Majkowska Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 mi też się kręci łezka i to nie jedna... Nie sądziłam że może minąć taki czas i wspomnienia mogą tak bardzo odżyć... Na każdym kroku pojawia się jakieś porównanie, skojarzenie, Amorek... Oglądam jego zdjęcia i odnawia mi się w głowie każda sytuacja nawet najgłupsza, totalnie wszystko, tak jakbym miała pamięć doskonałą... I choć zdjęć przez te 13 lat uzbierało nam się kilka, a może i kilkanaście tysięcy to ciągle tak sobie myślę że brak jeszcze jakiegoś. A może jakichś... Zawsze jak patrzę chociażby na Waldka to sobie gdzieś w duchu powtarzam i pytam się sama siebie czemu Amciasty nie może siedzieć na pieńku gdzieś obok Waldka, czemu nie mogę mu zrobić zdjęcie z Kinią,czemu nie możemy chociażby jechać z nim do pani doktor i śmiać się z mojego taty jak opowiada że robi Amorkowi wagoniki z kanapek z szynką i w kazdy wagonik wkłada inną tabletkę...No komu by to szkodziło? I komu szkodziło by to żeby Amor był zdrowy i żył wiecznie, a jak nie wiecznie to chociażby tyle ile ja żyć będę. Spać idę bo się roztkliwiłam strasznie... Dobranoc... Quote
agutka Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 przykre :-( na ostatniej fotce miał jeszcze taki błysk w oczku... Quote
AMIGA Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Oj, od razu mi się mój Bonuś przypomina jak czytam takie wspomnienia :-( Też był własciwie cały czas choreńki - od przybycia ze schroniska do mnie na dt przez całe 5 lat aż do jego odejścia. Nie wiem, czy może z pół roku mieliśmy przerwy w ganianiu po lecznicach :-( Quote
Kaaasia Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Nie smutaj :glaszcze: Czytając od razu przypomina mi się mój Max i łzy same płyną :-( Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 koniec smutów, zaraz Majkowska (na pewno zaraz :loveu:) wrzuci focie z dzisiejszego spacerku, ale Waldemar jest wspaniały :loveu: nosek ma taki zadarty i macha dupką całą :loveu: Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 ojezu, tyle żeś nacykała? :O ja byłam zbyt zajęta obserwowaniem, czy Pat się nie wgryzie Waldkowi w doopinkę :diabloti: Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Mówiłam że ja lubię zdjęcia ;) Cykałam całe serie, wrzuciłam wszystko, podam wam linki to sobie powybieracie co wam się podoba ;) Nie było tak źle. Fakt, Patryk jest może ciut kąśliwym pieskiem, ale nie mam mu tego za złe, szczególnie że potem się wyluzowal i nawet Waldka nie zagryzl jak ten mu odbierał z pyska patyk :D Myślę że jeszcze jakiś spacer spokojnie będzie można uskutecznić ;) i foteczki : Waldemar, Nesca i mistrzu Patryk :D Waldemar oczywiście kąpał się w stawie którego nie było, więc znów kolor nieco zmienił. Kolor i zapach :diabloti: Niczym ich nie mobilizujemy do pozowania, one tak same na zawołanie :D:evil_lol: Waldek obiera cel, Nesca czeka kiedy ten cyrk się skończy , a Patryk już szykuje się do ukąszenia białej dupki siedzącej przed nim :D Z racji przykrego stanu Waldusia zaliczyłyśmy jezioro. Euforia była niesamowita. Nie przejmował się że zimno, wskoczył od razu... Nesca i Pat patrzyły na niego zdziwione, ale potem dołączyły ;) Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Z Nescą : i z Patrykiem i płyniemy ;) Patryk dodaje sobie animuszu dumnie stojąc na gałęzi :D Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 kompania! Za mną! zimno, ale trzeba pływać dalej no chodźcie! szybko, chodzcie! pływajmy! Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Nie zagryzł, jak mu zabierał patyk Waldemar, bo Patryk się boi wody trochę:D sama widziałaś - płynie, ale jęczy, że mu aport wrzucili do wody :D a Waldusiowa kąpiel w błotku...bezcenna :diabloti: i mina pt. "o matko, przecież tu było jeziorko...no nic, wytaplam się w tym, co zostało" :diabloti: i za te 'naturalne' pozowanie to chyba nas pozagryzają dziś w nocy :diabloti: a jaki brzeg jeziora czysty :angryy: Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 a Waldek na każdym zdjęciu wychodzi ładnie i dostojnie, a ta sierota z podniesioną łapą jak siedem nieszczęść :angryy: i jeszcze ta smycz wszędzie, dyskretnie informująca o charakterku osobnika na zdjęciu :D Quote
KT Arts Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-ixbkOBCZmeA/UnEydGR86EI/AAAAAAAAPTc/s4jTnjwXnrw/s576/ska%C5%82kowate%20118.jpg gdzie to ? wygląda jak Balaton w Trzebini :P Super ekipa ;) Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 i powrót do domku : wszedzie dobrze ale w klatce najlepiej :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 [quote name='Niufciak']https://lh6.googleusercontent.com/-ixbkOBCZmeA/UnEydGR86EI/AAAAAAAAPTc/s4jTnjwXnrw/s576/skałkowate 118.jpg gdzie to ? wygląda jak Balaton w Trzebini :P Super ekipa ;) Skałki Twardowskiego, Kraków :) Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 [quote name='Niufciak']https://lh6.googleusercontent.com/-ixbkOBCZmeA/UnEydGR86EI/AAAAAAAAPTc/s4jTnjwXnrw/s576/skałkowate 118.jpg gdzie to ? wygląda jak Balaton w Trzebini :P Super ekipa ;) Krakowski Zakrzówek :) [quote name='Pani Profesor']a Waldek na każdym zdjęciu wychodzi ładnie i dostojnie, a ta sierota z podniesioną łapą jak siedem nieszczęść :angryy: i jeszcze ta smycz wszędzie, dyskretnie informująca o charakterku osobnika na zdjęciu :D a tam a tam. Nie wiem co chcesz od Pata ale wygląda fajnie. Kochany fikuśny zawadiaka :loveu:Jakbyś go kiedyś miała dość, to jestem na niego chętna ;) Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Ty już chyba wiesz po mojej reakcji na Waldusia, że każda zamianka wchodzi w grę :diabloti: i wciąż bardziej mi pasuje "menda" niż "zawadiaka", ale może następnym razem przywita Waldka ogonem, a nie zębami :D Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 A ja nie napisałam że ja się zamieniam :D No chyba że mi zalezie za skórę albo się nie nauczy chodzić na smyczy to wtedy zastanowię się nad tym ;) Apropos - pamiętaj że masz mnie mobilizować do pójścia na szkolenie. I jak masz jakieś informacje o tym co gdzie i jak to poproszę ;) Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 pamiętam, sama nie pójdę ;) i Majkowskiej należy się 100pkt za odwagę, bo ja myślałam że się posram przy schodzeniu z kamiennego urwiska na dół, nad wodę, a ona robiła to trzymając podekscytowanego, jęczącego i ciągnącego przed siebie Waldka :D Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Pani Profesor napisał(a):pamiętam, sama nie pójdę ;) i Majkowskiej należy się 100pkt za odwagę, bo ja myślałam że się posram przy schodzeniu z kamiennego urwiska na dół, nad wodę, a ona robiła to trzymając podekscytowanego, jęczącego i ciągnącego przed siebie Waldka :D Kwestia przyzwyczajenia;) Pomyśl że szłam tam jakoś w 8 mcu ciąży z nim i ze znajomymi - i wtedy nikt się nie podjął pomocy mi widząc jego ekstazę. A Waldek stał na dwóch łapach i wył chca sie rzucic za skaczacym do wody gosciem ... ufam mu chyba troche zbytnio ;) Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 no, ale jemu można zaufać - u nas widziałaś, jaka jest sytuacja z zaufaniem :diabloti: i że wszystko ładnie pięknie, bawimy się z Waldim, a wsadź tylko nos do saszetki gdzie są MOOOJEE smakołyki... śpi dureń jak zabity, chociaż tyle :D Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 akurat atak o jedzonko jest wytłumaczalny. a pomyslałam teraz - czy Pat nie jest czasem o Ciebie zazdrosny? bo mi to nie wyglada na taka typowa agresje, to raczej takie kąsanie odpędzające w momencie kiedy pies podchodzi do was. A ten pan do którego się wybierasz (wybieramy) na szkolenie to ma jakieś podstawy psiej psychologi, czy tylko szkoli podstawowe posłuszeństwo? Quote
Guest wolfheart Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Nesca jest śliczna:loveu: https://lh6.googleusercontent.com/-sSXVZxlbRwU/UnEx_2r5ejI/AAAAAAAAPRU/o0pA_Nr5Ac0/s576/ska%C5%82kowate%20086.jpg nie ma to jak wspólne moczenie doopek :evil_lol: Quote
Recommended Posts