Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majkowska napisał(a):
Myślałam o planszówce , bo u nas właściwie na wszelkich okazjach się gra w planszówki, tam będzie mnóstwo nieznanych mi ludzisk,więc taka gra na kilka osób to byłby fajny pomysł.

Ale chcecie typowo imrprezową czy jakąś wymagającą myślenia itd?

Posted

Tora akurat wycięta nie jest ;) Wycięty jest Lumpek i wstawiony do zdjęcia ;)
Umiem (a przynajmniej umiałam) robić różne rzeczy, ale teraz średnio mi wychodzi głównie przez komputer który nie potrafi przemielić moich wszystkich działań graficznych:placz:
Wogóle muszę się pochwalić że jako uzdolnione informatycznie dziecko wzięłam się za odgruzowanie kompa i oczyszczanie dysku. Spisałam się na medal - wykasowałam połowę sterowników do neta, jakieś blaster sound cośtam itd... Teraz większość flashowych aplikacji mi nie chodzi, nie mam karty dźwiękowej , nie mam w kompie dźwięków, nie chodzą mi filmiki ... :loveu: Jakby ktoś miał kompa do naprawy to polecam się na przyszłość :evil_lol:
Mam nadzieję że tata mi wkońcu odda swój kompter, bo ten już dogorywa...

Posted

Obama napisał(a):
Ale chcecie typowo imrprezową czy jakąś wymagającą myślenia itd?

Ja to wim?
Nieskomplikowaną ;) Może być taka żeby się przy niej pośmiać, trochę zgadywania np...
My w naszym repertuarze mamy bardzo proste gierki takie jak zestaw 200 standardowych gier, eurobusiness, kocham cię polsko i scrable ;)

Posted

Majkowska napisał(a):
Klient nasz pan ;)

Czyli poprawka - wymiar rozumiem chcesz taki jak obecny bannerek? 300x100?
Tło jednolite - jakieś preferencje kolorystyczne??
i bez słowa gallery ?;) ( a szkoda takie było amerykańskie :D)
Coś jeszcze? Jak masz jakąś propozycję albo jakieś zdjęćie z którego chcesz mieć to zrobione to proszę mi tu wstawić prędziutko ;):)

Może być 300x100, ale fajniej jakby się udało 400x100 :razz:
Tło myślę o jakimś łagodnym, neutralnym kolorze. Nie wiem jaki konkretny wybrać :shake: Ale nic oczojebnego :evil_lol:
Było amerykańskie, ale troszkę za dużo tego wtedy i na drugi plan schodzą zwierzaki, które są na banerku :roll:

Zaraz jakieś zdjęcia poszukam i Ci podeślę ;)

Majkowska napisał(a):
Myślałam o planszówce , bo u nas właściwie na wszelkich okazjach się gra w planszówki, tam będzie mnóstwo nieznanych mi ludzisk,więc taka gra na kilka osób to byłby fajny pomysł.

Jak planszówka to polecam Osadnicy z Catanu :) Dla mnie gra po prostu świetna :)

Posted

Majkowska napisał(a):
Ja to wim?
Nieskomplikowaną ;) Może być taka żeby się przy niej pośmiać, trochę zgadywania np...
My w naszym repertuarze mamy bardzo proste gierki takie jak zestaw 200 standardowych gier, eurobusiness, kocham cię polsko i scrable ;)

To ja polecam alkochińczyka :evil_lol:
A tak na serio z takich fajnych gier na imprezy w większym gronie to Activity (zgadywanie haseł- coś w stylu kalamburów) albo Taboo (podobna, ale zasady trochę inne) ;)

Posted

Spoko, tylko czy 400 to już nie będzie za dużo?
Trzebaby się było zagłębić w regulamin, bo ja nie wiem, zawsze robię jak najmniejsze (200X100) odruchowo.
Na życzenie zrobię jak chcesz i co chcesz ;) Mam nadzieję że podołam wymaganiom :D

Posted

Jakie ładne foty :)
Zabieram się do roboty, a przynajmniej postaram się z pomocą mojej małej przeszkadzajki zrobić choć jeden :roll:
A potem chyba wypuszczamy się na spacerro , bo pogoda robi się ;)

Posted

Takie w miarę imprezowe opisałam juz wczesniej dla Pani Profesor:

Typowo zabawowe na spostrzegawczość/zręczność :
6 bierze!prawo dżungli,times up, dobble,uga buga, palce w pralce.

W wesołych gierek, które są naprawde zabawne,ale bez specjalnej konieczności wymyślania strategicznych planów niczym Napoleon: Munchkin, Kragmortha, Tak,Mroczny Władco!, Cash & Guns, Bang.

Słowotwórcze/skojarzenia -Dixit, Czarne Historie, Tajemnicze Domostwo,Ghost Stories

Wymagające nieco zaangażowania: Potwory w Tokio,Kolejka (o PRL), Fasolki, Blood Bowl:Manager Druzyny, U Koryta, Cytadela,Sabotażysta, Agenci Molocha, Pory Roku,Dominion, Carcasonne, 7 cudów

I tak dalej...

[B]

[B][B]
[B]

Posted

my ze znajomymi zawsze wycinamy w eurobusines :) czasami nawet i ze 3 godziny jedna partia trfa jesli siadzie 5 osob:)

Posted

Nie mam czegoś takiego właśnie...:roll:
Mam operę więc może jakoś inaczej jest.

