Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 882
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

witam bylismy ostatnio na 2 szczepieniu na nosowke, zawsze myslalam ze maja byc trzy a lekarz powiedzial ze te 3 jest nie potrzebne i ze za miesiac na wscieklizne... mam sie domagac tego 3 szczepienia czy rzeczywiscie nie jest potrzebne? a i jeszcze jedno pytanie, czy trzeba go terazznowu odrobaczać? pozdrawiam

Posted

trzecie możesz zrobić później, to tzw przypominające - Lenny miał dwa szczepienia, później miało być trzecie, ale mieliśmy jechać na wystawę, więc zrobiliśmy wściekliznę a przypominające poszło dopiero później - moja wetka mówiła że nie jest konieczne, jest na wszelki wielki jeśli by się okazało że jednak te dwie pierwsze trafiły w "dziurę immunologiczną"? nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale ogólnie rzecz biorąc można szczepić 3 razy, ale nie trzeba.

Posted

Ja bym odrobaczyła innym środkiem niż zwykle, a potem za miesiąc szczepiła wściekliznę, darowałabym sobie to trzecie, bo są dwa kalendarze szczepień - albo 2 szczepienia, albo trzy.

• 2 weeks later...
Posted

Dołączę się, dobrze? 28.02 znalazłam Browara, ale jego waga mnie troszkę przeraża- 8-9kg (wiercił się jak ważyłam) i nie wiem co z niego może wyrosnąć. Tutaj http://www.dogomania.pl/threads/224349-Browar-ma%C5%82a-znajdka-bo-przed-ogonkiem-zmyka-%29 są jego zdjęcia, jeśli ktoś się chociaż domyśla, co z niego wyrośnie wzrostowo to byłabym wdzięczna za pomysły:) Zdjęcia te nowsze są z soboty, więc świeżutkie, chociaż z dnia na dzień mi się cięższy wydaje.

Posted

Bosz... Miałam nadzieję cichą na pieska do kolan, który nie będzie zjadał pół świnki dziennie. Trza będzie idealnie wyćwiczyć chodzenie na smyczy, bo jak urośnie i pociągnie to przecież mi rękę wyrwie.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Jak duża może mi wyrosnąć suczka?Teraz ma ok.4 tyg. i waży prawie 1,8 kg.w kłębie ma ok.19,5 cm.jeżeli coś to pomoże to ogon-11 cm,a łapki dość masywne ;)

Edited by rock
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

mam takiego ów psiaka i zastanawia mnie jak duży będzie, wet powiedział że ok 20 kg , wydaje mi się trochę dużo bo nie ma zbyt grubych łap,właściwie sami oceńcie

psina ma ok 2 miesięcy i waży ponad 2,5 kg

Posted

To zależy od dziadków również, ale współczuję, jesli chodzo o charakter- mieszanka wybuchowa, trudna do opanowania i koniecznie trzeba ją wychowywać od maleńkości.

Posted

Ja tez chetnie dowiedzialabym sie czego spodziewac sie po Gai..Niestety nie moge wkleic obecnego zdjecia (cos mi padlo i za chiny nie moge zgrac zdjec z fona :/)Moze sam opis da Wam jakies pojecie i bedziecie w stanie mi pomoc.Wiec zdjecie na awatarze bylo zrobione jakies 6tygodni temu,mala wazyla wtedy 2,5 kg.W tej chwili przybiera ok kilograma tygodniowo i wazy 6,5-7kg.Jest raczej szczuplej budowy,ma dosc dlugie lapy i,ktos wspomnial o uszach,dwa wielkie jak u nietoperza tyle ze klapniete latawce :D Matka na oko wazy jakies 15kg,pewnie miala by wiecej gdyby wlasciciel o nia dbal :/ Ojciec NN.Ogolnie Gaja kojarzy sie (choc coraz mniej) z labkiem,tyle ze szczuplejszym ;) Dodam ze je bardzo ladnie i sporo,zeby nie bylo.. :D.Sunia ma w tej chwili 3-4 miesiace,nie wiecej.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

• 2 weeks later...
Posted

witam, również nurtuje mnie pytanie jak temat wątku. chcemy zaadoptować psiaka ze schroniska, ma 3 miesiące.. i mieści się w 2 dłoniach. waży max moze 2kg.. czytałam gdzies ze niby male rasy( no rasa to raczej zadna ale od małych kundelków) rosną do 6 msc? to żekomo pozostało mu 3 msc wzrostu ? jak teraz miesci sie w rękach

Posted

Witam, również się zastanawiam jak duży urośnie mój psiak. Jest to (rzekomo) mieszaniec owczarka niemieckiego (tata) i husky (mama). Jeszcze do niedawna wyglądał tak: http://fc06.deviantart.net/fs71/f/2012/189/8/d/my_new_puppy_by_cerinne-d56h3yf.png Obecnie (jutro, tj w niedzielę) kończy 6 tygodni. Waży 4,2 kg i ma 30 cm w kłębie. Zastanawiam się jak duży może urosnąć? Czy wzrost odziedziczy raczej po mamie, bo husky są mniejsze, czy po tacie? Czy może będzie mniejszy?