Pani Profesor Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 a ja łabędzi się BOJĘ :angryy: to syczące i przerażające kreatury :D nigdy nie miałam żadnego bliższego kontaktu poza karmieniem, ale jakoś się ich boję i nie podchodzę :eviltong: Quote
Majkowska Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Dziś na spacerze za to Wald nie był skupiony ani trochę...Akuratnie chciałam pokazać tżtowi jak sobie ładnie pracujemy, a efekt był taki : Wald miotał się jak debil, wylatywał mi przed siebie po czym okrążał mnie 15 razy i znów leciał do przodu, bezskutecznie wpychałam mu do ryjca chrupki, olał mnie całkowicie, piszczal i patrzał w horyzont. Tż wyśmiał mnie lekko, więc wkurzyłam się i dałam mu żeby się on z tym łomem bawił, więc TŻ szarpnął,huknął i Wald poskładany w sobie dreptał już grzeczniutko obok jego nogi :roll: Jak widać poświęciłam się dla dobra sprawy i użyłam linki... Już nigdy więcej:evil_lol: Quote
kalyna Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 A jaką karmą go karmisz? Nie przesadzaj, ja Ci wierzę, że to Walduś. Mam ten sam problem z Gazulcem, wiec dostaje jedzenia ponad normę, bo nikt go głaskać nie chciał.. Był okres, że same gnotki było czuć, aż wet powiedział, ze mógłby trochę przytyć.. Nie wspomnę o troskliwych sąsiadach.. cud, ze do TOZu mnie nie zgłosili. Proponowano, aby zrobić mu badania, wszyscy się martwili o niego :roll: Teraz na zimę to wygląda jak Pan Pies :lol: Także łączę się z Tobą w bólu, jak na Ciebie patrzą obcy :evil_lol: Quote
maxishine. Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Ty$ka']A spacerek super. U nas nie ma łabądków :([/QUOTE] U nas czasami są na wiosnę, małe łabędzie i duże ;) Quote
Majkowska Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 [quote name='kalyna']A jaką karmą go karmisz? Nie przesadzaj, ja Ci wierzę, że to Walduś. Mam ten sam problem z Gazulcem, wiec dostaje jedzenia ponad normę, bo nikt go głaskać nie chciał.. Był okres, że same gnotki było czuć, aż wet powiedział, ze mógłby trochę przytyć.. Nie wspomnę o troskliwych sąsiadach.. cud, ze do TOZu mnie nie zgłosili. Proponowano, aby zrobić mu badania, wszyscy się martwili o niego :roll: Teraz na zimę to wygląda jak Pan Pies :lol: Także łączę się z Tobą w bólu, jak na Ciebie patrzą obcy :evil_lol:[/QUOTE] Happy Dog Race. Oj patrzą. Jestem generalnie sensacją gdzie się pojawię - kobita z chudym oszalałym pointerkiem :loveu: Quote
maxishine. Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Taaa, a teraz wyobraź sobie że masz dwa whippety albo inne chudzielce i starsze babcie szepczą za plecami że głodzisz psy. :evil_lol: Quote
Majkowska Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Już wolałabym mieć whippety chyba, bo przynajmniej coponiekórzy sobie zdają sprawę że chart jest z natury chudy. Choć porównując to chartom aż tak żebra nie sterczą jak Waldkowi po intensywnym wysiłku. Quote
maxishine. Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 U nas babcie dzwoniły na SM mówiąc że znęcamy się nad psami bo... ciagną sanki. I jak na zimą jest -10 i więcej, to Juna siedzi na balkonie. I wtedy też dzwoniły na SM. :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Moja Luna bardzo długo wyglądała jak wypłosz:evil_lol: Teraz wygląda normalnie.Taką ma już budowę suchą dość,sylwetka sportowa ,same mięśnie ,no ale czego oczekiwać skoro ona a spacerze tylko biega i biega i biega...:evil_lol: Quote
