Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś na spacerze za to Wald nie był skupiony ani trochę...Akuratnie chciałam pokazać tżtowi jak sobie ładnie pracujemy, a efekt był taki : Wald miotał się jak debil, wylatywał mi przed siebie po czym okrążał mnie 15 razy i znów leciał do przodu, bezskutecznie wpychałam mu do ryjca chrupki, olał mnie całkowicie, piszczal i patrzał w horyzont. Tż wyśmiał mnie lekko, więc wkurzyłam się i dałam mu żeby się on z tym łomem bawił, więc TŻ szarpnął,huknął i Wald poskładany w sobie dreptał już grzeczniutko obok jego nogi :roll:

Jak widać poświęciłam się dla dobra sprawy i użyłam linki...
Już nigdy więcej:evil_lol:

Posted

A jaką karmą go karmisz?

Nie przesadzaj, ja Ci wierzę, że to Walduś. Mam ten sam problem z Gazulcem, wiec dostaje jedzenia ponad normę, bo nikt go głaskać nie chciał.. Był okres, że same gnotki było czuć, aż wet powiedział, ze mógłby trochę przytyć.. Nie wspomnę o troskliwych sąsiadach.. cud, ze do TOZu mnie nie zgłosili. Proponowano, aby zrobić mu badania, wszyscy się martwili o niego :roll: Teraz na zimę to wygląda jak Pan Pies :lol:

Także łączę się z Tobą w bólu, jak na Ciebie patrzą obcy :evil_lol:

Posted

[quote name='kalyna']A jaką karmą go karmisz?

Nie przesadzaj, ja Ci wierzę, że to Walduś. Mam ten sam problem z Gazulcem, wiec dostaje jedzenia ponad normę, bo nikt go głaskać nie chciał.. Był okres, że same gnotki było czuć, aż wet powiedział, ze mógłby trochę przytyć.. Nie wspomnę o troskliwych sąsiadach.. cud, ze do TOZu mnie nie zgłosili. Proponowano, aby zrobić mu badania, wszyscy się martwili o niego :roll: Teraz na zimę to wygląda jak Pan Pies :lol:

Także łączę się z Tobą w bólu, jak na Ciebie patrzą obcy :evil_lol:[/QUOTE]

Happy Dog Race.

Oj patrzą. Jestem generalnie sensacją gdzie się pojawię - kobita z chudym oszalałym pointerkiem :loveu:

Posted

Już wolałabym mieć whippety chyba, bo przynajmniej coponiekórzy sobie zdają sprawę że chart jest z natury chudy. Choć porównując to chartom aż tak żebra nie sterczą jak Waldkowi po intensywnym wysiłku.

Posted

U nas babcie dzwoniły na SM mówiąc że znęcamy się nad psami bo... ciagną sanki. I jak na zimą jest -10 i więcej, to Juna siedzi na balkonie. I wtedy też dzwoniły na SM. :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

Moja Luna bardzo długo wyglądała jak wypłosz:evil_lol: Teraz wygląda normalnie.Taką ma już budowę suchą dość,sylwetka sportowa ,same mięśnie ,no ale czego oczekiwać skoro ona a spacerze tylko biega i biega i biega...:evil_lol:

Posted

[quote name='Majkowska']Happy Dog Race.

Oj patrzą. Jestem generalnie sensacją gdzie się pojawię - kobita z chudym oszalałym pointerkiem :loveu:[/QUOTE]

Ahh czyli dostaje karmę dla psów aktywnych. A jakbyś zwiększyła mu trochę dawkę?

I nie było Was jeszcze w TV? :evil_lol:

Posted

hoho,oficjalnie zostałam dogo-ciotką:)

Wald jest super piesem,jestem zauroczona-ale,jak mówiłam wczoraj-myśliwskie nie dla mnie.ja bym chciała psu patyczki porzucać,albo dysk...
szkoda że nie wzięłam aparatu:)edit:bo Waldzia zaatakował UNIKAT:diabloti:[taki a'la corgi z szelkami z napisem 'unikat'-chyba ich poszukam dla kotów:>]

Posted

Tak to już jest, gdy chcesz się pochwalić efektami pracy ze swoim psem, a tu dooopa, bo piesek sobie stroi fochy :p

Ty chcesz psa podtuczyć, a ja odchudzić... i też marnie nam idzie.

Posted

[quote name='kalyna']Ahh czyli dostaje karmę dla psów aktywnych. A jakbyś zwiększyła mu trochę dawkę?

I nie było Was jeszcze w TV? :evil_lol:

Karmy generalnie szukałam dość długo i próbowałam różnych opcji, ale niczego nie wchłaniał tak żeby się wypełniał.Jeden spacer i był chudy do tego stopnia że aż sie na kościach przecierał... Błagaliśmy go żeby jadł, dolewaliśmy mu cudów, tarliśmy na drobnym oczku tarki kiełbaskę, karmiliśmy go z ręki... a im bardziej cudowaliśmy tym jadł mniej, a co zjadł to wylatywało z niego ze zdwojoną mocą...Dopiero wpadłam na HD Race i Wald zaczął trawić to , wypełnił się, sierść ładna, koo nie jak krowi placek itd...
Przy tej karmie narazie zostaję, choć zastanawiam się czy nie dodać mu jeszcze jakiejś podstawowej HD typu jagnięcinka z ryżem...

[quote name='magdabroy']A nie szukałaś czegoś o lepszym składzie?
A co Cię w tym nie zachwyca i co byś np proponowała?

[quote name='Koszmaria']hoho,oficjalnie zostałam dogo-ciotką:)

Wald jest super piesem,jestem zauroczona-ale,jak mówiłam wczoraj-myśliwskie nie dla mnie.ja bym chciała psu patyczki porzucać,albo dysk...
szkoda że nie wzięłam aparatu:)edit:bo Waldzia zaatakował UNIKAT:diabloti:[taki a'la corgi z szelkami z napisem 'unikat'-chyba ich poszukam dla kotów:>]
Waldka patyczkiem byś zabajerowała, ze wszystkich "zabawek" patyczki on lubi najbardziej. Może być też zmiażdzona butelka plastikowa. Choć na błoniach on sie tak nudzi że może i ten dysk by przeszedł.
A Unikat prawie by został zjedzony, widziałam że Waldek chciał się wobec niego ustosunkować...
A aparat ja miałam - w plecaku :evil_lol:

[quote name='Ty$ka']Tak to już jest, gdy chcesz się pochwalić efektami pracy ze swoim psem, a tu dooopa, bo piesek sobie stroi fochy :p

Za to na wieczornym Wald był fajny. Całkiem fajny bo ominęliśmy nawet dość sporo piesków, goldena, dobermana, maltańca, spaniela, a potem wpadliśmy na piszczącego kundelka i bawiące się stadko psów które od razu do nas doleciało,a kilka kroków dalej na drugie które przebiegło Waldkowi przed pyskiem. Wszystko fajnie minął i wydał minimum dźwięku z siebie. Chrupek nie chciał już, ale za to zadowoliłam go rękawiczką :evil_lol:Tylko czemu z taką radością szarpie rękawiczkę a szarpaczków nie... Tak sobie pomyslałam że na następny spacer pójdę chyba ze starą skarpetką :evil_lol:akurat format kieszeniowy i w waldcynych upodobaniach :evil_lol:

Goooood Pointeriiii :loveu:

Posted

Z karm mogę polecić Taste Of The Wild. Przez długi czas Oli miał większe lub mniejsze problemy z karmą a po tej wszystko jest ok. Testowaliśmy wszystkie smaki i po każdej jest dobrze.

Posted

[quote name='Kaaasia']Z karm mogę polecić Taste Of The Wild. Przez długi czas Oli miał większe lub mniejsze problemy z karmą a po tej wszystko jest ok. Testowaliśmy wszystkie smaki i po każdej jest dobrze.[/QUOTE]

też polecam,skład ma świetny.
kocie kotom baaaardzo służy,żal mi strasznie że musieliśmy przejść na Sanabelle

Posted

[quote name='Majkowska']
A co Cię w tym nie zachwyca i co byś np proponowała?

Nie zachwyca mnie ilość kukurydzy w tej karmie. W składzie mąka kukurydziana i osobno kukurydza :roll: Na cholerę tyle kukurydzy?!
Ja ogólnie nie jestem zwolennikiem karmienia psa suchymi bobkami :shake: To jest wygodne dla ludzi, ale według mnie, nie jest dobre dla psa. I sorrki, ale nikt mnie nie przekona, że suche bobki, pęczniejące w brzuchu są odpowiednim pokarmem dla psa/kota :roll:
Oczywiście rozumiem, że ludziom to ułatwia życie i będą tak karmić ;) Ja im tego nie zabraniam. Sama karmię suchym kota, ale tylko dlatego, że nie mam jak go przerzucić na barf. Bo on chce jeść tylko mięso/podroby, a innych rzeczy w barf'ie nie tyka, więc pozostał na suchym ;)
Pies jest mięsożercą i ma przede wszystkim jeść mięso, a nie kukurydzę jak kurczak ;)
Dla jasności, moja suka je kukurydzę jak jest na polach. Ale sama sobie dostarcza tej kukurydzy tyle ile potrzebuje. Nie zjada jej 365 dni w roku ;)
Jeśli miałabym karmić psa gotową karmą, to tak jak napisała agutka, poszukałabym jakiejś bez zbożówki ;)
Karmy mnie nie interesują, więc mogę się mylić, ale to chyba będzie np. Josera i Acana. Ale musiałbyś sprawdzić ;)

Posted

a ja dodam od siebie obecnie dokarmiam w nagrodach acaną z rybką . Jest to jedyna karma z którą się spotkałam która ma w składzie rybkę i tą rybę czuć (aromat)

Posted

[quote name='magdabroy']
Pies jest mięsożercą i ma przede wszystkim jeść mięso, a nie kukurydzę jak kurczak ;)[/QUOTE]
koty są stricte mięsożerne,psy mają lekki przechył w stronę wszystkożerności[lekko wydłużone jelita]
gdyby tak nie było,nie byłoby wege karm dla psów:>

Posted

[quote name='agutka']a ja dodam od siebie obecnie dokarmiam w nagrodach acaną z rybką . Jest to jedyna karma z którą się spotkałam która ma w składzie rybkę i tą rybę czuć (aromat)[/QUOTE]

To jeszcze 1st Choice Sensitive Skin & Coat ma rybkę w składzie i też ją czuć :)
To jedyna karma, którą mogę karmić mojego psa :eviltong: