Hanuka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 a nie masz wiaderka od karmy? U mnie się swietnie sprawdzają jako stojaki pod miski. Quote
Ewusek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 mialam takie duze po bento kronen, mam mniejsze po hillsie, ale to za bardzo byloby ufajdane a ja nie lubie sprzatac :-) a tak wrzucam miche do zmywarkim i jest czysta :-) pojemnik na karme tam sie nie zmiesci i za duzo miejsca zajmuje a jak wiesz u nas juz go brakuje :-( Quote
Lemoniada Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Co ja widzę? Fałdka w podpisie:loveu: Oj, Ewusku, mnie się zdaje że ty tylko tak straszysz z tym oddaniem Fałdzistej, chyba nie miałabyś serca;) Quote
Ewusek Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 wlasnie ja mam... ale widze, ze moj M nie ma :-( prosby dalsze sa potrzebne, do dzieła.... ;-) Quote
Patia Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Ewusku , Fałdka wygląda bardzo korzystnie :loveu: Dziękujemy Ci wszyscy :loveu: Jak stoją finanse ? Czy nie brakuje Ci pieniędzy na potzreby Fałdziastej ? Quote
Ewusek Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 ostatnio dostalam od Malibu 300 zl. allegro - 186,10 zl (wystawienie aukcji + prowizje - SZOK), preparaty p.kleszczowe i p.pchelne, tabletki na odrobaczenie - 47 zl, maxitrol - 25 zl flucinar N 2 op. (ok 20 zl) manusan 25 zl Na razie wszystko w porzadku. Na poczatku tygodnia jedziemy do dermatologa i internisty, FV beda na stowarzyszenie. Musze jeszcze kupic jej miche na stelazu i jakas smycz bo strasznie ciagnie :-( na spacerach wychodzi na smyczy Sigmy, Sigma na smyczy Karata a Karat luzem :-) Quote
Ewusek Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 moje drogie koleżanki... jutro jadę oglądać dom... zreszta mniejsza z domem... ogrodzone 2 ha łąki i lasku :-) Quote
Ewusek Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 przed chwilą otrzymałam maila pd użytkownika Mesage z allegro w sprawie aukcji: "Uśpijcie go a nie odpierdalacie jakąś manianę..." (cyt. dosłowne) Quote
Lemoniada Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 [quote name='Ewusek']przed chwilą otrzymałam maila pd użytkownika Mesage z allegro w sprawie aukcji: "Uśpijcie go a nie odpierdalacie jakąś manianę..." (cyt. dosłowne) Negatyw mu!!:angryy: :angryy: Da się zrobić coś takiego jak ban na allegro? Co za bezczelność! Jak mu się cos nie podoba to niech się łaskawie nie odzywa, a nie wyskakuje z takimi tekstami! Quote
Ewusek Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 nie, bo nie doszlo do transakcji, on nie licytowal i nie kupowal u mnie tylko mi maila napisal. PALANT ! Quote
papudraczek Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 [quote name='Ewusek']przed chwilą otrzymałam maila pd użytkownika Mesage z allegro w sprawie aukcji: "Uśpijcie go a nie odpierdalacie jakąś manianę..." (cyt. dosłowne) Dupek jeden!!! Niech sam się uśpi!! będzie to napewno z ogromną korzyścią dla całego społeczeństwa!!!:shake: Ale co ja słyszę Ewusku!!! domek i 2 h do biegania!!! To teraz już na bamk Fałdzisko zostanie z Wami:multi: !! Ale się cieszę!!!!!!!! Quote
Ewusek Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 nie ma powodów do radości :-( kupno domu nie jest uzależnione od Fałdki. Kuba powiedział, ze miałabyć na tymczas i tak ma być, że czuje się nie komfortowo w jej towarzystwie i się jej boi... nie ma się co dziwić przedwczoraj nawarczała na niego i chciała go ugryść jak usiłował założyć jej obroże... nie poznała go... potem mnie tak samo potraktowała... Ja to jednak usprawiedliwiam - ciężkie przeżycia, może przerwał jej sen, zawiesiła sie... potrzeba czasu. Ja zrobiłam lasso i wyprowadziłam ja do ogródka, probowalam jej ponownie założyc obroże to chciała mnie chapnąć i polozyla sie na plecy... Po godzinie wszystko wrociło do normy i znowu była kochana... Chyba zrobie jej rtg głowy. Sigmy mama w tym wieku miala raka mózgu. Quote
papudraczek Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 :-( to nie fajnie!! rozbrykała się dziewczynka!! u Agnieszki też miała takie fazy!! na mnie też warczała 2 razy!! fakt raz ją obudziłam to miała prawo:lol: !! Ale i na Agę też dziamała czasami!! choć Agnieszka zrzucała winę na to że niedowidzi!! szkoda bo przywiązała się już z pewnością do Was!! a Ty do niej!!! Tak niestety bywa!! trzeba znaleźć jej dobry domek!! pozdrówka Quote