kalyna Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Majkowska']Happy Dog Race. Oj patrzą. Jestem generalnie sensacją gdzie się pojawię - kobita z chudym oszalałym pointerkiem :loveu:[/QUOTE] Ahh czyli dostaje karmę dla psów aktywnych. A jakbyś zwiększyła mu trochę dawkę? I nie było Was jeszcze w TV? :evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Majkowska']Happy Dog Race[/QUOTE] A nie szukałaś czegoś o lepszym składzie? Quote
Koszmaria Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 hoho,oficjalnie zostałam dogo-ciotką:) Wald jest super piesem,jestem zauroczona-ale,jak mówiłam wczoraj-myśliwskie nie dla mnie.ja bym chciała psu patyczki porzucać,albo dysk... szkoda że nie wzięłam aparatu:)edit:bo Waldzia zaatakował UNIKAT:diabloti:[taki a'la corgi z szelkami z napisem 'unikat'-chyba ich poszukam dla kotów:>] Quote
maxishine. Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='kalyna']I nie było Was jeszcze w TV? :evil_lol:[/QUOTE] Mają jeszcze czas :diabloti: Quote
Ty$ka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Tak to już jest, gdy chcesz się pochwalić efektami pracy ze swoim psem, a tu dooopa, bo piesek sobie stroi fochy :p Ty chcesz psa podtuczyć, a ja odchudzić... i też marnie nam idzie. Quote
Majkowska Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 [quote name='kalyna']Ahh czyli dostaje karmę dla psów aktywnych. A jakbyś zwiększyła mu trochę dawkę? I nie było Was jeszcze w TV? :evil_lol: Karmy generalnie szukałam dość długo i próbowałam różnych opcji, ale niczego nie wchłaniał tak żeby się wypełniał.Jeden spacer i był chudy do tego stopnia że aż sie na kościach przecierał... Błagaliśmy go żeby jadł, dolewaliśmy mu cudów, tarliśmy na drobnym oczku tarki kiełbaskę, karmiliśmy go z ręki... a im bardziej cudowaliśmy tym jadł mniej, a co zjadł to wylatywało z niego ze zdwojoną mocą...Dopiero wpadłam na HD Race i Wald zaczął trawić to , wypełnił się, sierść ładna, koo nie jak krowi placek itd... Przy tej karmie narazie zostaję, choć zastanawiam się czy nie dodać mu jeszcze jakiejś podstawowej HD typu jagnięcinka z ryżem... [quote name='magdabroy']A nie szukałaś czegoś o lepszym składzie? A co Cię w tym nie zachwyca i co byś np proponowała? [quote name='Koszmaria']hoho,oficjalnie zostałam dogo-ciotką:) Wald jest super piesem,jestem zauroczona-ale,jak mówiłam wczoraj-myśliwskie nie dla mnie.ja bym chciała psu patyczki porzucać,albo dysk... szkoda że nie wzięłam aparatu:)edit:bo Waldzia zaatakował UNIKAT:diabloti:[taki a'la corgi z szelkami z napisem 'unikat'-chyba ich poszukam dla kotów:>] Waldka patyczkiem byś zabajerowała, ze wszystkich "zabawek" patyczki on lubi najbardziej. Może być też zmiażdzona butelka plastikowa. Choć na błoniach on sie tak nudzi że może i ten dysk by przeszedł. A Unikat prawie by został zjedzony, widziałam że Waldek chciał się wobec niego ustosunkować... A aparat ja miałam - w plecaku :evil_lol: [quote name='Ty$ka']Tak to już jest, gdy chcesz się pochwalić efektami pracy ze swoim psem, a tu dooopa, bo piesek sobie stroi fochy :p Za to na wieczornym Wald był fajny. Całkiem fajny bo ominęliśmy nawet dość sporo piesków, goldena, dobermana, maltańca, spaniela, a potem wpadliśmy na piszczącego kundelka i bawiące się stadko psów które od razu do nas doleciało,a kilka kroków dalej na drugie które przebiegło Waldkowi przed pyskiem. Wszystko fajnie minął i wydał minimum dźwięku z siebie. Chrupek nie chciał już, ale za to zadowoliłam go rękawiczką :evil_lol:Tylko czemu z taką radością szarpie rękawiczkę a szarpaczków nie... Tak sobie pomyslałam że na następny spacer pójdę chyba ze starą skarpetką :evil_lol:akurat format kieszeniowy i w waldcynych upodobaniach :evil_lol: Goooood Pointeriiii :loveu: Quote
