Nitro Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Piękne dzięki!!! Właśnie wróciłam od weta jak nie pies to kot tym razem mój prywatny... Opiekunka ma mały problem ze swoją sunią prywatną ma rozwaloną łapę, bierze sterydy i ciągle sika, jest w trakcie leczenie i pytanie ze strony opiekunki czy ktoś nie mógł by wspomóc karmą dla szczeniorów- już wcina bezproblemowo. Quote
Nitro Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) Lisia czuje się dobrze Do mnie odezwał się potencjalny dom, pani ma jednego psa z adopcji zna procedurę ma przeprowadzić naradę rodzinną i da mi znać. W domu mieszkają dwa duże psy (w domu takim wolno stojącym nie mieszkaniu). Muszę zrehabilitować panią od jamnika- dzisiaj przywiozła małej karmę Dodatkowo Lisia jest już mięciutka i pachnąca po pierwszej w swoim życiu kąpieli A kupie pojawiły się zdechlaki czyli teoretycznie nie produkowane są jaja tego paskudztwa...12 kolejne odrobaczanie 19 będzie można małą zaszczepić. Pani od jamnika przyjechała całą delegacją Ona, syn i mama. sunia zaprezentowała się z jak najlepszej strony wyprzytulała się ze wszystkimi, rozdawała buziaki (w granicach rozsądku) oczywiście. Przybiera na wadze b. szybko i dzisiaj opiekunka zostawiła jej podkład bo miało jej nie być długo a malutka grzecznie czekała jak wróci i dopiero na spacerze było siusiu i kupka Aaa i sunia podaje łapkę. Edited May 7, 2013 by Nitro Quote
Nitro Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Dzisiejsza spacerowa sesyjka- no co za mordka :loveu: Quote
Nitro Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 moje ulubione :) i tak zauważyłam, że ucho się jej podniosło :) Quote
sleepingbyday Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 może ona jednak jest ciut starsza, co? jak wygląda kasa lisi po tej superowej wpłacie od agusi? czy jest minus, jeśli tak, to jaki? zabieram się za robienie bazarku, ale net mobilny w domu działa mi tak, że nie wiem, czy to ma sens, czy jednak w pracy nie wydusić czasu. Quote
Nitro Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Nie, dwie wetki ja oglądały i obie stwierdziły, że Liska ma 3.5 mca. Postaram się jak najszybciej podać dokładne kwoty ale podejrzewam, że nie wcześniej niż o 10, tak rano nie będę dzwonić :) Quote
sleepingbyday Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 oki. rozliczenie wpisz w pierwszym wątku. tzn wydatki i wpływy oraz podsumowanie na dany dzień :-) Quote
Nitro Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 nie za bardzo wiem jak mam wpisać to w pierwszym wątku- w sensie o co chodzi :oops: wiem, że na razie dług wynosi 335 zł, a wpłaty do wczoraj do południa wynosiły 250 zł- ale nie mam jeszcze szczegółowych informacji nadal na nie czekam. Quote
sleepingbyday Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 aaa, zapomniałam, ze to ja mam ten wątek i pierwszy post jest mój. wrzuć tu listę wydatków (nie musi być bardzo szczegółowa na razie, bo mozna wkleić skan zestawienia, o które poprosi się wetki) oraz listę wpłat (bez nazwisk, ew. z inicjałem). O takie informacje raz na jakiś czas będzies zmusiała kundelos poprosić. Quote
Nitro Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Ze strony Kundellosa z fb: Wpłaty na dzień 07.05.2013 r. Joanna K. Parzęczew 50,00 Katarzyna Ł. Warszawa 200,00 Agnieszka Z .Mielec 150,00 suma wpłat : 400,00 bardzo dziękujemy !!!!! Czyli jest na +, czy mogą być skany wpisów z książeczki w formie potwierdzenia czy zestawienie z lecznicy też? Koszty leczenia na dzień dzisiejszy 335 zł (to jest po zniżkach) przed nami odrobaczanie, szczepienie, opiekunka kupi jej gryzak bo zaczynają swędzieć zęby. Quote
