Patia Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Jeśli to zaawansowana zaćma to chyba nie :-( Trzeba się przygotować na to , że będzie potrzeba dużo pieniędzy. Ja mobilizuję całą rodzinę :cool3: Quote
zasadzkas Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ewusek napisał(a):no pewnie, ze moge go odwiedzac, tylko powiedz mi czy ten jego grzyb nie przejdzie na mnie i nie zaraze moich futrzakow ? Szczeniak łysy byl bardzo fajny :-) Nie wiem, czy to grzyb i czy nie przejdzie na Twoje zwierzaki. Właśnie nie wiadomo co i jak i samo się nie rozwikła. Quote
Ewusek Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 juz mamy 200 zl z cegiełek :-) o ile kasa wpłynie na konto ... oczywiscie dogomaniakow i innych psiarzy bardzo prosze o wplaty bezposrednio na konto Malibu albo Stowarzyszenia !!! Quote
Malibu Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Jeżeli Fałdka ma zaćme , nie ma możliwości usuniecia jej żadnymi kroplami. Moja Demolka nie miała by operacji naprawde kosztownej gdyby była inna i tańsza możliwość leczenia( usuniecia) zaćmy. Rozmawiałam wczoraj z Patrycja i mamy pewien plan , żeby Fałdke zbadał najlepszy okulista. Jeżeli jedno oko Fałdki jest na 99% nie do uratowania , a istnieje szansa że bedzie widziała całkiem nieźle na drugie ,ze wgledu na koszty operacji chyba należy sie skupić nad ratowaniem tego zdrowszego oka. Myśle , że za kilka dni bedzie już wiadomo w jakim stanie sa oczy Fałdki. Należy mieć nadzieje że bedzie widziała. Nie można też zbyt długo czekać z wizyta u okulisty. Zaćma jeżeli zostanie wcześnie zdiagnozowana istnieje szansa uratowania wzroku Fałdki . Jeżeli zaćma jest bardzo zaawansowana nastepuja takie zmiany , że niestety wzroku nie ma szansy uratować. Quote
pucka69 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 właśnie sprzedałam mojemu tz-owi jeden z szalików zrobionych przeze mnie :) Wybrał Wasza sunię! To wpłacam! Quote
Lemoniada Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 pucka69 napisał(a):właśnie sprzedałam mojemu tz-owi jeden z szalików zrobionych przeze mnie :) Wybrał Wasza sunię! To wpłacam! Dziękujemy! Każda pomoc jest na wagę złota:loveu: Quote
ARKA Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='Malibu']Kup Pan/Pani cegłę dla Fałdki. I ta cegiełka nie dała mi spokoju. Znalazlam w necie strone firmy, ktora jest sprawca tragedii tych psiakow. Wiadomo, sprawy prokuratorskie beda sie ciagnely a my mozemy im zrobic JUZ "darmowa reklame'. Zobaczcie. Jak to jest mozliwe, ze ktos taki, taka firma, doprowadzila zwierzeta do takiego stanu: http://www.pedbruk.pl A my teraz główkujemy za co psy leczyc, jakby ich nie bylo stac na to??:angryy: :angryy: Jeszcze im bylo malo, na zwierzetach chcieli dorobic?:angryy: Quote
Ewusek Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='Malibu']Jeżeli Fałdka ma zaćme , nie ma możliwości usuniecia jej żadnymi kroplami. Moja Demolka nie miała by operacji naprawde kosztownej gdyby była inna i tańsza możliwość leczenia( usuniecia) zaćmy. Rozmawiałam wczoraj z Patrycja i mamy pewien plan , żeby Fałdke zbadał najlepszy okulista. Jeżeli jedno oko Fałdki jest na 99% nie do uratowania , a istnieje szansa że bedzie widziała całkiem nieźle na drugie ,ze wgledu na koszty operacji chyba należy sie skupić nad ratowaniem tego zdrowszego oka. Myśle , że za kilka dni bedzie już wiadomo w jakim stanie sa oczy Fałdki. Należy mieć nadzieje że bedzie widziała. Nie można też zbyt długo czekać z wizyta u okulisty. Zaćma jeżeli zostanie wcześnie zdiagnozowana istnieje szansa uratowania wzroku Fałdki . Jeżeli zaćma jest bardzo zaawansowana nastepuja takie zmiany , że niestety wzroku nie ma szansy uratować. nie jestem wetem ale jestem na 99% pewna, ze to zaćma i zaawansowana. Patrzac jak sunia chodzi, jestem skolonna stwierdzic, ze jest to conajmniej od dwoch lat. Jezeli chodzi o operacje to chyba bedzie potrzebna tez korekcja powiek - ale tego nie jestem pewna... Malibu, dzisiaj albo jutro bedzie diagnozowana okulistycznie na SGGW ale mimo to bede chciala ja zabrac do dr Garnncarza (ile teraz kosztuje u nigo wizyta ? czy mozna placic karta ?) A moze wpadniesz dzisiaj na SGGW to zobaczysz niunie ? Quote
Malibu Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Mamy pierwsze wpłaty dla Fałdki .Do godz 13 wpłyneło 370,00 zł. Ludziska, tak trzymac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do "skarpety" na forum DDB, także jest wpłata 100,00 zł. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cool2: :painting: :lol: :cool2: :Dog_run: :sweetCyb: :Cool!: :painting: :iloveyou: :bigcool: Quote