Ewusek Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 dzisiaejsza wizyta u dermatologa przebiegla prawidlowo :-) pies do badania nastawiony pozytywnie i WSIADL do samochodu !!! :-) diagnoza - głębokie ropne zapalenia skory - stan przewlekly rokowania - dobre leki: 1) przez 3 tygodnie 1 x dziennie 2 tabl. ciprinolu i dodadkowo lakcid 2) co drugi dzien rano 1 tabletke encortonu 10mg 3) 1 x w tygodniu kąpiel w hexodermie 4) karma Food Allergy Management. kontrola za 3 tygodnie. narosli nie wolno wycinac, bo odrosna :-( zaplacilam za wizyte 53,50 i za hexoderm 500 ml 40 zl. zamowilam rowniez karme , dwa worki po 15 kg. Sprzedadza mi po cenie hyrtowej czyli po 191 zl :-) Przegladalam ofery w sklepach internetowych to ta karma kosztuje 280-300 zl za 15 kg. SZOK ! Dzisiaj zamowilam jej jeszcze "ludzkie" recepty, zeby antybiotyki wykupic z 50% znizka :-) zaraz jade na wizyte do internisty i umowie sie na sterylke :-) Quote
Lemoniada Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Ewusek napisał(a): narosli nie wolno wycinac, bo odrosna :-( Tych na łapkach? Ewusek napisał(a): zaraz jade na wizyte do internisty i umowie sie na sterylke :-) Hurra!!:multi: :multi: I co, kiedy termin? Uwielbiam sterylki:loveu: Quote
Ewusek Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 kurcze, znowu ma faze :-( nie poznaje i szczeka caly czas... ostatni raz miala ja w niedziele... wiem, ze rtg nic nie wykryje, moze powinnam zrobic jej CT ? tylko czy jest ktos kto dobrze zinterpretuje wynik ? hmmm... mam ciezki orzech do zgryzienia.... dzisiaj czytalam ulotke o starzeniu sie mozgu Hillsa i to jest jeden z objawow, troszke sie boje, BA ! bardzo sie boje. Co bedzie jak bedzie mila taki napad przy dziecku ? Ja sobie poradze a ono ? do Lemoniady: narosli tych na tynych łapkach :-) a sterylka za tydzien w srode bo jutro nie dam rady ;-) Quote
Ewusek Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 tak lezy Fałdka od godziny: nie wiem co mam zrobic !!! ona wogole nie reaguje na moje slowa ! nie chce, zeby sie przeziebila bo jest po kapieli, wysuszona suszarka ale jednak po kapieli... lezy tak i nie zmienia pozycji :-( glowa jast ponizej materaca... Wiem, ze zyje bo chrapie :-) czemu ona nie reaguje ???? Quote
Ewusek Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 nie bardzo :-( wczoraj prowadzilam jeszcze dyskusje na bieząco na molosach, wiec odsylam do watku http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=7425&page=8 o 3,42 Tomek obudzil mnie na jedzenie, potem odlozylam go do lozeczka a Faldki nie bylo na materacu. Balam sie, ze weszla w krzaki, zeby sie ukryc przed zblizajaca smiercia :-( nie moglam zasnac... miotalam sie z 1,5 godziny... o 6.30 zadzwonil budzik, Faldka lezala na materacu a do jej glowy przytulony Kikus: Podobno koty wyczuwaja chore miejsca i chca je wygrzac, moze z tą głową rzeczywiście jest coś nie halo ? W dalszym ciagu nie reaguje. Zastanawiam sie czy nie podać jej sedalinu i nie zabrac jej do weta, ale sama jej nie zaladuje do samochodu i co zrobie z Tomkiem ? co ja mam zrobic ? nie chce myslec o najgorszym.... :shake::shake::shake: Quote
Ewusek Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 zawolalam ja ... przybiegla merdajac ogonkiem, szczesliwa, zaczelam ja glaskac i mnie lekko chapnela, jak dotknelam ucha... BOLI ja ucho ! Dalam jej miche, zjada, az sie uszy trzesa, niechcacy dotknela sie kaloryfera i tez chciala go capnac. Co to moze byc ? Quote
zasadzkas Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Nic Ci nie podpowiem, bo takiego czegoś nie przeżyłam, ale brzmi poważnie. Jak Ci pomóc z daleka? Czy można zamówić wizytę domową czy nie, bo badanie wymaga sprzętu w lecznicy? Quote
Patia Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Ewusku ,uszy często bardzo dotkliwie bolą . Pewnie nie dasz rady zaglądnąć jej do ucha ? Może ona chapie z bólu? Pamiętam jednego psa w hotelu , trzeba mu było zakładać kaganiec do czyszczenia uszu tak kłapał a był to lagodny piesio , do rany przyłóż. Quote
AniaB Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 uszy potrafia bolec przeraźliwie..warto zatem moze je jakos obejrzec..Jeśli Fałdka jest alergikiem to moze miec spokojnie sporo grzyba w uchu.. Antybiotyki jeszcze potegują jego wzrost.. I tu jest cały problem - u brendy było podobnie - leczenie infekcji powodowało wzrost grzyba na skórze i w uchu..przechodzilismy tez podobna sytuacje z uszami leksy - gruba zazwyczaj spokojnie znosi wszelkie zabiegi u weta, zastrzyki, zaglądanie do oczu, nosa itp, natomiast raz w sytuacji sporego grzyba (który spowodował nawet juz krwawe zrosty w uszach - bardzo bolesne) - podczas czyszczenia u wet. posikała sie na podłoge.. Quote
Ewusek Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 dalam juz jej pierwsza dawke encortonu i ciprinolu, do uszu wpuscilam oridermyl, zeby wyplukal wydzieline. zobaczymy co to bedzie.... wczoraj wet powiedzial, ze jest duzo mlodsza niz 5 lat Quote
Recommended Posts