Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy z Śląska a mianowicie okolic Zawiercia
Prowadzę Gospodarstwo , ale od dwóch lat ludzie zrobili sobie u nas Schronisko lub coś takiego podrzucają nam co się da , najgorzej jest zimą w tym roku mieliśmy 25 psów nie wspominając o kociakach , większości udało nam się znaleść dobre domki w których nadal pozostają , kilka szczeniaków niestety odeszło .
Jeśli chodzi czy płatny to powiem tak jeśli to będzie np. Bernardyn lub Kaukaz to tak płatny , natomiast jeśli będzie to mniejszy piesek możemy przyjąć w zamian za karmę ,jeśli jakiś pilny przypadek na krótki czas pomożemy bezpłatnie oczywiście , staramy się pomuc jak największej ilości zwierząt w chwili obecnej mamy do sterylki 6 suczek , a wet niestety nie chce negociować , ponieważ nie jesteśmy instytucią tylko osobami prywatnymi .

Posted

w chwili obecnej mamy 9 psiaków w tym 6 do adopcji są to wszystko sunie , ale przed adopcją chcemy je wysterylizować żeby ich szczeniaki nie trafiły znowu do nas , bo mieliśmy już takie przypadki .

Posted

witajcie
w Łazach klinika Matko wykańczalnia a w dodatku drogo nie znają słowa Zniżka.
Wogóle Łazy odpadają jeśli chodzi o Pomoc dla zwierząt .

Posted

Basiura napisał(a):
witajcie
w Łazach klinika Matko wykańczalnia a w dodatku drogo nie znają słowa Zniżka.
Wogóle Łazy odpadają jeśli chodzi o Pomoc dla zwierząt .

Aż tak źle???
kurcze, ja nie jestem obeznana w okolicy jesli chodzi o wet.-pół roku temu przeprowadziłam się z Katowic.
To gdzie jeździć do weterynarza?(mam po przejściach psie staruszki)?

Posted

To ja się przyłączę do wątku, bo moi rodzice mieszkają niedaleko Łaz.
W zimę przygarnęli 2 psy, a w zasadzie psy same przyszły.
Czyli lecznicy w Łazach nie polecacie? Rodzice byli tam 2 razy. Gdzie lepiej jechać?
W poniedziałek wiozłam kotkę do sterylizacji, w Dąbrowie Górniczej jest lecznica, gdzie sterylizują kotki za darmo. Jakby ktoś potrzebował to na pw mogę dać namiary.

Posted

witam niestety nie polecam Łaz w Zawierciu jest dobry Weterynarz Doręda ale drogi , ja ostatnio dostałam namiary na Pana Darka Polakiewicza super lekarz , hm.... co do ceny w zależności.....

Posted

katik napisał(a):
To ja się przyłączę do wątku, bo moi rodzice mieszkają niedaleko Łaz.
W zimę przygarnęli 2 psy, a w zasadzie psy same przyszły.
Czyli lecznicy w Łazach nie polecacie? Rodzice byli tam 2 razy. Gdzie lepiej jechać?
W poniedziałek wiozłam kotkę do sterylizacji, w Dąbrowie Górniczej jest lecznica, gdzie sterylizują kotki za darmo. Jakby ktoś potrzebował to na pw mogę dać namiary.

Ja bym potrzebowała taki namiar,please:lol:

I mam pytanie odnośnie strerylizacji kotek=czy osoby prywatne też mogą skorzystać?
sprawa jest tego typu, że to nie moje koty ale sąsiad pijak ma parkę , no i można sie tylko domysląc co z nimi robi( tzn. z małymi...)

Posted

madziakato napisał(a):
Ja bym potrzebowała taki namiar,please:lol:

I mam pytanie odnośnie strerylizacji kotek=czy osoby prywatne też mogą skorzystać?
sprawa jest tego typu, że to nie moje koty ale sąsiad pijak ma parkę , no i można sie tylko domysląc co z nimi robi( tzn. z małymi...)

Jutro mogę podesłać ci nr tel do lecznicy.
To jest chyba akcja dla bezdomnych kotów, ale ja byłam z kotką sąsiadki.

Posted

Opowiem wam ciekawą historię.....Przyjechała do nas Pani która twierdziła że znalazła na nas namiary na necie , i mówi że jest z Fundacji ...OK Że ma dwa szczeniaki odebrane od ludzi którzy dbali o nie , ale nie mieli co dać jeść ???? iiii pokazali nam te szczeniaki no Ok wyglądają nawet ale szczupłe , no to mówimy że pomożemy..... więc zostawili szczeniaki i odjechali mówiąc że mają pilny tel i jdą na interwencje , i pojechali dzwonimy wieczorem i Echo nie ma tekiego numeru ani Fundacji , wkońcu po kilku dnich dzwoni tel Prywatny, i Pani mówi ze jest od Piesków pytam dlaczego nas okłamała , i co dalej z szczeniakami , poczym Pani odpowiada że przywiezie karmę w sobotę i spiszemy umowe domu tymczasowego iiiii znowu echo dzisjaj wtorek i nic ...... Ludzie te sunieczki tyle miały robali w sobie że MASAKRA a w dodatku kupkę robiły z dodtkiem foli....... , normalnie nie mam sił już do tych ludzi.......

Posted

Basiura napisał(a):
Katik znaczy chcesz namiar na sterylkę ???

Nie,ja nie potrzebuję. Znam lecznicę, gdzie sterylizują koty za darmo. Mogę podać namiary na pw, ale teraz jestem u rodzicówi nie mam przy sobie nr tel. W piątek wyślę pw z namiarami.

Posted

Witaj Madziu nie mam pojęcia skąd wiedzieli o nas , ale niestety daliśmy sie nabrać
Chcieliśmy się pochwalić że doczekaliśmy się żrebaczka , wczoraj ożrebił nam się śliczny kucyk.
Poprosty pięknota Madziu jak będziesz niedaleko wpadnij .