Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkie spanielki. :evil_lol:

Jutro jedziemy się ostrzyc! :multi: Bardzo mnie ciekawi, co z tego miśka się wyrzeźbi.Będę chciała go ostrzyc możliwie krótko, na sportowo, bo on ciągle łazi po chaszczach i się w błotnych bajorkach tarza. A że sierść i tak ma szczenięcą, to i nie szkoda. ;)

Udało mi się dotrzeć do oddziału ZK, wybuliłam 200zł, ale przynajmniej już mam z głowy. We wrześniu go na wystawę zgłoszę, bo mnie jeszcze Karolina zabije. :P

Dziś na fortach spotkałam panią ze sznaucerkiem, powiedziała, że rzadko się bedle widuje, od słowa do słowa poszłyśmy na spacer razem. Psiaki się wybawiły, udało je się zmęczyć - potem zostały same, bo przyjaciółkę wsadziłam do pociągu, jedzie na mistrzostwa Europy w agility. Ciekawe, jak jej pójdzie. Konkurencja ogromna, 800 psów (normalnie jest koło 500), bo mistrzostwa świata będą w... RPA. :evil_lol: I prawie żadne państwo nie wysyła reprezentacji, bo po pierwsze koszty ogromne, po drugie problemy z kwarantanną, no i ponoć bywa tak, że jak im coś nie pasuje, to Ci potrafią psa na lotnisku zastrzelić. :diabloti: Więc się lud rzucił na EO.

Posted

Obcięłam Tonikowi uszy, żeby przestał wyglądać jak księżniczka... No ale pomyślałam, że mu będzie smutno bez uszu, więc mu doczepiłam kocie. :loveu:

ROZKOSZNY. :lol:

Posted

Wyszło genialnie. :D

Gorzej, że teraz mnie kusi, żeby kupić takie same - tylko białe - dla Yukiego i zrobić im sesję zdjęciową. :stupid: :evil_lol:

Posted

Yuki jest piękny, do tego ma wspaniałą psychikę. Fantastyczny pies. Tonic błyskawica oczywiście też :)
Liczę na wspólny spacer po fortach :)

Posted

W ogóle zapraszam wszystkich na spacer w niedzielę na Pola Mokotowskie, o 17 spotykamy się przy pomniku psa. Z forum szczurzego zebrało się grono chcące małego pomacać, ale im więcej nas, tym weselej przecież. :D

Posted

Wygląda jak dzieciuch jeszcze, ale zapowiada się naprawdę dostojnie. I kawał chłopa z niego będzie :eviltong:

O, masz kontakt z ludźmi z szczurzego? Mam fajną klatkę (mocno używaną przez moje szczury, niestety), z której po dorobieniu półki jest całkiem niezłe lokum dla szczurzastych. Mogę oddać osobom pomagającym ogonkom. Albo sama wziąć jakieś na dt, przyznam, że brakuje mi szczurów :p

Posted

A SPS jeszcze działa? Widziałam jakieś ich nowe ulotki.
Wpadnę jak mi się uda na pola w niedzielę, wyślij mi na pw numer do siebie (jeżeli to nie problem) to w razie czego się namierzymy.

Posted

SPS chyba działa, ale osobiście nie miałam z nimi do czynienia, więc nie wiem jak to u nich teraz wygląda. Szczury miałam rodowodowe, a potem szybko rozwinęła mi się przy nich astma, więc o byciu szczurzym DT mogłam tylko pomarzyć. :P

Numer już wysyłam. :)

Śpiąca dzidzia:

Posted

Chciałam też cyknąć kilka zdjęć Tonikowi...

Uwaga, pozujemy...

...lol, nope!

Ja chcę zdjęcia, ja!

No, jedno może być wspólne.

I biedny poszkodowany. : <