Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobre wieści.
Nina, czy wystąpić o jakąs kaskę na leczenie do klubu baloniarek?
zanim się zrobi te bazarki? najważniejsze teraz, oprócz zdrowia, ale wygląda na to, ze "mała" przezyje (byle jelita okazały sie nie zjechane), to znaleźc jej dt.

może ta babeczka, która n a poczatku się zgłosiła, będzie zainteresowana, jeśli pies zdrowy? jak wygląda zabijanie tęgoryjca? kiedy będzie mozna powiedzieć, że lisia nie jest już nosicielem?

Posted

A to mogę się zgłosić mimo iż mała została wzięta pod opiekę fundacji? Poza tym dostaniemy rachunek jak będzie zapłacone. Jeśli chodzi o tę babkę od jamnika to chyba nie chcę powierzać jej Lisi nawet na dt. Jak podałam info na fb, że z małą lepiej to znowu odżyła i ojej jaki ładny piesek i kiedy będzie na 100% zdrowa etc...a jak się okaże, że małej wróci albo wyjdzie coś jeszcze to co zadzwoni do mnie w środku w nocy proszę natychmiast zabrać psa bo już nie jest 100% zdrowy?

Posted

Opiekunka napisała mi, ze Lisia potrzebuje dużo uwagi nawet jak na szczeniaka, a także zaopiekowania emocjonalnego i jest bardzo wrażliwa.Może się nie znam ale docelowy dom powinien mieć doświadczenie z psami aby jej nie zepsuć. Proszę mnie od razu krytykować- tak sobie po prostu myślę, że przy takim psie można przegiąć w złą stronę w sensie wychowawczym, że pies wychowa właściciela a nie na odwrót.

Posted (edited)

też byłyśmy zdziwione (ja i tymczasowa opiekunka), po kroplówkach nie robiła siku prawie cały dzień...bałyśmy się, że coś nie tak a potem wzięła Liskę na dwór i siusiu. Tak się okazało, że malutka czyścioch :)

Edited by Nitro
Posted

Zróbicie malej wydarzenie na fb. Z fb zawsze jest duży odzew i duża pomoc finansowa, zwłaszcza jak jest pod opieką fundacji, to spokojnie można podawać publicznie konto. Fb ma duży zasięg i dociera do większej liczby osób niż dogo. Może nawet się domek chętny trafi.

Jest też skarpeta owczarkowa, którą można by poprosić o pomoc, ale nie wiem czy to się nie wyklucza, że sunia jest pod opieką fundacji.

Posted (edited)

Nie, ona została ogłoszona na stronie podałem psiakom łapę, wydarzenie miało być zrobione wczoraj przez tymczasową opiekunkę- ona je zrobi bowiem jest w tej fundacji Kundellos nie miałam głowy tego dopilnować Glut mi się strasznie rozchorowała :(
Żeby nie było wczoraj wieczorem weszłam na dogo- ale zaraz potem zaczęły się u małej wymioty i ataki padaczkowe, noc nie przespana. Biegne do weta.

Edited by Nitro
dokładne wyjaśnienie
Posted

Śliczna mała, gdybym mieszkała już na swoim wzięłabym, ale nie mieszkam i nie mogę:( Ale zapłacę małej ten rachunek na 150 zł, tylko napiszcie gdzie przelać tę kwotę, tylko tak mogę pomóc tej suni:)

Posted

Dane fundacji: Stowarzyszenie Wolontariuszy KundelLos
Kąty Grodziskie 130A, 03-289 Warszawa
BOŚ 94 1540 1157 2034 9111 1263 0001
Tytułem : Liska
Dziękujemy! Coś się chyba wydarzyło...dzwoniłam do opiekunki nie mogła gadać ale głos miała nie wesoły, później dowiem się co się dzieje, teraz nie mogła rozmawiać i ja uciekam.