Majkowska Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Cała radość minęła gdy odebrałam rozszarpane futerko i wyrzuciłam do kosza coby jakiś następny radośnik tego nie pożarł... Waldek był niepocieszony, ale cóż, tak dzieje się kiedy piesek nie spełnia oczekiwań ;D Smętnie spoglądał na kosz gdzie wyrzuciłam futerko i wnet byłby się obraził, ale odwróciłam jego uwagę najpierw patyczkiem, a potem przeciąganiem liny Quote
Majkowska Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Szczęśliwi i zmeczeni wróciliśmy do domu, gdzie tym razem załamałam się ja widząc jakoś zdjęć... Ale od czego ma się przyjaciół w postaci całej gamy programów ;) Niestety żeby naprawić nieco jakość musiałam dość dobrze foto przerobić, ale dodam, a co mi tam, niechże będzie na czym oko zawiesić u mnie w galeryjce ;) Mam dziką ochotę do tego zdjęcia dołączyć zamiast Winter2013 jakąś inną , pamiętającą archaiczne czasy datę ;) Dwa mniej udane : i dwa udane nieco bardziej : Quote
angineuuka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 bardzo ładny :) gdzieś się w przyszłym roku pojawicie na wystawie? Quote
KT Arts Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-EC3b-lcr85g/UqSebjza3mI/AAAAAAAAR1Q/tXAX4XQOLQ4/s576/postawa.jpg pięknie stoi :loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-iSZIrnCp4tE/UqSepXKgwKI/AAAAAAAAR24/-1x5cDyCEKA/s576/Apollo%20Park%20062.jpg fota jak sprzed wojny :eviltong: Quote
Majkowska Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 [quote name='Angi']bardzo ładny :) gdzieś się w przyszłym roku pojawicie na wystawie?[/QUOTE] Ja to wim? Zaplanowałam sobie sezon wystawowy w razie jakbym nie miała co z weekendami robić, ale jakoś mój czas się tak gospodaruje sam że wcale tych planów zrealizować nie muszę. Zresztą , tak jak pisałam ostatnio na wystawy mnie już średnio ciągnie. Jeśli by była konkurencja to pojadę chętnie się porównać, ale jeśli ma być tylko Waldek to wolę solo z nim do parku się przejść - na to samo wyjdzie ;) A gdzieś mamy się pojawić? ;) Quote
Buńka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 [quote name='Majkowska']Ja to wim? Zaplanowałam sobie sezon wystawowy w razie jakbym nie miała co z weekendami robić, ale jakoś mój czas się tak gospodaruje sam że wcale tych planów zrealizować nie muszę. Zresztą , tak jak pisałam ostatnio na wystawy mnie już średnio ciągnie. Jeśli by była konkurencja to pojadę chętnie się porównać, ale jeśli ma być tylko Waldek to wolę solo z nim do parku się przejść - na to samo wyjdzie ;) A gdzieś mamy się pojawić? ;) NA ZLOCIE :loveu: :) Quote
angineuuka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 [quote name='Majkowska']Ja to wim? Zaplanowałam sobie sezon wystawowy w razie jakbym nie miała co z weekendami robić, ale jakoś mój czas się tak gospodaruje sam że wcale tych planów zrealizować nie muszę. Zresztą , tak jak pisałam ostatnio na wystawy mnie już średnio ciągnie. Jeśli by była konkurencja to pojadę chętnie się porównać, ale jeśli ma być tylko Waldek to wolę solo z nim do parku się przejść - na to samo wyjdzie ;) A gdzieś mamy się pojawić? ;)[/QUOTE] a tak się pytam ;) Quote
agutka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 mój Sagat dziś wyrwał za czymś... nie mam pojęcia za czym bo nic nie było :/ byłam wściekła bo przy samej ulicy- za karę była smycz i koniec wolności ;) piękny Wald to i foty piękne ;) w jakim programie obrabiasz? Quote
Majkowska Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Niech żyje dusza myśliwska w psach :roll: Waldka ostatnio dość krótko trzymam (m.in nie pozwalam mu już ganiać opętańczo po krzakach tylko idzie przy nodze, a biega kiedy go zwolnię) i nawet jest grzeczny. Ostatnio bardzo fajnie mi się z nim pracuje. Pewnie niebawem to się skończy, bo to takimi falami idzie - albo super słucha, albo głuchnie i amen. Foty beznadziejne, taka jakość wyszła... Zastanawia mnie do czego jest tryb "ruch" i jak go używać skoro zawsze jakoś pozostawia wiele do życzenia. Przerabiam w mnóstwie programów - od painta, photofiltre, photoscape itd.... Czasem jak mnie najdzie wymuskać zdjęćie to potrafię w 5 programach je obrobić . A i tak nie zawsze efekt mnie zadowala. Po pierwsze muszę sobie kupić nowy aparat - poleci coś ktoś małego, nieskomplikowanego, czym zrobię coś więcej niż tylko białą rozmazaną plamę? Póki co nie mam za co kupić, ale cóz...warto mieć marzenia. I zapomniałam o jeszcze jednej ważnej rzeczy napisać - dziś mija kolejny miesiąc Kini. Matko, już prawie pół roku.... Quote
agutka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 ja mam olimpusa malutki kompakcik ale porażka sezonu :roll: i wydaje mi się jakoś że im starszy tym jakośc gorsza... teraz zakupiłam używanego fuji film finepix ale foty ciekawie nie wychodzą ponieważ nie potrafię nim ustawiać. Aparat ma zastosowania które mnie zadowalają chociażby takie że w ruchu nie rozmazują ale ma wiele walorów ukrytych na których po prostu się nie znam :/ Quote
Majkowska Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 Właśnie, nie szukam dlatego wypaśnego multifunkcyjnego aparatu bo zwyczajnie się nie połapię. Szczególnie że czasem jest tak że mam na zrobienie zdjęcia 2 sekundy i zbyt czasu na ustawianie nie mam. Podejrzewam że mój Canon PS s3 też ma jakaś funkcję do ustawienia na trybie ruchu,tyle że ja o tym nie wiem, może by wystarczyło do instrukcji zaglądnąć. Quote
agutka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 wiesz te instrukcje są do d... a szczególnie jak się nie kuma tych fotograficznych określeń ;) Quote
kropi124 Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 [quote name='Majkowska']Właśnie, nie szukam dlatego wypaśnego multifunkcyjnego aparatu bo zwyczajnie się nie połapię. Szczególnie że czasem jest tak że mam na zrobienie zdjęcia 2 sekundy i zbyt czasu na ustawianie nie mam. Podejrzewam że mój Canon PS s3 też ma jakaś funkcję do ustawienia na trybie ruchu,tyle że ja o tym nie wiem, może by wystarczyło do instrukcji zaglądnąć.[/QUOTE] Rozejrzyj się w Nikonie- to dobre aparaty ;) I robią świetne zdjęcia. Quote
Baton Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 [quote name='Majkowska'] Po pierwsze muszę sobie kupić nowy aparat - poleci coś ktoś małego, nieskomplikowanego, czym zrobię coś więcej niż tylko białą rozmazaną plamę? [/QUOTE] To ja się przyłączę do prośby, bo też się rozglądam za czymś podobnym. Kasy na razie brak, ale jak będę wiedzieć na co zbieram to może łatwiej będzie coś uzbierać :lol: Quote
Majkowska Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 Dziewczyny moje drogie,wiem że pewnie nie pomożecie ale się choć wyżalę... Coś strasznego mi się przytrafiło- narobiłam całą sesję przepięknych zdjęć i wrzuciłam na serwer w internetowych albumach, po czym z dysku skasowałam... za chwilę cyknęłam jeszcze jedną sesję i wgrałam tak samo... I nie wiem co mi się to stało ale stare zdjęcia (któe były już wgrane!) zamieniły się z nowymi... Kurcze, może miała z was któraś taka sytuację i wiecie czy można coś zrobić? :( Quote
Baton Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Chętnie bym pomogła, ale się na tym nie znam :-( Może ktoś inny pomoże ;) Quote
Majkowska Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 Ja się troszeczkę znam, ale tym razem technika mnie zaskoczyła... Jak jest się w stanie skasować coś co jest już zapisane na serwerze...niepojęte jak dla mnie. Quote
agutka Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 nie wiem o co chodzi ale może w jakieś foldery się w inne władowało. Ja kiedyś miałam podobny problem ale znalazłam na innym dysku w dziwnym nieznanym mi folderze ;) Quote
Pani Profesor Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Ty używasz picasy, dla mnie ten program jest niepojęty właśnie przez te herezje (i wrzucanie do programu wszystkich fotek z kompa,co trochę robi rozróbę i mi się nijak nie podobało:D) pogoogluj, może gdzieś jest opcja, jak to przywrócić. z dziką nadzieją w głosie spytam naiwnie, czy może jest szansa, że po usunięciu nie wyczyściłaś kosza? :cool3: Quote
Majkowska Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 picasa to zbawienie jak dla mnie wrzucam zdjęcia na serwer , ukrywam lub upubliczniam, a komp mam czysty. Nie bawię się w linkowanie tylko mam gotowca w jednym konkretnym miejscu. Zawiodła mnie tylko raz,właśnie dziś, ale chyba wiem czemu - wgrałam drugi raz zdjęcia pod tą amą nazwą (tylko inne), pewnie program był nadinteligentny i podmienił nazwami... Cóż... już zrobiłam nowe foty, nie tak wspaniałe jak poprzednie, ale jakieś tak wyszły ... Quote
Pani Profesor Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 a ja właśnie lubię mieć wszystko na kompie - dopóki dysk się oczywiście nie zbuntuje :diabloti: Quote
qmu Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='Pani Profesor']a ja właśnie lubię mieć wszystko na kompie - dopóki dysk się oczywiście nie zbuntuje :diabloti:[/QUOTE] mam tak samo ew. gdzies na pendrivach poutykane foty mam bo na cd to raczej mi sie nie zdaza Quote
Recommended Posts