Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mialam takie duze po bento kronen, mam mniejsze po hillsie, ale to za bardzo byloby ufajdane a ja nie lubie sprzatac :-)
a tak wrzucam miche do zmywarkim i jest czysta :-) pojemnik na karme tam sie nie zmiesci i za duzo miejsca zajmuje a jak wiesz u nas juz go brakuje :-(

Posted

Ewusku , Fałdka wygląda bardzo korzystnie :loveu:
Dziękujemy Ci wszyscy :loveu:
Jak stoją finanse ? Czy nie brakuje Ci pieniędzy na potzreby Fałdziastej ?

Posted

ostatnio dostalam od Malibu 300 zl.
allegro - 186,10 zl (wystawienie aukcji + prowizje - SZOK),
preparaty p.kleszczowe i p.pchelne, tabletki na odrobaczenie - 47 zl,
maxitrol - 25 zl
flucinar N 2 op. (ok 20 zl)
manusan 25 zl

Na razie wszystko w porzadku. Na poczatku tygodnia jedziemy do dermatologa i internisty, FV beda na stowarzyszenie.
Musze jeszcze kupic jej miche na stelazu i jakas smycz bo strasznie ciagnie :-( na spacerach wychodzi na smyczy Sigmy, Sigma na smyczy Karata a Karat luzem :-)

Posted

przed chwilą otrzymałam maila pd użytkownika Mesage z allegro w sprawie aukcji: "Uśpijcie go a nie odpierdalacie jakąś manianę..." (cyt. dosłowne)

Posted

[quote name='Ewusek']przed chwilą otrzymałam maila pd użytkownika Mesage z allegro w sprawie aukcji: "Uśpijcie go a nie odpierdalacie jakąś manianę..." (cyt. dosłowne)
Negatyw mu!!:angryy: :angryy: Da się zrobić coś takiego jak ban na allegro? Co za bezczelność! Jak mu się cos nie podoba to niech się łaskawie nie odzywa, a nie wyskakuje z takimi tekstami!

Posted

[quote name='Ewusek']przed chwilą otrzymałam maila pd użytkownika Mesage z allegro w sprawie aukcji: "Uśpijcie go a nie odpierdalacie jakąś manianę..." (cyt. dosłowne)

Dupek jeden!!! Niech sam się uśpi!! będzie to napewno z ogromną korzyścią dla całego społeczeństwa!!!:shake:

Ale co ja słyszę Ewusku!!! domek i 2 h do biegania!!!
To teraz już na bamk Fałdzisko zostanie z Wami:multi: !!
Ale się cieszę!!!!!!!!

Posted

nie ma powodów do radości :-(
kupno domu nie jest uzależnione od Fałdki. Kuba powiedział, ze miałabyć na tymczas i tak ma być, że czuje się nie komfortowo w jej towarzystwie i się jej boi... nie ma się co dziwić przedwczoraj nawarczała na niego i chciała go ugryść jak usiłował założyć jej obroże...
nie poznała go...
potem mnie tak samo potraktowała...
Ja to jednak usprawiedliwiam - ciężkie przeżycia, może przerwał jej sen, zawiesiła sie... potrzeba czasu.
Ja zrobiłam lasso i wyprowadziłam ja do ogródka, probowalam jej ponownie założyc obroże to chciała mnie chapnąć i polozyla sie na plecy...
Po godzinie wszystko wrociło do normy i znowu była kochana...

Chyba zrobie jej rtg głowy. Sigmy mama w tym wieku miala raka mózgu.

Posted

:-( to nie fajnie!! rozbrykała się dziewczynka!!
u Agnieszki też miała takie fazy!! na mnie też warczała 2 razy!! fakt raz ją obudziłam to miała prawo:lol: !! Ale i na Agę też dziamała czasami!! choć Agnieszka zrzucała winę na to że niedowidzi!!
szkoda bo przywiązała się już z pewnością do Was!! a Ty do niej!!!
Tak niestety bywa!! trzeba znaleźć jej dobry domek!!
pozdrówka

Posted

dzisiaejsza wizyta u dermatologa przebiegla prawidlowo :-) pies do badania nastawiony pozytywnie i WSIADL do samochodu !!!
:-)

diagnoza - głębokie ropne zapalenia skory - stan przewlekly
rokowania - dobre

leki:
1) przez 3 tygodnie 1 x dziennie 2 tabl. ciprinolu i dodadkowo lakcid
2) co drugi dzien rano 1 tabletke encortonu 10mg
3) 1 x w tygodniu kąpiel w hexodermie
4) karma Food Allergy Management.

kontrola za 3 tygodnie.

narosli nie wolno wycinac, bo odrosna :-(

zaplacilam za wizyte 53,50 i za hexoderm 500 ml 40 zl.
zamowilam rowniez karme , dwa worki po 15 kg. Sprzedadza mi po cenie hyrtowej czyli po 191 zl :-)
Przegladalam ofery w sklepach internetowych to ta karma kosztuje 280-300 zl za 15 kg. SZOK !
Dzisiaj zamowilam jej jeszcze "ludzkie" recepty, zeby antybiotyki wykupic z 50% znizka :-)

zaraz jade na wizyte do internisty i umowie sie na sterylke :-)

Posted

Ewusek napisał(a):

narosli nie wolno wycinac, bo odrosna :-(

Tych na łapkach?

Ewusek napisał(a):

zaraz jade na wizyte do internisty i umowie sie na sterylke :-)

Hurra!!:multi: :multi: I co, kiedy termin? Uwielbiam sterylki:loveu:

Posted

kurcze, znowu ma faze :-(
nie poznaje i szczeka caly czas... ostatni raz miala ja w niedziele... wiem, ze rtg nic nie wykryje, moze powinnam zrobic jej CT ?
tylko czy jest ktos kto dobrze zinterpretuje wynik ?
hmmm... mam ciezki orzech do zgryzienia....

dzisiaj czytalam ulotke o starzeniu sie mozgu Hillsa i to jest jeden z objawow, troszke sie boje, BA ! bardzo sie boje. Co bedzie jak bedzie mila taki napad przy dziecku ? Ja sobie poradze a ono ?

do Lemoniady: narosli tych na tynych łapkach :-) a sterylka za tydzien w srode bo jutro nie dam rady ;-)

Posted

tak lezy Fałdka od godziny:

nie wiem co mam zrobic !!!
ona wogole nie reaguje na moje slowa ! nie chce, zeby sie przeziebila bo jest po kapieli, wysuszona suszarka ale jednak po kapieli...
lezy tak i nie zmienia pozycji :-( glowa jast ponizej materaca...
Wiem, ze zyje bo chrapie :-)

czemu ona nie reaguje ????

Posted

nie bardzo :-(

wczoraj prowadzilam jeszcze dyskusje na bieząco na molosach, wiec odsylam do watku http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=7425&page=8

o 3,42 Tomek obudzil mnie na jedzenie, potem odlozylam go do lozeczka a Faldki nie bylo na materacu. Balam sie, ze weszla w krzaki, zeby sie ukryc przed zblizajaca smiercia :-( nie moglam zasnac... miotalam sie z 1,5 godziny... o 6.30 zadzwonil budzik, Faldka lezala na materacu a do jej glowy przytulony Kikus:

Podobno koty wyczuwaja chore miejsca i chca je wygrzac, moze z tą głową rzeczywiście jest coś nie halo ?

W dalszym ciagu nie reaguje. Zastanawiam sie czy nie podać jej sedalinu i nie zabrac jej do weta, ale sama jej nie zaladuje do samochodu i co zrobie z Tomkiem ?
co ja mam zrobic ?

nie chce myslec o najgorszym....
:shake::shake::shake:

Posted

zawolalam ja ... przybiegla merdajac ogonkiem, szczesliwa, zaczelam ja glaskac i mnie lekko chapnela, jak dotknelam ucha...
BOLI ja ucho ! Dalam jej miche, zjada, az sie uszy trzesa, niechcacy dotknela sie kaloryfera i tez chciala go capnac.

Co to moze byc ?

Posted

Nic Ci nie podpowiem, bo takiego czegoś nie przeżyłam, ale brzmi poważnie. Jak Ci pomóc z daleka? Czy można zamówić wizytę domową czy nie, bo badanie wymaga sprzętu w lecznicy?

Posted

Ewusku ,uszy często bardzo dotkliwie bolą . Pewnie nie dasz rady zaglądnąć jej do ucha ? Może ona chapie z bólu? Pamiętam jednego psa w hotelu , trzeba mu było zakładać kaganiec do czyszczenia uszu tak kłapał a był to lagodny piesio , do rany przyłóż.

Posted

uszy potrafia bolec przeraźliwie..warto zatem moze je jakos obejrzec..Jeśli Fałdka jest alergikiem to moze miec spokojnie sporo grzyba w uchu.. Antybiotyki jeszcze potegują jego wzrost.. I tu jest cały problem - u brendy było podobnie - leczenie infekcji powodowało wzrost grzyba na skórze i w uchu..przechodzilismy tez podobna sytuacje z uszami leksy - gruba zazwyczaj spokojnie znosi wszelkie zabiegi u weta, zastrzyki, zaglądanie do oczu, nosa itp, natomiast raz w sytuacji sporego grzyba (który spowodował nawet juz krwawe zrosty w uszach - bardzo bolesne) - podczas czyszczenia u wet. posikała sie na podłoge..

Posted

dalam juz jej pierwsza dawke encortonu i ciprinolu, do uszu wpuscilam oridermyl, zeby wyplukal wydzieline.
zobaczymy co to bedzie....

wczoraj wet powiedzial, ze jest duzo mlodsza niz 5 lat