Kaaasia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Z karm mogę polecić Taste Of The Wild. Przez długi czas Oli miał większe lub mniejsze problemy z karmą a po tej wszystko jest ok. Testowaliśmy wszystkie smaki i po każdej jest dobrze. Quote
Koszmaria Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Kaaasia']Z karm mogę polecić Taste Of The Wild. Przez długi czas Oli miał większe lub mniejsze problemy z karmą a po tej wszystko jest ok. Testowaliśmy wszystkie smaki i po każdej jest dobrze.[/QUOTE] też polecam,skład ma świetny. kocie kotom baaaardzo służy,żal mi strasznie że musieliśmy przejść na Sanabelle Quote
Majkowska Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Ale Waldusiowi to Sanabelle bardzo smakowało :evil_lol: Nie chciałabym znów się przerzucać na kolejną karmę, szczególnie że efekt po HD jest u Waldka fajny. Quote
agutka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Majka jak on jest taki nad aktywny to może zmień karmę na bez zbożową ? węglowodany w zbożach, makaronach i innych wypełniaczach czasem roznoszą psy ;) Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='Majkowska'] A co Cię w tym nie zachwyca i co byś np proponowała? Nie zachwyca mnie ilość kukurydzy w tej karmie. W składzie mąka kukurydziana i osobno kukurydza :roll: Na cholerę tyle kukurydzy?! Ja ogólnie nie jestem zwolennikiem karmienia psa suchymi bobkami :shake: To jest wygodne dla ludzi, ale według mnie, nie jest dobre dla psa. I sorrki, ale nikt mnie nie przekona, że suche bobki, pęczniejące w brzuchu są odpowiednim pokarmem dla psa/kota :roll: Oczywiście rozumiem, że ludziom to ułatwia życie i będą tak karmić ;) Ja im tego nie zabraniam. Sama karmię suchym kota, ale tylko dlatego, że nie mam jak go przerzucić na barf. Bo on chce jeść tylko mięso/podroby, a innych rzeczy w barf'ie nie tyka, więc pozostał na suchym ;) Pies jest mięsożercą i ma przede wszystkim jeść mięso, a nie kukurydzę jak kurczak ;) Dla jasności, moja suka je kukurydzę jak jest na polach. Ale sama sobie dostarcza tej kukurydzy tyle ile potrzebuje. Nie zjada jej 365 dni w roku ;) Jeśli miałabym karmić psa gotową karmą, to tak jak napisała agutka, poszukałabym jakiejś bez zbożówki ;) Karmy mnie nie interesują, więc mogę się mylić, ale to chyba będzie np. Josera i Acana. Ale musiałbyś sprawdzić ;) Quote
agutka Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 a ja dodam od siebie obecnie dokarmiam w nagrodach acaną z rybką . Jest to jedyna karma z którą się spotkałam która ma w składzie rybkę i tą rybę czuć (aromat) Quote
Lili8522 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Waldek pakuj walizki i na wioskę marsz! :D Quote
Pani Profesor Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 jak karmiłam Pata rybną Acaną Pacificą, to musiała stać na balkonie bo mnie TŻ chciał z nią wywalić z domu, tak pachnie :cool3:, ale fakt, ładniutko się przyjmowała, skład też jest ok. Quote
Koszmaria Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='magdabroy'] Pies jest mięsożercą i ma przede wszystkim jeść mięso, a nie kukurydzę jak kurczak ;)[/QUOTE] koty są stricte mięsożerne,psy mają lekki przechył w stronę wszystkożerności[lekko wydłużone jelita] gdyby tak nie było,nie byłoby wege karm dla psów:> Quote
Talucha Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 [quote name='agutka']a ja dodam od siebie obecnie dokarmiam w nagrodach acaną z rybką . Jest to jedyna karma z którą się spotkałam która ma w składzie rybkę i tą rybę czuć (aromat)[/QUOTE] To jeszcze 1st Choice Sensitive Skin & Coat ma rybkę w składzie i też ją czuć :) To jedyna karma, którą mogę karmić mojego psa :eviltong: Quote
Recommended Posts