miesiący mieszka z nami nowy człowiek rodziny - kundelka Margo. Jak to z mieszańcami bywa nigdy nie wiadomo co z nich wyrośnie. W mojej rodzinie zdania są podzielone, jedni mówią, że już będzie taka jaka jest inni że jeszcze urośnie. A wy jak myślicie (w pierwszej kolumnie zdjęcia zrobione w marcu w drugiej w czerwcu) suczka ma prawie 6 miesięcy Quote
Kocurkotka Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 pies rośnie do 12 miesiąca więc może urosnąć jeszcze raz tyle :) Quote
Wilczocha Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Eeee czy ja wiem ? Szanti jak miała 6 miesięcy dużo nie urosła gdy skończyła 12 miesięcy. Quote
Akirka86 Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Szczeniak psa docelowo małego z reguły rośnie wzwyż tak do 6-7 miesiąca, potem nabiera masy, mężnieje i minimalnie może jeszcze podrosnąć w górę. Pies na zdjęciach wydaje się nieduży, więc ta prawidłowość powinna do niego pasować, ale zawsze trzeba sięliczyć z nietypowym psiakiem ;) Quote
Pirek Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 A po co rozmnażasz swoją boxerkę? To jest nielegalene! Psiaki nie mają rodowodu a z tych szczeniąt na pewno jakiś a nawet kilka trafi do schroniska :( Quote
Pandora13 Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 Hej witam wszystkich . Jestem nowa na forum i mam pytanko odnosnie mojego pieska . Mam go dopiero dwa tygodnie wzielam go ze schroniska Misiu ma 7 miesiecy ,wazy 7.5 kg ogon bez sierci 25cm do konca sierci 35 cm dlugosc do lopatek 49cm a obwod w klebie 43 cm.jest to zwykly kundelek,moje pytanie dotyczy jaki on duzy jeszcze urosnie ,moze mi ktos pomoc Quote
Pandora13 Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 o to super a ile moze jeszczce urosnac moze do 10 cm ,dziekuje za pomoc i odpowiedz ,a co powiecie o kastracji ,ja osobiscie jestem przeciwna takim metoda jestem zdania ze lepiej pieski pilnowac niz okaleczac ale duzo ludzi mowi ze to jest lepsze i ze pies nie bedzie wtedy agresywny.Moj Misiu jest bardzo przyjacielski lasi sie do wszystkich ludzi lubi bardzo dzieci malo szczeka wiec jemu jest to chyba nie poczebne Quote
Pandora13 Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 a jesczce jedno moj Misiu ma bardzo duze kly okolo 5 cm czy to normalne u takiego pieska Quote
Pandora13 Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 [attachment=16058:CAM00167.jpg] zabawa mojego Misia ( ten duzy i czarny ) z kolezanka Lu 7 lat Quote
Wysu80 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Fajny ten Misiu:) Ja mam Podobnego i też ma duże kiełki Quote
Veritane Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Witam. Chciałabym zapytać czy wiecie może Państwo na jak duże psy te suczki wyrosną? Obecnie mają około 6-7 tygodnia, niestety waga nie jest mi znana. Matka to Cocker Spaniel, ojciec niestety nie jest znany. Wyglądają na zdjęciach jak małe labradory. Quote
Itani Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Witam Niedawno stałam sie szczęsliwa posiadaczką mieszańca , wyciagnietego gdzies z budy , z kiepskich warunków. Piesek śliczny czekoladowy^^ I zaczyna się zagadka dla całej rodziny coż z tego wyrośnie?? Ma na ta chwile 12 tygodni i waży 12 kg, w kłębie ma 42 cm. Czy ktos mógłby mi podpowiedziec jak dużego pieska możemy sie spodziewać? Bardzo dziękuję za pomoc;) Na zdjęciu ma 9 tygodni Quote
Bebusia1987 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Psiaka adoptowalismy. Miał ok. 5-6 mcy. Pierwsza wizyta u weterynarza - okreśił wiek jako ponad 6 mcy - waga 3,6 kg. Po dwóch tygodniach psinka waży już 4,4. Jak duży urośnie? Psiak w typie jakmnika - kundel mieszaniec - weterynarz przepowiada 10 kg, i trochę mnie to przeraża.. ;-) Nastawialismy się, że już po pół roku wielkiego wzrostu nie będzie a zapowiada się, że dużo jeszcze urośnie- jak myślicice...?? Sporo jeszcze w górę, wzdłuż urośnie, jakieś doświadczenia?? :) Quote
bou Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Wiesz...dogiem argentyńskim najpewniej nie będzie:) A tak poważnie,to CO Cię przeraża?Przecież 10 kg pies to nieduży pies.Poza tym - szklanej kuli nikt tu nie ma,a nawet zdjęcia psiny nie załączyłaś...A psy rosna wdłuż,wszerz,w gore... ;) Quote
Delph Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 10 kg to nie jest dużo, tyle waży np. jamnik. Jak możemy przewidzieć wagę Twojego psa nawet go nie widząc? Quote
aneta90 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 To sa zdjecia czterech szczeniakow i ich matki jak widac sa biale i czarne, ktore sie podaly w matke i beda wygladac jak ona a ktore w nieznanego ojca? I jak duze urosną? Prosze pomozcie Quote
al'akir Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Może zamiast zastanawiania się co wyrośnie z tych psów (co w takim przypadku jest czystym totolotkiem - szczeniaki mogę wdać się w poprzednie pokolenia), lepiej byłoby wysterylizować matkę. 1 Quote
Recommended Posts