Ewusek Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 i 34 cegiełki sa sprzedane :-) gdybym wiedziła, że tak dobrze bedzie szła sprzedaż to wystawiłabym wiecej cegielek Quote
ARKA Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ewusek napisał(a):i 34 cegiełki sa sprzedane :-) gdybym wiedziła, że tak dobrze bedzie szła sprzedaż to wystawiłabym wiecej cegielek No super idzie!:lol: Ewusek mysle,ze jeszcze dobrych pare razy bedziesz musiala wystawic cegielki. A czy cos weci mowia na temat tych modzeli?:-( Quote
Ewusek Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 praktycznie dzisiaj sie doiero zacznie diagnozowanie, bo wiadomo weekend jest martwy... jak cos bede wiedziala dam znac Quote
Borusia Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ewusek - tak jak juz pisalam na forum DDB, moge zrobic lokalna reklame medialna :) potrzebna mi tylko plansza w jpg albo cdr i bedzie szlo :) Zdjecia Fałdy i numer konta, trzeba probowac na wszelkie sposoby! Jak cos to jestem do dyspozycji. Quote
Ewusek Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jezeli ktos by mogl zrobic to byloby super ! ja jestem cienka w te klocki :-( ale moge podeslac foto w orginalnym rozmiarze Quote
AniaB Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 rzeczywiscie - cegiełki bardzo ładnie sie sprzedają:multi: czekamy niezierpliwie na diagnozy..:roll: mam nadzieje ze juz wiecej nic nie wyjdzie.. dziewczyny - rozumiem, ze na to jedno oczko sunia nie będzie widziała, tak..?:-( biedna fałdka..zeby chociaż drugie udało sie uratować.. Quote
Ewusek Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 tu jest nowy adres allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=195981240 z poprzedniej aukcji mamy 500 zl - mam nadzieje, ze wszystkie zadeklarowane wplaty wplyna na konto stowarzyszenia... teraz na aukcji wystawilam 200 cegielek. Poczatkowo wystawilam tylko 50 bo nie sadzilam, ze to tak szybko pojdzie !! Ludziska !!! ale jestem szczesliwa :-) A sunia jest kochana ! Wczoraj jak u niej bylam to malo nie oszalala z radosc :-) jest kochana :-) Quote
ARKA Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ewusek napisał(a): A sunia jest kochana ! Wczoraj jak u niej bylam to malo nie oszalala z radosc :-) jest kochana :-) :multi: :multi: :multi: a jakies zdjecia będą?;) Quote
AniaB Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 zdjeć bardzo pragniemy!! ale ja to najchetniej bym sie doweidziała o stan zdrowia suni.. czy udało sie lekarzom cos juz wysondowac? to zapalenie oskrzeli i płuc to chyba wiecej psaków złapało w schronie..:-( chyba na wątku skierniewickich szczeniaków Ty Arko pisałas, ze jakaś inna psina ma to jako powikłania po kaszlu.. czy sunia dostaje jakieś leki? ewusek - ja jeszcze myslałam o modzelach - nasza wetka - gdy leksa miała podobne bąble - zaleciła okłady ciepłe z altacetu - po tych okładach te bąble sie otwarły i zeszłą ropa z krwia i woda..Potem leksa dostała zastzryk ze sterydu i miejsca sie podgoiły.. Moze u suni cos podobnego zastosować? Czy lekarze wolą usunąć? Quote
Patia Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Malibu prosiła mnie o przekazanie informacji , że wyjeżdża i zaktualizuje stan konta w piątek , po powrocie. Quote
zasadzkas Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Widziałam dzisiaj naszą Fałdkę :loveu: Byłam u szczurków z interwencji, które są w pokoju naprzeciw fafulca. Pogadałam z nią trochę, ale mnie obszczekała, niedobrzyca jedna. Ewciu, zabrałaś całą miłość tej suki ;) Quote
setka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [LEFT]Duduś jest jeszcze do zakochania:cool3: Na jego wątku 'nikt nic nie wie'. Może ktoś coś wie, jak idzie socjalizacja??? [/LEFT] Quote
zasadzkas Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Duduś to dopiero się rozszczekał jak podeszłam do boksu :roll: Quote
Ewusek Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 nie mam czasu wiec w skrocie - sunia ma zapalenie rogowki i siatkowki, nie widac dna oka i soczewki, lekarz z ktorym wczoraj rozmawialam (niestety przez tel bo nie moglam jej odwiedzic) mowi, ze jak chirurg BEDZIE MIAL CZAS TO JA ZOBACZY !!! kurna ! to po co ona jest w szpitalu ? na wczasach czy co ??? kurcze, przeciez to wszystko kosztuje ! Sunia jest naprawde kochana, mimo, ze ten lekarz uwaza, ze do niektorych jest agresywna ! GLUPSTWO ! w niej nie ma cienia agresji ! A Dudi - jest super , to taki mikro mastino, karzelek - obszczekuje jak ktos przechodzi obok boksu ale jak sie wejdzie albo z nim pojdzie na polanke to jest slodki, ale niewychowany np obsikuje schody jak panienka... w piatek 24 mam wizyte u Garncarza z sunia Quote
Recommended Posts