Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, również chciała bym się dowiedzieć do jakich rozmiarów wyrośnie moja Mika. Miałam nadzieje, że będzie duża, ale chyba zatrzyma się na średnich rozmiarach. Wzięłam ją ze schroniska więc rodzice są nieznani choć duże prawdopodobieństwo, że jedno z nich było labkiem. Ma 3 białe włoski na torsie i brzeg łapki biały więc trudno mi ocenic z kim jest drugie z jej rodziców... może jakimś gończym.
W każdym razie teraz ma jakies 3,5 miesięca, waży koło 8-9kg, a w kłębie ma około 40cm (nie da się jej dokładnie zmierzyć bo nie ustoi w spokoju).

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nath duża to raczej nie będzie :) Moja suczka jest w tym samym wieku ale waży już 15 kg i w kłębie ma 52cm. Docelowo ma ważyć około 25 kg i będzie zdecydowanie średniej wielkości.

Posted

[quote name='Nath']Witam, również chciała bym się dowiedzieć do jakich rozmiarów wyrośnie moja Mika. Miałam nadzieje, że będzie duża, ale chyba zatrzyma się na średnich rozmiarach. Wzięłam ją ze schroniska więc rodzice są nieznani choć duże prawdopodobieństwo, że jedno z nich było labkiem. Ma 3 białe włoski na torsie i brzeg łapki biały więc trudno mi ocenic z kim jest drugie z jej rodziców... może jakimś gończym.
W każdym razie teraz ma jakies 3,5 miesięca, waży koło 8-9kg, a w kłębie ma około 40cm (nie da się jej dokładnie zmierzyć bo nie ustoi w spokoju).

Uploaded with ImageShack.us
no nie wiem czy duza nie będzie ; P jest jeszcze bardzooo młoda, tez wzielam psa ze schronu 2 msc temu, pracownicy mowili ze z mieszancami to róznie bywa moga nawet po kilku msc nagle wystrzelic, mój miał byc tyci a w 2 msc u nas podwoił wzrost i wagę i pewnie jeszcze urosnie bo ma dopiero 5 msc :)no i twoja ma duze łapy.

• 4 weeks later...
Posted

Na pewno masywny nie będzie... moja za nie długo skończy 5 miesięcy a waży koło 13-14 kilo, a i tak jakiś chudzielec z niej :shake: A wysoka bardzo nie jest.

Posted

Cześć wszystkim! :)

Przygarnąłem pieska, jednak nie widziałem jego rodziców. Obecnie psiak ma 2 miesiące w przybliżeniu. Jaka mniej więcej będzie jego wielkość oraz do mieszanki jakiego psa z jakim można go przypisać? :P

• 3 months later...
Posted (edited)

Witam ;-) Chciałabym zasięgnąć opinii na temat mojego psiaka ;-) To jak duża ona urośnie nie ma znaczenia, co wyrośnie to będziemy kochać ;-) Pytam w sumie z ciekawości ;-) Wiadomo, że to w pewnym sensie loteria, ale jakby mieli Państwo obstawiać? Podany wiek jest przybliżony, ponieważ nie jest znana jej dokładna data urodzenia.

31 grudnia (dzień kiedy przywiozłam ją do domu) - waga 5,2 kg - 32 cm w kłębie - wiek 2,5 miesiąca
13 stycznia - waga 7,1 kg - 36 cm w kłębie - wiek 3 miesiące
20 stycznia - waga 7,9 kg - 39 cm w kłębie
31 stycznia - waga 9,5 kg - 41 cm w kłębie

Pierwsze zdjęcie zrobione zostało w schronisku (nie wiem kiedy dokładnie), pozostałe są z 19 stycznia.
(po clicknięciu w miniaturę obrazek się powiększy ;-))

EDIT:
Gdyby komuś to miało pomóc, to dziś (15 marzec) Lucy kończy 5 miesięcy - 15kg wagi - 50cm w kłębie

Edited by Toya
  • 2 weeks later...
Posted

witam,
ok tygodnia temu wzięłam pod opiekę pieska ze schroniska, jest to szczeniaczek. Miał byc na tym czas ale został u mnie już na stałe.
Wszyscy mówią, że nie będzie duży ale wolałabym poczytać opinię innych. Załączam zdjęcia Małego :)

Posted

a może ktoś rozpoznaje rasę albo chociaż do czego jest podobny??
Rzeczywiście jest ślicznym pieskiem, wiadomo gryzie, ale jest cudowny i nie da sie na niego gniewać :)

Posted

A ile ma tygodni? Bo moja suczka, która na pewno będzie wysokim psem, w wieku 8 tygodni miała małe łapki i wszyscy sądzili, że będzie średnim psem, dopiero teraz, około 3 miesięcy widać, że jeszcze sporo urośnie :)

Posted

iceboox napisał(a):
waży gdzies ze 2kg troche ponad i wzrost ok 25 cm.

No to, przynajmniej według mnie, będzie średnim pieskiem. Moja sunia ma 3 miesiące i waży ponad 10 kg i m 37 cm w kłębie, a docelowo będzie około 60 cm i 25 - 35 kg.
Także moja starsza suczka, mix ON i amstaffa, która teraz ma w kłębie 45 cm i waży 40 kg (nie jest gruba, tylko bardzo umięśniona) jako 3 miesięczny szczeniak ważyła około 7 kg i miała 30 cm o ile się nie mylę.