Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majkowska napisał(a):

Miałam zrobić obszerną relację z gr 7, a tu PP pociągnęła mnie na zewnątrz na ttb...

Zła PP, zła! :mad:

Majkowska napisał(a):

Smyczkę pokażę , choć nie wygląda jakoś szałowo zzewnątrz, zwykła czarna (była fioletowa też ale wzięłam bardziej uzytkową), póki co testuję i jakoś szalu nie robi, pierwszy zarzut jaki mam to jest cholernie długa (jakieś 3 metry) i tego nie ogarniam.Amortyzuje za to fajnie.

3 m długie? Ja mam wrażenie, że mi się pies pod nogami kręci, zresztą raz dostała z kolana, raz z buta w szczękę przypadkiem na 2,7 m zwykłej smyczy :shake: Jak się ma panią z taką koordynacją ruchów, jak ja, to nic, tylko usiąść w kącie i płakać :eviltong: Jeszcze będę psu szczękę drutować przez to :-o

Posted

[quote name='Pani Profesor']a kto zgarnął BISa? wiecie może?
Też jestem ciekawa.

3 m długie? Ja mam wrażenie, że mi się pies pod nogami kręci, zresztą raz dostała z kolana, raz z buta w szczękę przypadkiem na 2,7 m zwykłej smyczy Jak się ma panią z taką koordynacją ruchów, jak ja, to nic, tylko usiąść w kącie i płakać Jeszcze będę psu szczękę drutować przez to

Dla mnie odpowiednia smycz to jakiś metr. Albo wcale :cool3:Tylko to do chodzenia na codzienne spacerki.
Ale do biegania wcale nie wiećej.
Śmiesznie się biega jak mi smycz pod nogami lata, albo jak mam psa przed sobą na taką odległość że czuję że nim nie steruję.
Podobno bardzo dobrze się z tą smyczą roweruje, ale nie wyobrażam sobie, do tej pory jeździłam na zwykłej mając psa zupełnie niedaleko przedniego koła, a tu jak go wypuszczę na 3 metry w przód, hmmm.
Jeszcze nie podpinałam go w tym na szelki,zobaczymy co będzie jak mi się jeszcze wydłuży przed szele...

Posted

Ja też, kupiłam specjalnie dłuższą smycz (szukałam jeszcze dłuższej), koniec końców nie mogę psa nauczyć, że jak pani popuszcza, to można na te 2,7 m ODEJŚĆ. Gdy idzie przy nodze, zawijam ją, chociaż mogłabym się chwalić, jak to ładnie chodzimy na luźnej smyczy... i się o nią potknąć pewnie :evil_lol:

Moja ulubiona to ponoć na brytana jest (tak komentują, bo gruba), ale przynajmniej wygodna do trzymania i noszenia :roll:

Posted

Nie nie to ja problemów z luźną smyczą nie mam jako tako :evil_lol: Przeważnie Wald wykorzystuje całą długośc i jeszcze mu brakuje, ale do biegania wolałabym mieć tak że przypinam i nie myślę czy ona się zwinie mi pod nogi czy też może nie.
O rowerze nie wspominam.
Chyba naszym następnym celem będzie wysięgnik, choć narazie w planach mam lepszy rower, sakwy dla psa i basen psi:roll:

Też mam taką grubą smycz, przyzwyczaiłam się do niej, ale mnie nie porywa, najlepsza dla mnie teraz jest taśmowa, cienka, jakieś 2 m.
Dawniej bardzo mocno preferowałam łańcuszkowe. Jak się puszczalo psa to sie taki mały łańcuszek chowało wygodnie do kieszeni, tyle że przeważnie Amora nie puszczałam, a smycz miała też takie zastosowanie że jak już wyładowywał swoją wściekłą furię na niej to nie był w stanie przegryźć ( a raz się zdarzyło że przegryzł i poleciał konkurenta trochę potarmosić). No i nie ukrywam że kilka piesków tym łańcuszkiem siekłam jak podleciało gotowe do walki. Ale Amor to był przypadek znakomity i jedyny.
Teraz nie wyobrażam sobie Waldka prowadzić na łańcuszku, choć muszę kiedyś spróbować z ciekawości.

Posted

a,to widziałam go :) na ringu głównym jak było wybieranie BOG-ów.

moim faworytem była (przynajmniej z tych, które widziałam) akita amerykańska która wygrała rasę, ale grupę niestety wziął haszczak, a ja się gapiłam na tę akitę jak w obrazek, przepiękna. chyba z Rosjanką była. (albo okołojęzyczną ;) )

Posted

Robo , w tej chwili bannerka nie zrobię żadnego bo mi komp leży i kwiczy i to już konsekwentnie.
Ale na nowe mieszkanie mój tata nam przywiezie nowy komp więc może wtedy ;)

A macie może całego Bisa?
Wiem że 4 to był clumber spaniel. 2 i 3 nie wiem.

Posted

30 czerwca wyprowadza się z niego współlokator kuzyna i teroretycznie możemy tam już wchodzić, tylko wypadałoby zrobić jeszcze jakiś remont, więc podejrzewam że jakoś 10-14 lipca. Mam nadzieję że w miarę szybko nam to wyjdzie bo chciałam Kince roczek zrobić już na nowym mieszkaniu ( z goścmi których będę chciała JA a nie teściowa...) :)