Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majkowska']
Na rozwój wydarzeń mogłaby czekać jedna z tych pań z labkami - o ile to te co znam .
Wogóle ostatnio dziwne laby spotykam, cholernie agresywne i o dziwo wszystkie czarne....coś się chyba porobiło,z jakimś diabłem to mieszają czy co?[/QUOTE]

Nie, ludzie wychodzą z założenia, że taki pies jak labek jest z natury łagodny jak baranek i sam się wychowa :roll:

Posted

u mnie było dość dużo labków i goldenów i szczerze powiem 80 % z nich szczerzyła kły , wydaje mi się że psy fiksują nerwowo przez brak ruchu no i socjalizacji :/ przecież te psy nie są na kanapę...

Posted

Dobry wieczór :)

Nie pisałam dziś nic, to napiszę... średnio o psie będzie, ale mnie kusi żeby to napisać ( a choćby dlatego że tż mi ironicznie rzucił "koniecznie napisz o tym na dogusi") :

TŻ wychodzi do pracy na nockę i przyszedł się pożegnać.
Obejmuje mi głowę, więc wrzeszczę stłamszona " no co ty robisz!? Przecież mi łeb zmiażdzysz!" A on na to : " Nie podoba Ci się? A ja tak obejmuję Wartkunię i ona wtedy merda ogonkiem".:roll: ( nie żebym została przyrównana do własnego psa...)
Za chwilę TŻ znów wisi mi na szyi i podczas gdy ja próbuję zrobić coś ważnego w te 5 sekund kiedy Kinia śpi to on za wszelką cenę mi chce przeszkodzić. Zaczyna ocierać się o moje włosy niczym kot , więc mówię " no i co się tak o mnie trzesz , prawie jak Srala..." a on mi na to " aaaaa bo mnie czoło swędzi..." .
Esencja naszej miłości...
:evil_lol:

Posted

:D :D :D

jak ja przychodzę do TŻ-ta z zamiarem 'mizianka znienacka', to wylatuje mi z 'co chcesz?' albo 'nie, nie zgadzam się',zanim cokolwiek powiem :D

nic za darmo nie ma :diabloti:

a jak będzie się tak ocierał znowu, to powiedz, że ciocia mu da Fiprex... :D

Posted

Jezu. Podpuściła mnie Angi i nabrałam tak dzikiej ochoty na wystawę że już nawet jestem półzdecydowana...

Katowice , międzynarodowa, sędzia zagraniczny z GB, piątek (zawsze to mniej piesków z konkurencji da radę przyjechać :diabloti:)...

Muszę się do babci pouśmiechać bardzo szeroko chyba, bom się napaliła.
Miałabym reproduktorka.
Już bym byle jaj potem nie ucinała pospolitych. Kastrowany reproduktor - to jest to !:evil_lol:

Posted

[quote name='Majkowska']Jezu. Podpuściła mnie Angi i nabrałam tak dzikiej ochoty na wystawę że już nawet jestem półzdecydowana...

Katowice , międzynarodowa, sędzia zagraniczny z GB, piątek (zawsze to mniej piesków z konkurencji da radę przyjechać :diabloti:)...

Muszę się do babci pouśmiechać bardzo szeroko chyba, bom się napaliła.
Miałabym reproduktorka.
Już bym byle jaj potem nie ucinała pospolitych. Kastrowany reproduktor - to jest to !:evil_lol:[/QUOTE]
19 stycznia jest wystawa w Sosnowcu :D Ja jade z Lagosem najprawdopodobniej ;)

Posted

[quote name='Majkowska']Jezu. Podpuściła mnie Angi i nabrałam tak dzikiej ochoty na wystawę że już nawet jestem półzdecydowana...

Katowice , międzynarodowa, sędzia zagraniczny z GB, piątek [/QUOTE]
Zdecyduj się do końca, ja tam może będę to pójdę Wam pokibicować ;)

Posted

Postaram się zdecydować ;)
Dziś nawet oznajmiałam moje ambitne plany hodowczyni (wprawdzie wybrała już dla Waldka inną wystawę,- własnie Sosnowiec, ale nie byłoby szans żebym tam pojechała), ale jak z tym do końca będzie to nie wiem. Będę urabiać tż żeby został z Kinią, babcię żeby im pomogła itd... Jak tylko wypali to pojadę. Bardziej w celach towarzyskich więc mam nadzieję że przyjdziecie kibicować przegranemu :D

[quote name='Maghda']Zapraszam Waldka i Patryka na kolejny wspólny spacer do Pychowic :) https://www.facebook.com/events/196869413835734/
oraz inne chętne psiaki i ich właścicieli ;)
Do zobaczenia :) pozdrawiam z Amberem
Dziękujemy za zaproszenie :)
Z tego co wiem to Pat w wekend nie może, my się organizujemy, mam nadzieję że się uda, moze nawet wyciągniemy z nami inne pointery :)

Posted

[quote name='Majkowska']
Dziękujemy za zaproszenie :)
Z tego co wiem to Pat w wekend nie może, my się organizujemy, mam nadzieję że się uda, moze nawet wyciągniemy z nami inne pointery :)[/QUOTE]

Super, bardzo się cieszę :) pointery jak najbardziej mile widziane ;) Szkoda, jeśli Patryka nie będzie, ale rozumiem, że nie każdemu pasuje termin.
Do zobaczenia ;)

Posted

[quote name='Maghda']Super, bardzo się cieszę :) pointery jak najbardziej mile widziane ;) Szkoda, jeśli Patryka nie będzie, ale rozumiem, że nie każdemu pasuje termin.
Do zobaczenia ;)

Widziane jak widziane, bo pointery to raczej szybko znikają :D

[quote name='Angi']pewnie, że przyjadę :grins:

To już chyba jestem zobowiązana... ;)

Nie wiem czy zapraszałam czy nie, ale zapraszam teraz wszystkie ciotki na bazarek do podrzucania i zakupków ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/249502-AKCESORIA-i-ubrania-dla-psa-dla-kota-i-dla-ludzia-Na-Nureczkę-do-28-12

mój drugi. Jeszcze nie jest boski, ale chyba nieco lepszy niż pierwszy ;)

Posted

spróbuję się postarać.

Choć dzis zaczęłam rozmowę z tż co myśli jakbyśmy tak zostawili Kinię babi i zrobili sobie jeden dzień wyjazdu...
TŻ wyraźnie się zainteresował, ale jak powiedziałam że wystawa to od razu zmienil zdanie że absolutnie nigdzie nie jedziemy... No cóż, chyba zastąpię sobie kimś tżta (widzę w tej roli doskonale PP) i pojadę opuszczając rodzinę na cały jeden długi dzień ;)

A muszę się pochwalić - zrobiłam dziś wege-smalec wg przepisu który podała motyleqq. Kurcze nie wiedziałam że można prawdziwy smalec bez mięsa zrobić. Trochę zmaściłam przepis, ale ogólnie wyszedł dobry, juz cała miseczka wchłonięta. Napewno nie ostatni raz go robię.

Posted

[quote name='Pani Profesor']ja nie mogę, Magda :placz:
mam nalot rodziców TŻ-ta i wiesz, spotkanka, obiadki, bleble... nie wyrwę się na pół niedzieli nijak :diabloti:[/QUOTE]

Rozumiem, szkoda! :( Ale myślę, że będziemy w przyszłości tego typu spacery jeszcze organizować, więc ja albo Ewa poinformujemy Was :)

Posted

[quote name='Majkowska']spróbuję się postarać.

Choć dzis zaczęłam rozmowę z tż co myśli jakbyśmy tak zostawili Kinię babi i zrobili sobie jeden dzień wyjazdu...
TŻ wyraźnie się zainteresował, ale jak powiedziałam że wystawa to od razu zmienil zdanie że absolutnie nigdzie nie jedziemy... No cóż, chyba zastąpię sobie kimś tżta (widzę w tej roli doskonale PP) i pojadę opuszczając rodzinę na cały jeden długi dzień ;)

A muszę się pochwalić - zrobiłam dziś wege-smalec wg przepisu który podała motyleqq. Kurcze nie wiedziałam że można prawdziwy smalec bez mięsa zrobić. Trochę zmaściłam przepis, ale ogólnie wyszedł dobry, juz cała miseczka wchłonięta. Napewno nie ostatni raz go robię.

nic mi o tym nie wiadomo :D

[quote name='Maghda']Rozumiem, szkoda! :( Ale myślę, że będziemy w przyszłości tego typu spacery jeszcze organizować, więc ja albo Ewa poinformujemy Was :)

pewnie, pisz, bo to wyjątkowa sytuacja, ja byłam napalona na ten spacer, no ale pewnie kiszka :(

Posted

[quote name='Majkowska']

TŻ wyraźnie się zainteresował, ale jak powiedziałam że wystawa to od razu zmienil zdanie że absolutnie nigdzie nie jedziemy...
[/QUOTE]
Było nie mówić, że chodzi o wystawę - z zaskoczenia bys go wzięła :evil_lol: Ot tak, jedziecie sobie na wycieczkę, a trafiacie niespodziewanie na wystawę :diabloti: