Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majkowska']Sajan jest na avku??
Teraz zaczęłam się przyglądać co tam siedzi i widzę coś wyżlastego, do tej pory byłam pewna że to dog, jakoś tak się zasugerowałam nie wiem czym:oops:

Oj nie chcę nic mówić ale moja kariera na dogo się już chyba powoli kończy, przestaję ogarniać, przestaję mieć czas, wątki czytam tylko te co mi na samej górze sub wyskoczą, a jednego posta potrafię pisać pół dnia... Czasem zacznę, mam tyyyle do powiedzenia, odskoczę do dziecka , wracam... i już nie wiem co chciałam napisać,potem jak czytam to sama się sobie dziwię że umiem napisać taką brednię :roll::evil_lol:

No to znów lecę w stronę fizjo :eviltong:[/QUOTE]

Tak, siedzi w avku;)
był już dalmatyńczykiem, więc za doga się nie obrażę:loveu: Tym bardziej że zawsze o dogu marzyłam:evil_lol:.
Nie mam galerii na dogomanii, więc skąd mogłabyś wiedzieć, jakie futra u mnie mieszkają:).

Posted

Bo ja wiem wszystko :cool1:

A z ciekawosci, bo gdzieś kiedyś coś pisałaś o stronie myśliwskiej - z tymi pieskami coś pracujesz w polu??
To ostatnio dość mocno widzę poruszana kwestia na dogo specjalizującym się w wyżłach ;)

Posted

[quote name='Majkowska']Bo ja wiem wszystko :cool1:

A z ciekawosci, bo gdzieś kiedyś coś pisałaś o stronie myśliwskiej - z tymi pieskami coś pracujesz w polu??
To ostatnio dość mocno widzę poruszana kwestia na dogo specjalizującym się w wyżłach ;)

W takim razie byłam chyba pijana, bo nie pamiętam:evil_lol: .
Moje psy nie są psami myśliwskimi, w sensie nie biorą udziału w polowaniach, FT. Wszystko, co umieją, udało się wypracować samemu, w oparciu o jedną, jedyną książkę i gwizdek.
Chociaż nie powiem - chciałabym dla zaspokojenia własnej ciekawości sprawdzić ich na jakichś próbach czy szkoleniu (Anka od gordonów i jej Tz np. na wspólnym spacerze zauważyli, że Sajan bardzo ładnie sekunduje), ale do tej pory jakoś mocno się tym nie interesowałam.
Wyżły poprostu bardzo pasują do mojego stylu życia i stąd moje zamiłowanie, choć już teraz wiem, że z nastepnym psem (rasa wybrana, choć szczeniak pojawi się za kilka lat przy dobrych wiatrach) chciałabym spróbować tego, do czego został stworzony, ale najpierw muszę się przygotować pod względem teorii.

Posted

[quote name='Majkowska']
Teraz zaczęłam się przyglądać co tam siedzi i widzę coś wyżlastego, do tej pory byłam pewna że to dog, jakoś tak się zasugerowałam nie wiem czym:oops:

Ja tak mijam Czekunie w innych wątkach i też myślałam, że to dog :oops::evil_lol:
Tak więc Majka, nie jesteś sama ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Ja tak mijam Czekunie w innych wątkach i też myślałam, że to dog :oops::evil_lol:
Tak więc Majka, nie jesteś sama ;)

W takim razie zmieniam zdanie - mam psa w typie doga, tylko trochę nie urósł:evil_lol:.

Edit: PP - Ty mnie nie załamuj :D

Posted

A może to jest dog miniaturka :evil_lol:
A tak poważnie Czekunia, to pewnie przez to, że na tym avku ma bardzo dużą klatę i daje złudzenie, że to dog ;)

Posted

[quote name='magdabroy']A może to jest dog miniaturka :evil_lol:
A tak poważnie Czekunia, to pewnie przez to, że na tym avku ma bardzo dużą klatę i daje złudzenie, że to dog ;)

Nowa rasa właśnie powstała:eviltong: Dog miniaturowy.
Magdabroy, ale mnie to wcale nie boli, że przypomina Wam wyżła, nie jest rasowy, więc dowolność w odbiorze miłe widziana:D

Posted

no dla mnie jak cholera dog :diabloti: ale tak czasem jest z avatarami, Magda głuchypies ma na avku swoją suczkę i już kilkakrotnie widziałam, że się ludzie nabierają (w tym ja),że to jakiś biały TTB, bo ma zdjęcie od dołu - a to malizna kilka kilo, w typie zupełnie niczego, ale do TTB jej dalej niż mojemu Patrykowi :D to raczej biały pinczer.

Posted

[quote name='Pani Profesor']ludzie nabierają (w tym ja),że to jakiś biały TTB, bo ma zdjęcie od dołu - a to malizna kilka kilo, w typie zupełnie niczego, ale do TTB jej dalej niż mojemu Patrykowi :D to raczej biały pinczer.[/QUOTE]
To samo mi się wydawało...:evil_lol:
Ej bo ja nie wiem takie macie te avki i te psy że nie wiadomo nawet jaka rasa, u mnie to przynajmniej od razu widać że piękny elegancki pointer :diabloti:

Posted

Maja a Ty mi odpiszesz w końcu na starego priva :mad:

Basket jest fajny pod względem tej elastycznej gumy,fizjolog pod względem przewiewności. Wszystkie mają plusy i minusy.

Czekunia ja byłam przekonana ,że w avku masz Wyżła Niemieckiego ! O takiego:

Kundle są zarąbiste,każdy widzi inną rasę :D

Posted

[quote name='Robokalipsa']Maja a Ty mi odpiszesz w końcu na starego priva :mad:

Basket jest fajny pod względem tej elastycznej gumy,fizjolog pod względem przewiewności. Wszystkie mają plusy i minusy.

Czekunia ja byłam przekonana ,że w avku masz Wyżła Niemieckiego ! O takiego:

Kundle są zarąbiste,każdy widzi inną rasę :D
Czystym kundlem to on chyba nie jest, trochę z Wyżła ma:evil_lol:

Wieczorem, jeśli Majkowska pozwoli i ktoś mnie poinstruuje jak wrzucić fotkę, rozwieję Wasze wątpliwości. W całości Sajan wygląda bardziej jak wyżeł

Posted

[quote name='Angi']masz coś do grzywaczy? :mad:

dog miniaturka :grins:[/QUOTE]

Grzywki pienkne som:loveu:, ale skoro dog to czemu nie grzywacz:eviltong:?
Wspaniały ten mój dożek
:loveu::loveu: