Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna kobietko,jeżeli tak mówisz i nic tańszego nie znajdziemy,to znajdę kogoś do towarzystwa i przyjadę sama.
Muszę do toyoty zadzwonić i pogadać.

Anula napisał(a):
Jeżeli się zbiera na konto Fundacyjne potrzebne są faktury,nie wiem czy są tolerowane paragony,raczej nie bo musi być wystawiane w tytule na Fundację.Ktoś musi tu być skarbnikiem i na pierwszej stronie wpisywać deklaracje z FB i z Dogo tak aby finanse Dżamala były jasne i przejrzyste.
Można WiosnaA spytać się czy zgodzi się być skarbnikiem.

Nie bardzo lubię trzymać cudze pieniążki :razz:,ale jeśli jest taka potrzeba to mogę być.

Posted

WiosnaA napisał(a):

Nie bardzo lubię trzymać cudze pieniążki :razz:,ale jeśli jest taka potrzeba to mogę być.

proszę ty zdecyduj co będzie dla ciebie najlepsze, ja na fb muszę zbierać na fundacyjne bo na prywatne pewnie nikt by mi nie wpłacił, wiem, że to może być utrudnienie zbiórka na dwa konta i potem rozliczanie tego, więc może zbierajmy na to fundacyjne a tylko na paliwo na twoje? tak jak wyżej, z fundacyjnego wypłaty mogą być tylko na podstawie faktur, czy to nie problem dla ciebie?

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
proszę ty zdecyduj co będzie dla ciebie najlepsze, ja na fb muszę zbierać na fundacyjne bo na prywatne pewnie nikt by mi nie wpłacił, wiem, że to może być utrudnienie zbiórka na dwa konta i potem rozliczanie tego, więc może zbierajmy na to fundacyjne a tylko na paliwo na twoje? tak jak wyżej, z fundacyjnego wypłaty mogą być tylko na podstawie faktur, czy to nie problem dla ciebie?

Mam takie pytanie,czy fundacje tylko honorują faktury?Gdzieś na wątku widziałam,że również rachunek np. od weta.Dlatego dopytuję,czy to zależy od fundacji,czy też taki jest ogólnie przepis...?

Posted

kolejna kobietka napisał(a):

Mi bez różnicy.U weta z fakturą nie będzie problemu.Karmę kupuję w zaprzyjaźnionej hurtowni w Warszawie, gdzie mam 20% zniżki,na fakturę pewnie to nie przejdzie,ale zapytam.
Nie rozmawiałam jeszcze z toyotą,była zajęta i czekam na telefon,aby uzgodnić wszystkie sprawy.

Posted

Z tymi Fundacyjnymi pieniążkami trochę jest kłopotu,ponieważ jak jest nadwyżka to prawdopodobnie zostają pieniążki w Fundacji.Ja osobiście wolę na prywatne konto zbierać,przynajmniej jak psiak znajdzie dom to można nadwyżkę przeznaczyć dla innego psiaka.Może podzielmy pieniążki,co się da to trzeba brać fakturę,rachunek na Fundację,natomiast pieniążki z Dogo przeznaczyć na inne potrzeby.Kiedyś zawoziłam tymczasowiczkę swoją do DS do Olkusza i Fundacja na podstawie Faktury za paliwo zwróciła mi pieniążki ale musiałam im przesłać Fakturę.W każdym razie Cioteczki róbcie tak aby było dobrze.
Cudownie by było aby WiosnaA pojechała po Dżamala,ciężko jest znaleźć transport.Jeszcze myślałam o jakimś łączonym np.do Warszawy a z Warszawy chyba by było bliżej WiośnieA odebrać Dżamala.Wiem,że Szalony Kot wozi psiaki PKP jest z Warszawy (przywoziła mi tymczasowiczkę).

Posted (edited)

Mam kierowcę,a nawet dwóch ;),możemy jechać. Ale nie rozmawiałam jeszcze z toyotą i nie wiem kiedy.
Toyota dzwoń :)

Anula,wiem,że z kontem fundacyjnym różnie bywa.Zrobiłam zimą bazarek dla sunieczki ,było prawie 500zł wpłacone na TOZ,i sunia chyba nic do tej pory nie skorzystała :shake:, wet z BDT faktur nie wystawia, drobne wydatki też odliczyć nie mogli....a sunia jest na minusie :-(.
U Dżamalka Wy decydujcie, to będa Wasze pieniazki,ja się dostosuję.

Dżamalku :loveu:

Edited by WiosnaA
Posted

No właśnie,trzeba iść do Lecznicy gdzie wystawiają Faktury.Następna sprawa to chyba raz w tygodniu albo i dłużej czeka się na dane z wpływów.WiosnaA,ogromnie cieszę się,że pojedziesz po Dżamala,każdy dzień w schronie to jest dzień stracony dla psa.Tak bardzo bym chciała go zobaczyć już w Twoim domu,wykąpanego,zadbanego.To jest przepiękny pies tylko aby trafił do DT.W tej chwili wygląda masakrycznie tak jak moja tymczasowiczka Sawana,którą musiałam prawie obciąć na zero.Teraz czekam aby jej jak najszybciej odrosła sierść.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/244339-SAWANA-porzucona-pokochana-oddana-i-ju%C5%BC-niepotrzebna

Posted

ja takze chcialabym zobaczyc ten biedny nochalek bezpiecznym......trzymam bardzo mocno kciuki....prosilabym o nr.konta na pw......dziekuje

Posted

Wiosno, jutro zadzwonię, bo dzisiaj już za późno wróciłam. Będę miała nocnego gościa z dogo i musiałam coś przygotować :). Ulvhedinn wraca z zawodów i będzie u mnie nocować :).

Posted

[quote name='WiosnaA']Mam kierowcę,a nawet dwóch ;),możemy jechać. Ale nie rozmawiałam jeszcze z toyotą i nie wiem kiedy.
Toyota dzwoń :)

Anula,wiem,że z kontem fundacyjnym różnie bywa.Zrobiłam zimą bazarek dla sunieczki ,było prawie 500zł wpłacone na TOZ,i sunia chyba nic do tej pory nie skorzystała :shake:, wet z BDT faktur nie wystawia, drobne wydatki też odliczyć nie mogli....a sunia jest na minusie :-(.
U Dżamalka Wy decydujcie, to będa Wasze pieniazki,ja się dostosuję.

Dżamalku :loveu:

ale się ciesze!!! :multi:

Posted

WiosnaA napisał(a):
Dziewczyny,swoje konto Wam podam jak Dżamalek będzie już u mnie :-).

WiosnaA - staraj się pobierać faktury,na paliwo też tylko musisz mieć przy sobie dane Fundacji,a pieniądze z Dogo niech będą u Ciebie w razie nagłych wydatków.

Posted

Bogusik napisał(a):
Czy już wiadomo kiedy Dżamalek będzie zabrany i już bezpieczny...?

Toyota do mnie jeszcze nie dzwoniła, a ja nie chcę przeszkadzać,może goście dłużej zabawili ;).
W każdym razie u siebie wszystkie sprawy przeorganizowałam i mogę jechać nawet jutro.Skoro się zdecydowałam,to im szybciej będzie w domku tym lepiej:)

Anula napisał(a):
WiosnaA - staraj się pobierać faktury,na paliwo też tylko musisz mieć przy sobie dane Fundacji,a pieniądze z Dogo niech będą u Ciebie w razie nagłych wydatków.

Ok ;).