Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewusek - bo ja sie nie znam na oczach - czy to o czymś juz swiadczy..? I czy to dobrze rokuje że ma zapalenie rogówki czy gorzej niz zaćma..?

a jak ona w ogóle z tymi płucami..? przepraszam za tyle pytań - wiem,ze nie masz czasu - w ogóle chwała Ci za to, ze odwiedzasz małą i dajesz nam tu informacje:loveu:

nie wiesz jak rokowania?
ile fałdka musiałaby jeszcze przebywac w klinice?
bo jesli ona tam jest tylko hotelowana to moze szkoda płacić a szukać czegoś darmowego lub tańszego.. Oczka w sumie chyba mozna leczyc nawet z poziomu tymczasu...Tylko zeby te płuca i oskrzela podleczyli..

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AniaB napisał(a):
ewusek - bo ja sie nie znam na oczach - czy to o czymś juz swiadczy..? I czy to dobrze rokuje że ma zapalenie rogówki czy gorzej niz zaćma..?

:shake: to nie jest dobrze. Nie leczone, przewlekly stan, to utrata wzroku.

Posted

AniaB, tutaj trudno sie dowiedziec czegokolwiek ! zastanawiam sie czy to szpital czy hotel !
"jak chirurg bedzie mial czas to ja zobaczy" Kurcze jak mozna klepac takie rzeczy ??? jeszcze mowie temu lekarzowi, ze to jest na tle alergicznym a on - nie to od lezenia na zlym podlozu... tylko od lezenia na zlym podlozu modzele zupelnie inaczej wygladaja....

Posted

no właśnie - ja już tu pisałam - nasza leksula miała podobne bable - i właśnie na tle alergicznym...bo jest alergikiem ze zdiagnozowanym gronkowcem..
i mysle ze u fałdki mozna to leczyć...
to jest juz mocno zaawansowany stan (u leksy jednak te bable były nieco mniejsze ale równie brzydko wygladały - po sterydzie i okładach zeszły i zagoiły sie) ale moze nie tzreba od razu ciąć..
modzele od lezenia moim zdaniem tez inaczej wygladają..

kurcze - oni nie mogą nas - a przede wszystkim fałdki - tak traktowac..
a czy ona w ogóle moze tam siedzieć i nie być leczona..tzn mam na mysli - czy oni prowadza hotel bez zabiegów czy jesli zrezygnujemy z leczenia to kazą ja zabierac..?

Posted

przepraszam ze sie wcinam nie czytajac calego watku, ale jesli suczka nie zaraża to spokojnie mozna ja dac do hoteliku i leczyć w krakowie normalnie u weta

Posted

tylko chotel w Krakowie kosztuje tyle samo co SGGW tu na miejscu bo mamy 50% znizki i dodadkowo 50% na uslugi, zabiegi i konsultacje, wiec nie widze powodu, zeby ja zabierac. Tu mam ja na oku...
I trzeba zaczac szukac domu tymczasowego albo stalego

Posted

tak jak juz pisalam na forum ddb - taka jest specyfika szpitala na sggw. czasem na wizyte specjalisty czeka sie tydzien i dluzej. czesem ciezko sie doprosic jakiejkolwiek konsultacji specjalisty. trzeba bardzo chodzic i pilnowac i sie dopraszac. czasem jest prosciej psa samego zawiesc na taka wizyte. przynajmniej ma sie ta pewnosc ze konsultacja sie odbyla.
niestety.
w temacie oka zdecydowanie proponowalabym wizyte u dr Garncarza
co do tych zmian na lapach - moze Dembele by sie wypowiedzial?

AniaB - co do pobytu psow zdrowych (lub nieleczonych) w szpitalu - to owszem - jest taka mozliwosc, z tym ze zalezy to od tego jakie szpital ma oblozenie. ale pwoiem szczerze ze jakbym miala psa ktory nie jest tam leczony to wolalabym go umiescic w jakims hotelu lub platnym DT niz tam. wyszloby zdecydowanie taniej.

Posted

blue.berry napisał(a):

w temacie oka zdecydowanie proponowalabym wizyte u dr Garncarza
co do tych zmian na lapach - moze Dembele by sie wypowiedzial?

wczoraj umowilam nas do dr Garncarza ale dopiero na piatek 24 maja :-( niestety pani, ktora odebrala telefon byla nieugieta i nawet jak jej opowiedzialam historie suni nie przesunela mi wizyty na wczesniejsza :-(
Tak wiec zmuszona jestem czekac :-(

A Dembele pojawia sie na SGGW czy powinnam jechac na Bialobrzeska ?

Posted

znaczy zadzwonic i umowic sie na wizyte na sggw (o ile terminy nie zabijaja, wtedy lepiej na bialobrzeska). a w terminie wizyty albo Faldke zaprowadzic do pana Dembele albo pana Demlebe zaprowadzic do Faldki:)
bo jak w szpitalu dogadasz sie ze chcialabys konsultacje Dembele to bedzie tak samo jak z tym chirurgiem "jak bedzie mial czas to zajrzy" czyli moze przyjsc na drugi dzien a moze nie przychodzic i przez dwa tygodnie bo ktos zapomni mu o tym powiedziec.
z tym ze to moje zlosliwe rozwazania.
moze nie bedzie tak zle i najpierw trzeba w szpitalu sie zapytac jakie sa szanse na diagnoze Dembele.
sama nie wiem :shake:

Posted

Ewusek napisał(a):

mowie temu lekarzowi, ze to jest na tle alergicznym a on - nie to od lezenia na zlym podlozu... tylko od lezenia na zlym podlozu modzele zupelnie inaczej wygladaja....

Chyba oszalał. Suczka trafiła do schroniska w poniedziałek, a ja widziałam ją po raz pierwszy w środę. W niecałe trzy dni coś takiego by urosło???

Posted

wlasnie wrocilam od Fałdki i dochodze do wniosku, ze ona tak dziwnie chodzi nie dlatego, ze ma slaby wzrob (a ma) tylko dlatego, ze boi sie przestrzeni ! Podejrzewam, ze byla trzymana w jakims ciemnym pomieszczeniu...
Fakt, ze spacery wygladaja coraz lepiej ale to nie do konca jest to ...

Dzisiaj bylam stanowcza ! zażądałam konsultacji z Dembele i jest to napisane i miala miec robiony rtg ale NIE MA KTO JEJ PRZYTRZYMAC !!! ja mowie, ze trzeba podac w takim razie "jasia" a lekarz, ze to sa psy chore, ktore nie przetrzymaja narkozy...

i krazy plota, ze Faldka jest agresywna, nie pozwala do siebie podejsc, zrobic zastrzyk, wyczyscic oczy i nie pozwala sie wyprowadzac na spacer !!!
Rece mi opadaja ! Wzielam dziewczyne, chyba studentke, zeby pokazac jej jak nalezy obchodzic sie z mastino... a ona cala drzala i sie bala ruszyc przy niej, Faldka dawala dyla, fikala koziolka a ta stala i sie bala... i pewnie tak tez zachowywal sie jeden z lekarzy...
tak wiec dzisiaj sama musialam jej wyczyscic oczy i zakroplic.

fotki pozniej....

Posted

to jakas paranoja..:crazyeye: :shake:
kurcze ewusek - to moze my tobie powinnyśmy płącic za leczenie suni i zabiegi pielegnacyjne a nie klinice..
skoro nawet na spacer boja sie ja zabrac...hmmm...i co teraz..?:roll:

Posted

ewusek, nie zrozum mnie zle, psow w krakowie pod dostatkiem :)
bardzo doceniam sggw, i marzylabym zeby mozna bylo gdziekolwiek leczys stacjonarnie psy w krakowie ale niestety u nas tu zascianek pod tym wzgledem jest
chodzilo mi bardziej o to, ze w hoteliku pod krakowem spacery sie odbywaja 2 razy dziennie + to jak my przyjedziemy to dłuzsze, zakrapianie, smarowanie itp sie odbywa, plus mamy tu super weta ktory jak trzeba przyjedzie do lecznicy w nocy, tanio liczy itp.
i jak potrzeba to mamy na drugi dzien wizyte.
no ale z drugiej strony nie mamy w krakowie ani dembele ani garncarza....
nie wtracam sie, wy decydujecie.

Posted

WSTYD!! No ja rozumiem, ze jakos im nie podrodze z malymi zwierzętami bo przez lata przyzwyczajeni do nauki o zwierzetach gospodarskich ale.......Fałdka to jak koń czy krowa;) to chyba se rade powinni dać. Czy krowy i konie tez uspiają do rtg?;) No poprostu WSTYD. Moze niech oni wiec nie oceniają zwierząt pod wzgledem agresywnosci bo wyjdzie na to ze 90% do uspienia:mad: :mad: :mad: WSTYD!

Posted

najgorsze jest to, ze powstał głuchy telefon - jeden drugiemu powiedział, trzeci usłyszał i podał dalej... jakbyscie nie wiedzialy to Fałdka "to ta najbardziej agresywna suka" -słowa studentki do lekarza jak nie wiedziala o ktora suczke pytam....

Posted

zasadzkas napisał(a):
a ja mam tam zwieźć łyse szczeniaki? żeby sobie posiedziały w klatce same?

jak agresywne to beda tez i w kagańcach;)

Posted

dla mnie przestaje to byc smieszne... czy oni chca sobie nabijac kasem kosztem stowarzyszen i fundacji ? zmiast psa szybko zdiagnozowac, skonsultowac i wyleczyc, wziasc kase i przyjac nowego psa to nie... niech pies sobie lezy i czeka nie wiadomo na co !
juto mija tydzien odkad Faldka jest na SGGW i od przyjecia NIC sie nie wydarzylo oprocz tego, ze "jest agresywna"

Posted

Ewusek mam nadzieje, ze to zapalenie pluc i oskrzeli leczą:mad: :mad: :mad:
Czy tez boja podac sie zatrzyk?:mad: :mad: :mad:

Ona jest na AFN tam zarejstrowana moze niech AFN interweniuje!!!!!!!!!!!!!!
Jakos z łysą sunia-diagnozowanie-idzie lepiej. Wczoraj ja dr.dembelle ogladał!!! Dlaczego wiec Fałdki nie zobaczył? Mnie juz cisnienie skacze, czy to ma byc drugi schron-z deszczu pod rynne?:angryy: :angryy: :angryy: