Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich!

W ten pogodny dzien postanowilam stworzyc swoje miejsce na Dogomanii :)
A moze nie tyle moje co moich kochanych zwierzakow :multi: Nie wdajac sie poczatkowo w zbedne rozwazania przedstawiam pierwszego bohatera:

Zdzichu, Tchorzofretka; Wiek ok. 3 lat (Pamietam kiedy go kupilam ale trudno mi orzec dokladnie w jakim wieku wtedy byl...).

Mysle, ze jego zjdec bedzie najmniej, bo to psotnik i uciekinier i ciezko go jakkolwiek uchwycic... :shake:

Poza uciekaniem i podgryzaniem nog uwielbia szperac po roznych dziurach, torbach i szczelinach...

A oto druga bohaterka:

Amayadori's Oshinai Dogutti; Akita; Wiek: 8 miesiecy.

Jej rodzice to Yuu Go Shun'You Kensha oraz Natsume Tammy Tefhre. Wspolnie z Oszinajkiem zaczynam kariere wystawowa ;)

Suczka jest bardzo ciekawska, zywa i wesola. Zawsze chetnie czlapie za kims z czlonkow rodizny, by podpatrzec czy aby nic ciekawego jej nie omija...

Zapraszam wszystkich serdecznie w nasze skromne progi!

:laola:

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziń dybry!:lol: Już wpisałam Was do ulubionych!:lol: Będe tu zaglądać ....i to ...często!:evil_lol: :eviltong: A teraz wracam do garów-obiad gotuję:p .Prosze o duuuuuuużo zdjęć !:lol:

Posted

Lilka, jako pierwszemu odwiedzajacemu nalezy Ci sie gozdzik! :Rose: (albo cos podobnego :eviltong:)

Obiecuje, ze wieczorem bedzie kilka zdjec- moze nawet jakies wspolne Oshi i Zdzicha ;)

Posted

Troche zamarlam na samym poczatku mojej galerii :evil_lol:

Ale to mulace Dogo itd :roll: Poza tym zzarla mnie radosc, ze nareszcie po 9 probach zdalam egzamin na prawo jazdy :multi::multi::multi::multi:

A teraz fotki z Dnia Gospodarczego i kapieli Zdzicha ;)

Otrzasanie...

...niezadowolenie...

...szukanie wyjscia...

...rozgladanie sie...

...blagalny wzrok.

Posted

Potem bylo osuszanie zwierzecia, czym zainteresowala sie Oshi:

A kiedy pancia zaczela rozmontowywac Zdzichowy domek, w celu umycia go, Ruda Potwora ruszyla na resztke fretkowego jedzenia :

Posted

Bardzo fajne masz zwierzaki.
Akity to piękne psy (chociaż charakterek mają nie w moim typie).
Fretka w kąpieli swietnie wygląda, taka rozczochrana. :lol:

Posted

Pokaze wam malutkiego Oszinaja, ktorego juz dawno obiecalam.... Tutaj z braciszkiem:

Ktorego zreszta uwielbiala:

A teraz moje futrzaki razem... Kiedys:

I dzis:

No i moze jeszcze cos...

Nos Oshi:

Posted

Lady_M nieładnie, nieładnie... :mad: Galerią własną się nie pochwalić wcześniej? :evil_lol: Liczę na szybką poprawę z Twojej strony! (czyli na więcej zdjęć!!!) :cool3:
Piękna Oshi! :loveu:

Posted

lady_m napisał(a):
Ania-shira maskotki maskotkami ale jaka mialy sile niszczaca :lol::lol:

Akitka bije sie w piers(i) i obiecuje poprawe ;)

Oby poprawa była szybka... :cool3:

Posted

Dzisiejsze fotki poswiecam Zdzichowi ;)

Idziemy....

...nie idziemy...

...znajdz mnie...

...jabluszko...

...akrobacja...

..."czego?"...

...lezakowanie...

...portret.

Posted

śliczne zdjecia!!!!! :)

a w szczególności to mi sie podoba:

lady_m napisał(a):

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

jestem ciekawa czy fretka i kitka się bawią razem??? kiedyś oglądałam filmik z zabaw akity i tchorzofretki.. wyglądało to niesamowicie!!!!! i zanim tego nie zobaczyłam nie chciałam uwierzyć, że taka zabawa jest możliwa :oops: :oops: :oops:

ps.gratuluje również zdania prawka.. też niedawno przez to przechodziłam :lol:

Posted

Agappe napisał(a):

jestem ciekawa czy fretka i kitka się bawią razem??? kiedyś oglądałam filmik z zabaw akity i tchorzofretki.. wyglądało to niesamowicie!!!!! i zanim tego nie zobaczyłam nie chciałam uwierzyć, że taka zabawa jest możliwa :oops: :oops: :oops:

ps.gratuluje również zdania prawka.. też niedawno przez to przechodziłam :lol:

Trudno to nazwac zabawa... :roll: Zdzich od razu ucieka w pierwsza lepsza dziure, a Mala nie jest w stanie go dosiagnac wiec sie kladzie i podszczekuje. Ale jak Zdzich ma dobry dzien to przelatuje z jednej kryjowki w druga tak jak podczas zabawy ze mna, wiec podejrzewam, ze jakas chec do zabawy to on ma ale na jakies plasy wspolne to za wczesnie... Zreszta kiedys w ogole chowal sie i nie wychodzil dopoki nie zabralam psa. Moze na wspolna prawdziwa zabawe przyjdzie jeszcze czas ;)

Dziekuej za gratulacje :multi: Jeszcze sama nie moge uwierzyc , ze mam to za soba :lol::lol:

Posted

lady_m napisał(a):
Trudno to nazwac zabawa... :roll: Zdzich od razu ucieka w pierwsza lepsza dziure, a Mala nie jest w stanie go dosiagnac wiec sie kladzie i podszczekuje. Ale jak Zdzich ma dobry dzien to przelatuje z jednej kryjowki w druga tak jak podczas zabawy ze mna, wiec podejrzewam, ze jakas chec do zabawy to on ma ale na jakies plasy wspolne to za wczesnie... Zreszta kiedys w ogole chowal sie i nie wychodzil dopoki nie zabralam psa. Moze na wspolna prawdziwa zabawe przyjdzie jeszcze czas ;)

Dziekuej za gratulacje :multi: Jeszcze sama nie moge uwierzyc , ze mam to za soba :lol::lol:

to ja widziałam na filmiku jak np.tchorzofretka atakuje akite i gryzie ją w policzek :evil_lol: :evil_lol: wyglądało to niesamowicie!!!!!! a filmik był made by Ineczka :cool3:

Tylko, żebys teraz jeszcze jeździła samochodem.. ja niestety przegrałam tą walkę z rodzicami :shake: :shake: mimo iż prawko zdałam za pierwszym razem - teorie i praktyke jednego dnia.. (musiałam się pochwalić :evil_lol: )

Posted

Agappe napisał(a):

Tylko, żebys teraz jeszcze jeździła samochodem.. ja niestety przegrałam tą walkę z rodzicami :shake: :shake:

Przykra sprawa :razz:
Na mnie juz samochod czeka - moj wlasny ;) Tylko czekam na "kartonik" :multi:

Posted

lady_m napisał(a):
Przykra sprawa :razz:
Na mnie juz samochod czeka - moj wlasny ;) Tylko czekam na "kartonik" :multi:

I bardzo dobrze, że samochód czeka... Najlepiej od razu po zdaniu prawka sobie już swobodnie jeździć, żeby się przyzwyczajać. Ja miałam podobnie i nie narzekam. W przeciwieństwie do niektórych moich znajomych nie straszne mi są duże obce miasta, zima, zaspy, itd. ;) Powodzenia na drodze... :cool3:

Posted

ale piękne te Twoje xzwierzaki... zawze chciałam mieć fretke, ale jakoś to nie wyszło... fretki są dosć drogie, a klatki jeszcze droższe więc cóż... na razie mam moją Łape i świniaka morskiego ;)
PzDr.. ;)

Posted

Samturia napisał(a):
fretki są dosć drogie, a klatki jeszcze droższe więc cóż...

No tak... Ale fretka moze zyc nawet 10 lat, wiec koszty jej zakupy itd. mozna przyrownac do kosztow zakupu i posiadania psa ;)

Posted

Zdjecia z wyprawy do naszego budujacego sie domu! :multi:

Przed domem...

...w salonie...

..."A co jest tam?"...

...na tarasie patrzac na....

...piekny ogrod z mala fontanna w stylu japonskim (musice zobaczyc to oczami wyobrazni :lol: ).

A Zdzich? Zdzich spal...