Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzieś coś było o Nietzsche'm i mi się z Nietzsche zrobiło Warchlitzsche :D
I nawet kilka razy tak mi się do niego rzuciło "Warchlicze" i nawet reaguje :evil_lol:
Robię z psa debila :diabloti::oops: Znaczy nie robię... poprawiam jego naturę :evil_lol:

Posted

Tak jak obiecałam podaję linka do bazarku na Nurkę :
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250800-Ciasteczka-wątróbkowe-i-psie-akcesoria-dla-Nurii-do-18-II-2014[/url]
Zapraszam serdecznie spółkowiczki do podrzucania, a nawet i kupowania ;)

Posted

Najpierw się przywitam i wyjdę z cienia, bo i Was od dłuższego czasu podglądam :)

I sprzedam mój patent na opatrunek na rozwaloną łapę :roll:
Ja Pyzulcowi robiłam tak: maść, na to gazik, na to zwykły bandaż, na to bandaż samoprzylepny (taki: [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=12916[/url]), na to skarpetka mojej córy :evil_lol:, a na to psi but. Wiem, że brzmi czasochłonne i wydaje się być przekombinowane, ale to był JEDYNY sposób, żeby wrócić ze spaceru z nieprzemoczonym opatrunkiem i czystą łapą. A bez skarpetki zawsze but spadał, a do rozcięcia wchodziło błoto - serio :D

Posted

Cześć, fajnie że jesteś :)

Nie wiedziałam że ten bandaż taki tani!!:crazyeye:
Jak Wald ten pazur rozwalił to od razu na spacerze hodowczyni założyła mu taki wynalazek. Niestety do biegania po śniegu nie zdał egzaminu, myśmy mu nic poza lepcem na to nie mogły założyć ze względów bezpieczeństwa.Ale spodobało mi się i stwierdziłam że sobie kupię, tyle że byłam przekonana że takie cudo trochę kosztuje. A tu miła niespodzianka. Wpisuję go na listę moich niekończących się planów zakupowych, szczególnie że do karuska się wybieram już zerkać za fizjologami ;)

U nas bandaż się syfi strasznie mimo że też Wald ma gazik i bandaż a na to but, nie tak hojnie jak u was, ale też coś na łapinie jest. Stwierdziłam że chyba lepiej bez niczego, bo rana jest stosunkowo wysoko, a teraz soli nie ma - a najbardziej mnie przerażała wizja tego że z posypanych chodników wejdzie mu cały syf sól i brud w nogę. Teraz jest w miarę sucho, więc łapina na spacerku smyczowym nie brudzi się, zresztą przy bieganiu też nie jakoś szczególnie, ale już przy kagańcu zawsze łapa jest rozkwaszona:roll:

Posted

Ooooooooo ja też sie nie spodziewalam, że w Karusku są takie tanie plastry. A tak kiedys potrzebowałam i nawet mi nie wpadło do głowy,żeby tam zagladnąć.
Cudna jest ta obrózka Warchlinki. Taks chyba też takie obróżki i szelki wystawia na bazarkach. Nawet niedawno jej w ramach wdzęczności za ubranko dla Nurii kupowałam w pasmanterii takie wzorzyste tasmy.
Dzięki Majkowska, że mnie zastąpiłaś w zaproszeniu na bazarek dla Nusi:-) Ja też w imieniu Nurii serdecznie zapraszam. Ciasteczka wątróbkowe się pieką na bieżąco, może ktoś się skusi :-)

Posted

Obróżki i lina są właśnie od Taks z bazarku :)
Polowałam na całkiem inne, ale tak jak pisalam - przegapiłam końcówkę :roll:

Nurasowi zawsze służę jak mogę ;) Jeszcze się karaskam z bazarkiem, ale ...oj oj oj... U mnie wszystko się rozpada w czasie i przestrzeni...

Posted

No ja akurat wyskoczyłam z pytaniem czy jak ma smycze to czy nie byłaby w stanie skonstruować liny tak 20 m... Nie odpowiedziała mi nawet tylko od razu lina się pojawiła:loveu:
Lina jest super, taśma fajna , nie twarda jakaś specjalnie, ale też nie cienizna co podżyna ręce przy byle kontakcie, w dodatku ma rączkę podszytą ekoskórką także trzyma się megawygodnie. Jedyny mankament to jasny kolor, ale my to szybko zmienimy :lol:

Posted

No pewnie. Ja byłam przed chwilką sfilmować Nusię jak biega na łapinkach i wzięłam nowiutką żółciutką pileczkę tenisową. Ale już po chwili nie mogłam jej znaleźć, tak się zlewała z podłożem :-)