Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też podzielam zdanie Toyoty i WiosnyA. Dżamal potrzebuje dużo ruchu,oglądałam filmiki,on jest wtedy chyba najszczęśliwszym psem.Dżamal znajdzie domek tylko potrzeba czasu.
Czy można w ogłoszeniach podmienić fotki i może zmienić treść,że przebywa w DT.

Posted

Anula napisał(a):
Ja też podzielam zdanie Toyoty i WiosnyA. Dżamal potrzebuje dużo ruchu,oglądałam filmiki,on jest wtedy chyba najszczęśliwszym psem.Dżamal znajdzie domek tylko potrzeba czasu.
Czy można w ogłoszeniach podmienić fotki i może zmienić treść,że przebywa w DT.

Odkąd trafił pod opiekę Ani wykasowałam informację odnośnie pobytu w schronisku, zostawiłam natomiast, tylko to że był w nim, bo to odnosiło się do jego nierówno przyciętego futerka, ale masz rację dopiszę żeby było jaśniej, że przebywa w dt. Które fotki wstawić? toyoty jakościowo i wizualnie są lepsze, ale z kolei po kolejnym obcięciu, teraz wygląda zupełnie inaczej, więc nie wiem czy miksować, czy wstawić już tylko te co zrobiła Ania? pomóżcie proszę :)

Posted

Może coś zmienić?

"Dżamal to pies bardzo spragniony dotyku ludzkiej ręki, przemiły i przytulaśny.
Ma ok. 6 lat, bardzo pro-ludzki, zorientowany na człowieka i pojętny.
Wielkość - zbliżona do sznaucer średni.
Jego futerko w czasie pobytu w schronisku bardzo się zniszczyło i musiał zostać obcięty.
Dżamal obecnie przebywa w domu tymczasowym.
Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna."

Ps. Jak zmienię zdjęcia to oczywiście to zdanie odnośnie futerka usunę.

Posted

To ostatnie z sunią chyba nie;).
Zdjęć do ogłoszeń jeszcze nie mam ładnych :shake: .Jak pogoda dopisze,to może przez weekend coś zrobię.

Anula napisał(a):
..... Dżamal potrzebuje dużo ruchu,oglądałam filmiki,on jest wtedy chyba najszczęśliwszym psem.Dżamal znajdzie domek tylko potrzeba czasu.......

Na filmiku to już pod koniec spaceru ,na początku aparatu bym nie utrzymała;).Dziś my z Ajris tempa nie wytrzymałyśmy i był odpoczynek,a chłopaki zaczęli chwilę razem nawet się bawić,ale Dżamalek niechcący naskoczył na Amika,gdzieś przycisnął i ten się wystraszył.
Dwa czy trzy dni był spokój i Dżamiś nie interesował się sunią,ale od kilku dni znów kopuluje,dziś nawet na spacerze próbował :razz:.Codziennie jeździmy do lasu, nawet dwa razy,moje psy uwielbiają, Dżamalek przeszczęśliwy,ale może tak się ekscytuje ,za dużo emocji i mniej dać "wolności" :razz:,a więcej normalnie trzeba na początku spacerować..Poradźcie,żebym tym "żałowaniem" pieska mu nie zaszkodziła :razz:.

Posted

Panna Marple napisał(a):
A kastracja?

Dżamal jest wykastrowany.Tak jak pisała wcześniej Toyota,nawet kilka miesięcy może trwać uspokojenie hormonów po kastracji.

Posted

Dziewczyny,jak nie zmieniałyście jeszcze zdjęć,to wstrzymajcie się chwilę, zrobiliśmy dziś duuużo...tylko jeszcze nie wiem jak wyszły:roll:.dziś wieczorem coś wstawię.

Posted

Super! :) Zmieniłam, ale mogę to zrobić ponownie żaden problem :) ja wystawiłam mu ogłoszenie tylko na tablicy, może ktoś by mógł zamówić chłopakowi pakiet ogłoszeń? bądź zapłacić Aniu z tych uzbieranych? taki pakiet to koszt około 5-7 zł...

Posted (edited)

Dziś poszło wszystko w odstawkę,bo Domek dla Dżamalka najważniejszy i pojechaliśmy do parku na spacer oraz sesję foto.Słonko było tylko chwilami,aparat słaby,brak pomocnika,ale fotki trochę lepsze niż stare.Długo spacerowaliśmy,odpoczywaliśmy,a nawet spaliśmy, znaczy Dżamalek ;).Sporo różnych bodźców i większa część spaceru była przy nodze, Dżamalek specjalnie nie protestował,chyba nawet mu było dobrze. Prawie każdemu ze spacerowiczów by mówił "dzień dobry" :). Zareagował jedynie na huk z oddali i fontanna była mu straszna,bał się szumu wody :shake:,ale powoli odwrażliwialiśmy drepcząc w pobliżu,a jak usiedliśmy na ławce,to oglądając tę wodę nawet smacznie zasnął ;).

Zdjęć wstawię dużo i wybierajcie,które będą najlepsze do ogłoszeń.
Pieniążki mamy,jak najbardziej pakiety trzeba wykupić na bazarku, i to największe, żeby domek się szybko odezwał.To wrażliwy piesek,mocno już przywiązuje się do mnie.

Tekst proponuję trochę zmienić,dodać więcej info -kastracja,szczepienia,stosunek do...,umowa adopcyjna,zdrowy-itp, w książeczce jest wstawione 5lat-może niech tak zostanie,bo tak konkretnie to nikt właściwie nie zna wieku...W ogłoszeniu powinien być duży "nacisk" na jego cudny charakter,a w tytule koniecznie!,bo to jest "Perełka" wśród psiaków pod tym względem.Ktoś,kto ładnie pisze, żeby to ujął słowami i podkreślił jego zalety!.Jeszcze trochę czasu upłynie zanim dobrze się poznamy i zupełnie otworzy,ale nie sądzę by ta delikatność i dobroć,która aż bije mu z oczu, później zniknęła.Jakieś wady zapewne później wylazą :cool3:.

Kochane ciocie, dla Was mam 2 specjalne filmiki :)....musiałam to nagrać,by i Wam łezka stanęła jak to zobaczycie,ja mam ten widok od początku spacerów jak tylko stajemy na przerwę,mało tego,idąc na osiedlu sam zatrzymuje się na trawniku.Zwróćcie uwagę jak noskiem muska tę trawę,jakby całował.To dzięki Wam może się tak cieszyć! :)

Pozwoliłam mu chodzić po "centralnym" trawniku, nawet w kwiatkach se postał powąchał....należy mu się ;)

[video=youtube;SzDNqBqSqeA]http://www.youtube.com/watch?v=SzDNqBqSqeA[/video]

Tu już zmęczony na koniec spaceru,ale jeszcze choć troszkę ;)

[video=youtube;v7i35E7oApg]http://www.youtube.com/watch?v=v7i35E7oApg[/video]

Edited by WiosnaA
Posted

Przepiękne fotki i filmiki i przecudny na nich Dżamal.Cudownie jest go oglądać,szczęśliwego i zadbanego.Tyle radości daje mu ta trawa,to jest niesamowite.Kto zaadoptuje Dżamala naprawdę będzie miał wspaniałego psa o przepięknym charakterze i niespotykanej urodzie.
Aniu,opisujesz Dżamala tak ciepło.Jesteś Kochana.
DZIĘKUJĘ ANIU Z CAŁEGO SERCA ZA OPIEKĘ NAD DŻAMALEM!

Posted

Jestem pod wrażeniem tego co z nim zrobiłaś:)) Chłopak jak marzenie, teraz już tylko trzeba mu znaleźć dom idealny:) Super :multi: