Majkowska Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 (:Buńka:) napisał(a):Maleństwo:loveu::loveu::loveu: Majeczka pomyśl nad zmianą tytułu tego wątku bo my cie tu będziemy gnębić o foteczki dzidziusia często;) To już nie będzie tylko galeria wujcia Waldemara:) PS: Maleńka jest naprawdę cudowna a uroda pewnie po mamie:cool3: To może jednak w tytule pojawi sie ta "spółka" :evil_lol: To co, nagle dzieci polubiłyście? :) Będą fotki, będą. Może nawet i zaczniemy myśleć coby kasę wyłuskać na jakiś lepszy model aparatu, bo szkoda takich momentów nie opublikować. Szczególnie że mam ambitne plany zrobić jej albumik i codzien robić zdjęcie bo codzień jest inna ;) Raz ma otwarte prawe oko, raz lewe i już inaczej ;P Wujcia Waldemara będziemy teraz już tylko przemycać na foty jako tło, bo szkoda nim wątek zanieczyszczać :evil_lol: A tak serio... to wujcia Waldemara absolutnie nie mamy zamiaru odrzucać, cały czas mu dajemy do zrozumienia że jest ważny i grzeczny. I widać że go to uspokaja, już nawet zaczął małą ignorować - wyszłam z małą do dużego pokoju i siedziałyśmy i oglądałyśmy film o krokodylach , a wujcio spał obok nas, już go nawet jej popiskiwania tak nie pobudzają. I pięknie stoi w progu jej pokoiku i dalej ani kroku nie zrobi. Jestem z nich dumna. Jak dobrze pójdzie to wujcio też będzie miał fotkę z Kinią, ale narazie jeszcze z ich kontaktami delikatnie. Z tym do kogo podobna to nie wiem, ja uważam że ma napewno po mnie nos - taki mały kartofelek, ale opinie są podzielone, moja mama np twierdzi zawzięcie że jest podobna bardziej do tatusia... Jedno nas intryguje - czy jej włoski zrudną, bo ja rudawa i tatuś też za młodu miał odcienie rudości. Quote
Majkowska Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 Cobym gołosłowna nie była że o moich zwierzorach na wątku nie zapomnę to znalazłam jeszcze ładne zdjęcie Nunusi. Zrobił mój tata. Jak widać wygląda coraz lepiej, zdrowiej. Apropos... to nie wiedziałam że przy dziecku można mieć tyle czasu na siedzenie przy komputerze - no chyba że jestem tak wyrodną matką i zamiast się dzieckiem opiekować to szarżuję na dogo :evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/1016252_566268143412559_931003465_n.jpg Ojojojjjjjjjjjjjjjjj, jestem stara już, Pierworodna, wydaje się, chwilę temu taka była .... Majeczko, jesteś w najpiękniejszym momencie życia. Bycie Mamą jest darem bez względu na to jak życie, teraz nowo narodzone, się potoczy, Jest też nie lada wyzwaniem. Piszę o "mamusiowaniu", ale i Tatusiowi życzę wszelakiej wytrwałości ;) Życzę Wam przede wszystkim cierpliwości i ..... miłości! miłości! Quote
Buńka Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Niet . . .! Dziecinka jest wspaniała, ładniusia itp itd ale dzieci nie polubię...:roll: Nie powiem bo super jest jak ktoś wpadnie z taką dzidzią w odwiedziny:loveu: Fajnie jest popatrzeć na takiego maluszka:loveu: Ale tylko w odwiedziny:diabloti: Bo na co dzień to ja już mam serdecznie dosyć...:mad: 24 h na dobę DZIECI:placz: przez pięć dni w tygodniu... (chociaż i w weekendy się zdarza) Jestem najmłodsza jak ja to mówię z miotu:evil_lol: taka jeszcze niespodzianka w mojej postaci sie trafiła rodzicom:cool3:. Mam 2 braci po 30. Andrzej ma dwoje dzieci Magdę (10 lat) i Nicola (6 lat) mieszkaliśmy razem jeszcze za czasów blokowiska. Wszyscy do pracy a ja każda wolna chwila pilnowanie tych małych mośków, po przyjściu ze szkoły znowu to samo... latały za mną jak ćmy za światłem. Teraz odkąd mieszkamy na wsi mam powtórke z rozrywki. Dom dwurodzinny i mieszka z nami mój drugi brat Marcin który ma córke Karinę (lat 3) Bosze ta to dopiero udana... oczywiście ona musi robić dokładnie to co ciocia Bunia, jeść co ciocia Bunia ogladać to co . . . itd Bunia, Bunia, Buńka i tak w kółko...:roll: Jak by mogła to i do łazienki by za mną szła a ja już mam serdecznie dosyć . . . Także dzieci NIET... Ja już trójke odchowałam:evil_lol: Quote
Leokadia Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Dzieci są fajne tak od ok. 5 lat, jak moja siostra obecnie, z takim to sie już pogada o czymś mądrzejszym i nie potrzebuje niańczenia w każdej sprawie. Ale dzieci i tak nie zamierzam mieć, co innego cudze (czy nawet rodziców), a co innego własne, których nikomu nie podrzucisz, bo to twoje. Quote
Franca81 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 ha! wiedzialam! Gratulacjie. Niech Kingusia sie dobrze chowa pod okiem Waldusia. :loveu: Quote
groszek83 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Majkowska napisał(a):Apropos... to nie wiedziałam że przy dziecku można mieć tyle czasu na siedzenie przy komputerze - no chyba że jestem tak wyrodną matką i zamiast się dzieckiem opiekować to szarżuję na dogo :evil_lol: Ciesz się póki możesz niedługo już tak prosto nie będzie:eviltong: Quote
Gusiaczek Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Franca81 napisał(a):ha! wiedzialam! Gratulacjie. Niech Kingusia sie dobrze chowa pod okiem Waldusia. :loveu: Moja imienniczka :) :multi: Quote
Majkowska Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 groszek83 napisał(a):Ciesz się póki możesz niedługo już tak prosto nie będzie:eviltong: Cicho cicho, przed porodem śmiałam się że będę miała dziecko idealne. Jak się dobrze zaczęło to niech dobrze będzie. Żadnych alergii, wysypek, kolek, przeziębień i innych takich nie chcemy. Szkoda że pogoda słabo dopisuje, bo nawet okno uchylić mam obiekcje... Gusiaczek napisał(a):Moja imienniczka :) :multi: Ooo, fajnie :) I zdrobnienie jest Gusiaczek? Nie wpadłam nawet. My nazywamy ją Kinia. Taka mała szalona Kinia, jak z kreskówki. Przynajmniej taką przyszłość jej wróżę ;) Quote
AMIGA Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Łomatkooooooooooooooo a ja dopiero dziś przeczytalam, Widziałam zdjęcie na fb, ale przeczytałam, że to jest zdjęcie udostępnione przez kogoś i wcale nie skojarzyłam:oops: Wielkie, wielkie gratulacje dla Mamusi i Tatusia i tfu tfu tfu - niech się mała zdrowo chowa i rośnie na piękną dogomaniaczkę:loveu: Quote
Buńka Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='Franca81']fotki poprosimy Kingusi i Waldzia :loveu:[/QUOTE] O i ja też chce fotaski:multi:!!! Quote
Leokadia Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Kinga...moje imię z bierzmowania, sama chciałabym się tak nazywać:loveu: Quote
Majkowska Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 Fociaszki powiadacie...ok, coś tam mamy... miny i mineczki : i mistrz drugiego planu ;) odrzucony, niekochany, pozostawiony sam w progu drzwi których przekroczyć nie wolno... z miną pełną niezrozumienia... i oczami przepełnionymi żalem... Pointera skrzywdził los... okrutnie. Ale pańciostwo wynagradza dużą ilością głaskania, zabawami piłeczką i spacerami z pańciem. Nie wiem czy wynagradza to do końca, ale stara się... Quote
Buńka Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-Z5sivXf7c04/UeRe-GJJFAI/AAAAAAAALeo/u5hZfuBsFnc/s640/15.07%20036.jpg - To co u małych dzieciaków lubie najbardziej:) Niby sobie dzidzi śpi a tu nagle uśmiech od ucha do ucha:loveu: A mistrz drugiego planu mnie rozłożył na łopatki ha ha ha:roflt: Biedny pieseczek... proszę go wygłaskać ode mnie!;) Quote
Franca81 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Waldus bidulek ... az przychodzi mi na mysl jedna piosenka.... smutne oczy, piekne oczy, smutne usta bez usmiechu.... Kingusia bardzo ladna! A niewiele niemowlat mi sie podoba. :cool3: Quote
Leokadia Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-Z5sivXf7c04/UeRe-GJJFAI/AAAAAAAALeo/u5hZfuBsFnc/s640/15.07%20036.jpg świetna mina:loveu: Quote
Majkowska Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Dziękujemy wraz z malutką i mistrzem drugiego planu ;) Waldek z wujka staje się powoli dziadkiem... przybywa mu w oczach powagi i lat. W dodatku jakby się zrobił tęższy, poważniejszy... Biedny pieseczek... Właśnie poszedł z panciem na spacerek pobiegać na łączki. Może po godzince szaleństw się trochę na duchu podniesie. Pancio goni na pełen etat - właśnie wróciliśmy z małą z pierwszej wizyty kontrolnej u lekarza, ledwie wszedł w drzwi już na spacer z Waldkiem, a potem do pracy na nockę... Dzielny jest, nie powiem. Ja narazie jestem w trybie półsnu, ale mam nadzieję że się wkońcu wyzbieram. Trzeba zacząć wychodzić z tego domu, ogarnąć tę trudną sztukę chodzenia z wózkiem i psem i będzie można gonić na wspólne spacerki :loveu: Choć póki co to trochę brak siły na cokolwiek :( Quote
Kosmaty Gałganek Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Maleńka jest prześliczna :loveu: Waldek z wujka staje się powoli dziadkiem... przybywa mu w oczach powagi i lat. W dodatku jakby się zrobił tęższy, poważniejszy... Biedny pieseczek... Może poczuł ciężar odpowiedzialności za Kruszynkę ;) Przecież widać, że to bardzo mądra psinka :mdrmed: Quote
Majkowska Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Musiał szybko dorosnąć i to go lekko pewnie przytłoczyło,bo do tej pory to on był naszym maluszkiem i oczkiem w głowie. Nie został wprawdzie zrzucony z tej pozycji, ale stał się " jednym z dwóch" i musiał uznać powagę sytuacji. I tak jest baaaardzo baaardzo grzeczny, myślałam że z jego werwą i energią będzie ciężej, a on jakby zrozumiał że swoje trzeba przeczekać w pokorze. Doczeka niebawem momentu że z malutką będą sobie szarżować stawiając dom do góry nogami. Mam nadzieję że też tak ładnie załapie, że trzeba być wobec niej delikatnym. I że nam całkiem nie spoważnieje... o proszę jaka powaga : aż na takiego smutnego psa żal patrzec... :D Quote
Recommended Posts