sleepingbyday Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 na razie skan z książeczki wystarczy, a przy okazji poproś wetki, żeby ci wypisały na kartce pozycje i koszty, np przed jakąś wizytą zadzowń, to sobie na spokojnie zrobią,a nie podczas wizyty. takie zestawienie z ich pieczątką i cześć. Quote
Nitro Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Liska wczoraj wymiotowała dwa razy karmą, potem śliną i zaczęło się rozwolnienie. Takie informacje dostałam wczoraj- może to kwestia przejedzenia? tyle przecież nie jadła i może dostała za dużo, nie wiem dzisiaj się okaże :( Oraz wklejam link do wydarzenie na fb https://www.facebook.com/events/375645405878837/ Quote
agusiazet Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 [quote name='Nitro']Liska wczoraj wymiotowała dwa razy karmą, potem śliną i zaczęło się rozwolnienie. Takie informacje dostałam wczoraj- może to kwestia przejedzenia? tyle przecież nie jadła i może dostała za dużo, nie wiem dzisiaj się okaże :( Oraz wklejam link do wydarzenie na fb https://www.facebook.com/events/375645405878837/ O, kurczę:( I jak tam dzisiaj? Quote
Nitro Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Okaże się po południu jak z małą, nie była słaniająca się ani z bardzo markotna, miała raczej dobry humor i zjadła śniadanie- opiekunka wyszła do pracy, ale napisała mi, że jej sunia też uptrokaciła podłogę więc może coś obie wszamały albo zbieg okoliczności. Może to z gorąca- nagła zmiana temperatur, cholera wie. Quote
Nitro Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 i zdjęcie z wylegiwania się suków na balkonie, dwie rezydentki i Liska Quote
Nitro Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Wpłaty na dzień dzisiejszy Wpłaty na dzień 08.05.2013 r. Joanna K. Parzęczew 50,00 Katarzyna Ł. Warszawa 200,00 Agnieszka Z .Mielec 150,00 Hanna B. Warszawa 70,00 Małgorzata T. Wałbrzych 100,00 suma wpłat : 570,00 Opiekunka miała wczoraj straszne zamieszanie więc nie dała rady zrobić mi skanów, napisała, że dziś się postara to ogarnąć, jest na razie więcej niż wynosi dług w lecznicy ale jeszcze odrobaczane i szczepienia, myślę,że z bazarkiem można się chyba wstrzymać na razie, a jeśli okaże się niepotrzebny bo mała znajdzie dom to fanty pójdą na inne psisko. Tak się robi prawda? Quote
sleepingbyday Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 może to wynik działania tęgoryjca na jelita? z bazarkiem się wstrzymuję, bo i tak nie mam czasu, w dodatku jutro o świcie wyjeżdżam na kilka dni. zastanów sie nina, czy by nie ogłosić na fb, ze na arzie ogarniamy sytuacje finansową. na zasadzie wzbudzania zaufania, ze jak jest jakaś kwota bezpieczna nazbierana, to prosimy sie wstrzymywac, jesli co, napiszemy później.. jak myślicie? Quote
Nitro Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 wiesz rozmawiałam z tymczasową opiekunką a propos nadwyżki jaka ewentualnie zostanie po Lisi, zazwyczaj pieniądze przechodzą na cele statutowe fundacji,czy jak to się tam zwie wiecie pewnie lepiej, ja się dopiero uczę, w tym wypadku jest możliwość aby nadwyżka została przekazana (jeśli taka będzie) na innego psa, który jest w potrzebie mianowicie tego z linku, który wklejam https://www.facebook.com/events/141301302723807/ Nie wiem co wy na to ale ja uważam, że to będzie okej. Co do napisania, że na razie wstrzymać wpłaty to wysłałam zapytanie. Quote
Nitro Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 i filmik z Liską [video=youtube;FgpOUrhE_1M]http://www.youtube.com/watch?v=FgpOUrhE_1M&feature=youtu.be[/video] Quote
Nitro Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 dziś będzie faktura, Lisia czuje się dobrze, sensacje się nie powtórzyły. Quote
Recommended Posts