Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 narazie zdjęć Waldka nowych nie ma. W taki upał pancia wymięka i nie produkuje zdjęć. Zresztą trochę się gniewam z tym moim aparacikiem:-? Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Bo mój aparacik mało tego, że robi zdjęcia beznadziejne, których nawet progamem naprawić nie umiem, to jeszcze ma zdychające baterie i bez przerwy się wyłącza... Ale to nad bateriami może zapanuję, trzeba tylko tacie podsunąć odpowiednią ilość pachnącej gotówki, a on już mi przyniesie nowe piękne akumulatorki ;) Quote
Leokadia Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Dlatego ja zmądrzałam, bo miałam już dość padających zwykłych akumulatorków i kupiłam aparat z jednym, ładowanym ładowarką, jak w telefonie;) Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Kurcze, jest to myśl. ;) Ja zamierzam w końcu zarobić sobie na jakieś lustro używkę, najlepiej półprofesjonalnego Canona. :) Na szczęście niedługo chwytam pracę i stanie się to całkiem możliwe. Też wkurza mnie jakość zdjęć, strasznie spadła po paru latach. Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Nam się coś chyba ze stabilizatorem porobiło. Inusia niestety lubi zrzucać rzeczy z półek i kilka razy uciekł przed nią na podłogę też aparat... Nowszy model też mi się marzy, ale za cooo? Ni ma budżetu narazie. Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Pierdaczę, skąd ja to znam... Zrzucanie z półek, wszystkiego i to podniecenie w kocich oczach gdy słychać huk... Koszmar. :D Quote
Leokadia Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Ja miałam kupować sobie hybrydę, nie chciałam rzucać się jeszcze na lustro bez jakiejś tam wprawy w robieniu fot czymkolwiek. Ale zrezygnowałam z tego względu, że w sklepie, w którym byłam mieli same hybrydy na np. 4 akumulatorki, wzięłam kompakta canona, nienajgorsza firma, ale dla wprawy może być. Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Hybrydy chyba z reguły są na 4 baterie, przynajmniej fuji - sama posiadam. Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Inka niestety lubi manifestować swoją obecność przez taką jakąś drobną złośliwość. Za to ją kochamy bardzo oczywiście ;) Sralnik na szczęście jest na tyle ospały, że nie chodzi po półkach. A nawet jakby chciała to chyba nie doskoczy... Patrzę na jej pyszczek na tym moim banerku i stwierdzam że strasznie zachudzonym kotem była :evil_lol: Jak o aparat chodzi to nie chcialabym typowej kobyły z setką możliwości. Wystarczyłby mi prosty mały aparacik, który wezmę wszędzie i szybko cyknę zdjęcie pędzącemu pointerowi. Quote
Leokadia Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Tzn. gościu ze sklepu mi mówił, że są i na jeden akumulator, ale na stanie akurat żadnej ne mieli. Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Takie proste a dobre aparaciki drogie nie są. :) Celuj w Nikona lub Canona. Byleby miał tryb sport i parę pixeli. Nic więcej chyba nie jest potrzebne. :) Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 To ja mam właśnie canona. Dokładnie to Canon PowerShot S3 IS. Ale jak widać się popsuł trochę. A trybu sport nie lubię jakoś. Żadne mi zdjęcie na nim dobre nie wyszło... Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 A no to dobry aparacik z tego co widzę. No to już nie wiem co doradzić. :lol: Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Prawdę mówiąc nigdy za nim nie przepadałam. Szczególnie jak mi tata sie kazał zawsze wczytywać w instrukcję... a ja jestem przecież najmądrzejsza i ja ogarniam wszystko co potrzeba i co nie potrzeba też.... Quote
Leokadia Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Mi tam nigdy nie pasowały wszelkiego rodzaju tryby, zawsze musiałam sobie każdą rzecz sama poustawiać, żeby osiągnąć to co chciałam, kwestia poznania aparatu. A ty masz naprawdę dobry aparat, trochę chęci i możesz z niego wykrzesać naprawdę dużo. Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Ostatnio krzesałam i nawet się udało mi całkiem fajną opcję znaleźć. Ale zgasł aparat i wszystkie opcje się skasowały... Zresztą otwarcie się przyznaję, nie wiem co ustawiać i jak. Do czego np służy ISO, jaka jest najlepsza rozdzielczość klatek/sek itp itd... Może faktycznie czas zajrzeć do tej instrukcji... Quote
Leokadia Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Instrukcja to raz, a że ja nie lubię takich rzeczy czytać to metodą prób i błędów sama dochodzę co do czego służy. Do tego ściągnęłam sobie kilka ebooków na temat podstaw fotografii i tak się jakoś przyuczam. Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Dobra moi mili, dyskutujcie sobie dalej, ja jutro poczytam chętnie ile mnie oświecenia techniką ominęło, a tymczasem zabieram się w kimono... Kręgosłup mnie boli już jak diabli,nogi mam jak balony mimo że siedzę z nogami w misce z zimną wodą, czas widocznie zmienić orientację... na poziomą. Dobranoc wam i pieseczkom. Kolorowych :sleeping: Quote
Franca81 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 a że tak cichutko spytam. Który miesiąc? :loveu: Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Franca81 napisał(a):a że tak cichutko spytam. Który miesiąc? :loveu: ostateczny ;) Jeszcze trochę i Waldek będzie miał nową małą pancię. Moi rodzice z tego powodu oszaleli totalnie, wpoili sobie że muszą koniecznie nam pomóc odizolować od dziecka Waldka bo je zagryzie... Z tej okazji chcą go nawet zabrać do siebie...Tłumaczę mojej mamie że to najgorszy pomysł, bo pies jest nasz i ma wszytsko przebiegać jak było, w niezachwianej harmoni bz cudowania, ze wiem jak wprowadzić nową osobę do domu,że przecież nie pozwolę mu nic jej zrobić, że muszą się zwyczajnie poprostu się do siebie przyzwyczaić i żyć normalnie, ze jakby coś to mam specjalistę pod ręką. Nie. Pies zagryzie małą Majkunię i koniec... Quote
Franca81 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 ehhh ci rodzice.... zawsze wiedzą wszystko najlepiej. :lol: Czyli jak nagle znikniesz to już wiadomo gdzie jesteś. :diabloti: Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 heheh :) Na służbie obowiązkowej ;D Niestety moja mama dostala totalnej obsesji... Nie wiem czy jej sąsiadeczka jakaś tak nie podpuszcza,która nie ma pojęcia o psach w dodatku... Aż samej mi sie zaczyna robić coś z głową... Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 uuu ale coś ciotki nasze Waldunię opuściły... To co... wątek trzeba ożywić i fotek jakich dodać? ?? HĘ? Quote
Recommended Posts