....
Jesoo jak przy każdym piątku jestem nieprzytomna i zmiażdżona absolutnie.
Kinga daje w tyłek tak strasznie że się wogóle nie mogę ogarnąć, w nocy też stękała kwękała , potem zrobiła kupę , potem nie mogła zasnać, potem znów karmienie...:grab:W dzień jak nie śpi to nie jestem w stanie od niej odejść, no chyba że się czymś zajmie i nie zauważy jak się w ciszy ulatniam.
Tak to nie ma szans, dopiero musi przychodzić babcia albo tż żebym ja zaznała wolności :D
Wczoraj przechlapałam sobie chyba u tżta bo polazłam na 20 minut z psem , a nie było mnie ze 2 h - najpierw obeszłam sama osiedle, trochę psa poszkoliłam i jak wracałam to wpadłam na Hakera, więc jeszcze rundka z nim, a jak wracałam wpadłam jeszcze na Jagę... Na spacer bym z nią już nie poszła, ale się dowiedziałam że idą tylko 2 kroki na stację po koleżankę z pracy,więc się zabrałam ich odprowadzić bo miałyśmy do pogadania. Efekt był taki żeśmy tam utknęły na jakąś godzinę :roll:Wald dzielnie obszczekiwał ludzi, ale nikt się go nie przestraszył, wręcz odwrotnie ;) Nie wiem co to za głupie psisko, jak tylko się ktoś pojawi znienacka to leci z ujadaniem po czym merda ogonkiem i się przytula:shake: Wczoraj stała nawet chwilę dziewczyna, Wald ją widział i nie obszczekał gdy wyszła z budynku, do czasu jak dziewczyna się nie odezwała...Jak tylko wypowiedziała pierwsze słowo tak Wald ryknął na nią i zaraz przy niej był i wkładał jej łeb pod rękę... On jakby to automatycznie, nieświadomie, w połączeniu z impulsem zauważenia czegoś i na nic moje próby uspokojenia go... To samo robi w domu - przyjeżdzają do nas po raz setny goście i chodzą podczas wizyty średnio 20 razy na balkon zapalić i za każdym razem jak przekraczają drzwi to Wald musi narobić rabanu. Całość wygląda bardzo groźnie, ale Wald po obszczekaniu i doleceniu staje się znowu ciapkowatym przytulastym pieskiem:roll:

Posted

qmu napisał(a):
Majkowska Ty masz po prostu psa psychopate :evil_lol:

Nieee...skąd :evil_lol:
Dzisiaj byliśmy na spacerze nad Wisłą, bardzo mało ludzi myślałam żeby nawet tego typa puścić tylko nie jestem do końca pewna czy bym go potem nie musiała wyciągać z wody...
Bardzo piękne zdjęcia porobiłam i ...nie uwierzycie!!! Jestem dziś tak otępiała że wzięłam je i skasowałam nim zgrałam na kompa...:placz:A były piękne, był Waldek w kilku postawach takich ze aż oczy stawały, były ptaki, łabędzie widoki...
Dziś nacykałam mnóstwo zdjęć łabędziom w locie, cudne, z bliska, 2 metry ptaszor frunie mi na obiektyw z wygiętą szyją... I poszło się wszystko...:roll:
Łabędzie oszalały bo pojawili się kajakarze. Szczerze to nawet nie wiedziałam że one dostają na ich widok takiego szału 30 ptaszysk zerwało sie z wrzaskiem i frunęły hen hen... Wald od razu podłapał atmosferę i roztrząsł się straszliwie, w pewnym momencie podeszliśmy do brzegu a on schylił głowę i przednimi łapami rzucił się w Wisłę:-o Dotknął nawet lekko tafli, ale pieronem szarpnęłam go do tyłu i zwyzywałam od najgorszych. Już nie pierwszy raz mi tak zrobił... Właśnie wspominam że któregoś pointera z Wisły wyławiałam, tylko dokładnie nie wiem którego, ale to chyba był Wald, pamiętam że leciałam jak szalona do miejsca gdzie są schodki, a on płynął nieporuszony wzdłuż brzegu.
A potem ludzie się mi dziwią dlaczego mieszkając pod Wawelem nie lubię spacerować bulwarami :roll:

Posted

eee znam ten ból :( ja skasowałam sobie piękne krajobrazy z pewnego wypadu
może Waldek ma te swoje głupawki przez te ptaszyska? spacery kojarzy z gonitwa i wystawianiem

Posted

Majkowska napisał(a):

ostatnim hitem u nas jest Smallworld i Potwory w Tokio,z planszówek.

Posted

magdabroy napisał(a):
Ładnie, ładnie :)
A dałoby się coś na bardziej jednolitym tle? I słowo "Gallery" jest zbędne, bo tylko zajmuje (moim zdaniem) nie potrzebnie miejsce na banerku :eviltong:

Wiem, wiem-marudzę :diabloti:

Nadal nie jestem z siebie zadowolona ale ...

Bardziej słitaśnie :

Czekam teraz na falę krytyki :evil_lol:

Posted

Majkowska napisał(a):
Nadal nie jestem z siebie zadowolona ale ...

Bardziej słitaśnie :

Czekam teraz na falę krytyki :evil_lol:

No jak możesz siebie tak krytykować :evil_lol:

A teraz bądźmy poważni ;)
Da się coś zrobić, żeby zwierzyniec nie był tak zlany z tłem?
Bo wydaje mi się, że trzeba się nieźle napatrzeć, żeby wyczaić zwierzęta :hmmmm:

Ale jak już masz mnie dość, to biorę to co zrobiłaś i nie będę już Ci głowy suszyć :oops: