Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wydaje mi się że nie będzie jednak duży. Mój jeden pies w wieku 6 miesięcy ważył 11 kg a teraz waży 20. Drugi w wieku 12 miesięcy, ważył 15 kg a teraz 22. Ten lżejszy to mieszaniec terriera a drugi spaniela.

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Witam,

Szanowni Państwo, w załączniku znajdują się fotki pieska, który został podarowany mojej Babci. "Bobik" - w naszym przekonaniu - ma ok. 8 tygodni i w chwili obecnej waży mniej więcej 1.5/2 kg.

Niestety, nie znamy żadnych szczegółów dotyczących rodziców naszego psiaka, w związku z powyższym chciałbym spytać, czy na podstawie tych zdjęć byłaby możliwość stwierdzenia i "rozpoznania" czegokolwiek? Np. jak bardzo urośnie itd.? ;)

Pozdrawiam.

Posted

Mój troszkę podrósł od ostatniego posta, i ma charakterystyczny chód i "rzucanie pupą" jak to miał kiedyś mój bokser i tym tropem idąc jak wpisałem w google grafika mix labrador/pit bull terier to wyskoczyło coś bardzo podobnego wręcz identycznego momentami do mojego czarnucha. Co sądzicie aby to był właśnie labrador/pit bull terier ?

Dodam że wet wyrokował mu także 20+ a nawet 25+ tak jak 2 posty wyżej Pysia.

Posted

Dzięki za odpowiedź! Tak nawiasem mówiąc, nie wiem przypadkiem, czy nasz psiak nie ma za uszami takich dwóch małych diabelskich rogów :) Babcia narzeka, że czasem bywa strasznie niesforny. Teraz to już trudno :)

Pozdrawiam.

• 2 months later...
Posted

Witam :)
Chciałabym się zapytać jak duży może wyrosnąć moja suczka.
Ma niecałe 2 miesiące, 23 cm w kłębie, wysokość ok 15 cm (mierzyłam bez główki pieska), długość łapki przedniej ok. 8-9 cm, waży 1kg.
Nie mam pojęcia czy jest to piesek rasowy czy nie, dlatego zamieszczam to pytanie tutaj. (Ale raczej jest to kundelek ;) )
Nie znam również wielkości matki lub ojca. Martwimy się że piesek nie będzie wystarczająco duży żeby mogła sama wchodzić po schodach, uroki mieszkania na piętrze.

• 3 months later...
Posted

Witam, chciałbym się dowiedzieć na jakie psy wyrosną moje kundelki :) z pewnością jest tu wiele osób które maja o tym pojęcie:)
Matka -  to Malamut waga okolo 30kg
Czarno biały synek - waga 16kg wiek 5 miesięcy
Kremowo brązowy synek - waga 25kg wiek 5 miesięcy
Na jak duże psy mogą wyrosnąć ?

Posted

Wiekszy moze spokojnie przerosnac matke. Pytanie tez, jakich maja ojcow.

Powinnas dopilnowac suki przy kolejnej cieczce, zwlaszcza ze dzieciaki za jakis czas moga juz probowac pokryc matke.

Posted

To jakich maja Ojców to nie mam pojęcia bo znalazłem  sukę jak była już szczenna ;) i jakiś czas temu uciekła więc jej nie pokryją :)
A czy ktoś ma jakieś pomysły jakie psy (rasy) mogły ją pokryć ?? Znalazłem w internecie zdj mieszańca Malamuta z Bernardynem podobieństwo jest ale nie wiem czy się tym sugerować o to zdj mieszańca

Posted

Była u mnie przez 2 miesiące odkąd ja przygarnąłem oszczeniła się i uciekła, inaczej bym zareagował jakbym miał ją od szczeniaka, szukałem jej tydzień bo martwiłem się o małe ale jej nie znalazłem. Uciekła to uciekła to co mam zrobić, nie ma już jej 3 miesiące, wiec wyluzuj i nie zaczynaj tematu który nie pasuje do tego tematu bo jestem bez radny. Ja jej nie trzymałem na uwięzi tylko mogła sobie latać przez 2 miesiące jak rano wstawałem to zawsze była a pewnego dnia już nie, może ją ktoś porwał dużo samochodów koło mnie jeździ rożnie mogło być.

• 3 weeks later...
Posted

Witam, chciałabym się dowiedzieć jaki duży urośnie mój szczeniaczek. Ma on 13 tygodni i waży około 5 kg. Wszyscy mi mówią, że ma duże łapy więc będzie to dość duży piesek. Ale chciałabym poznać Waszą opinię :) Poniżej wstawiam kilka zdjęć i przepraszam za jakość zdjęć. A przy okazji może wiecie albo domyślacie się jaka to może być mieszanka ras? :)

fe7a94f517f44b73ff633d5de0a6ddc0,62,37.j

5u6isygw1kxu.jpg

gl500xylcxx5.jpg

Posted

Waży tyle, co moja Collaczka ważyła w podobnym wieku, także może to być pieseł na pograniczu średniego-dużego :)

A dla mnie wygląda jak Owczarko Niemiecki - Doberman :P

Posted

Pewnie średniak. Obstawiałabym koło 20-25kg jako dorosły, moja suka ważyła trochę więcej w jego wieku a teraz ma ponad rok i waży 20kg właśnie, ale ona ma dość specyficzną budowę. Ale tak naprawdę skoro to kundelek NN to można sobie co najwyżej postrzelać ;) 

Posted

Moim zdaniem zadnego podobieństwa do konkretnych ras nie ma...

Określanie na podstawie wagi? Tez jest bezsensowne. Mój corgi w tym wieku wazył znacznie więcej - a raczej trudno corga nazwać psem dużym czy nawet średnim.

Poczekaj az urosnie to się dowiesz...

Posted

Dowiedziałam się, że matką jest terier :) Ale ojciec nieznany.. Myślicie, że ojcem móglby być jakiś duży pies? Czy myślicie, że pies terier może mieć takie duże łapy w szczęcych latach? :)

Posted

No to raczej olbrzym z niego nie wyrośnie. Ale w zasadzie to dalej niewiadoma. Wielkość łap nie ma znaczenia, to mit, że duże łapy = pies niedźwiedź. Psy mają bardzo różne typy budowy. Moja suka miała w pewnym okresie takie tempo wzrostu, że obawiałam się, że wyrośnie mi koń, ale wyrosła na średnią zgrabną panienkę. Co wyrośnie to wyrośnie, trzeba kochać niezależnie od wzrostu czy wymiarów ;)

Posted

Może być do kolan. Moja Szanti jak była malutka to rosła szybko i wydawało mi się, że będzie dużym psem. Teraz urosła mi do kolan i się zatrzymała. Ważyła jednak więcej w 13 tygodniu.