Basiura Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 witam serdecznie dam dom tymczasowy dla małych i duzych zwierząt , mam dosc duży dom oraz plac noi oczywiście wiele miłosci do zwierząt . Quote
madziakato Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Bezpłatny czy płatny? Napisz cos więcej o sobie... Quote
Basiura Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Jesteśmy z Śląska a mianowicie okolic Zawiercia Prowadzę Gospodarstwo , ale od dwóch lat ludzie zrobili sobie u nas Schronisko lub coś takiego podrzucają nam co się da , najgorzej jest zimą w tym roku mieliśmy 25 psów nie wspominając o kociakach , większości udało nam się znaleść dobre domki w których nadal pozostają , kilka szczeniaków niestety odeszło . Jeśli chodzi czy płatny to powiem tak jeśli to będzie np. Bernardyn lub Kaukaz to tak płatny , natomiast jeśli będzie to mniejszy piesek możemy przyjąć w zamian za karmę ,jeśli jakiś pilny przypadek na krótki czas pomożemy bezpłatnie oczywiście , staramy się pomuc jak największej ilości zwierząt w chwili obecnej mamy do sterylki 6 suczek , a wet niestety nie chce negociować , ponieważ nie jesteśmy instytucią tylko osobami prywatnymi . Quote
Basiura Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 w chwili obecnej mamy 9 psiaków w tym 6 do adopcji są to wszystko sunie , ale przed adopcją chcemy je wysterylizować żeby ich szczeniaki nie trafiły znowu do nas , bo mieliśmy już takie przypadki . Quote
Basiura Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 jeśli są jakieś pytania dzwońcie lub piszcie , odpowiem jak najszybciej się da . Quote
madziakato Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Ale sie cieszę!Ja tez jestem z Zawiercia!(Okolice Kromołów-Bzów) Quote
Basiura Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 No proszę jaki ten świat mały ja Madziu Łazy Quote
madziakato Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 A jak dajecie radę z tyloma zwierzakami? Quote
madziakato Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Korzystacie z kliniki w Łazach? Może tam daliby zniżkę? Quote
Basiura Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 witajcie w Łazach klinika Matko wykańczalnia a w dodatku drogo nie znają słowa Zniżka. Wogóle Łazy odpadają jeśli chodzi o Pomoc dla zwierząt . Quote
madziakato Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Basiura napisał(a):witajcie w Łazach klinika Matko wykańczalnia a w dodatku drogo nie znają słowa Zniżka. Wogóle Łazy odpadają jeśli chodzi o Pomoc dla zwierząt . Aż tak źle??? kurcze, ja nie jestem obeznana w okolicy jesli chodzi o wet.-pół roku temu przeprowadziłam się z Katowic. To gdzie jeździć do weterynarza?(mam po przejściach psie staruszki)? Quote
katik Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 To ja się przyłączę do wątku, bo moi rodzice mieszkają niedaleko Łaz. W zimę przygarnęli 2 psy, a w zasadzie psy same przyszły. Czyli lecznicy w Łazach nie polecacie? Rodzice byli tam 2 razy. Gdzie lepiej jechać? W poniedziałek wiozłam kotkę do sterylizacji, w Dąbrowie Górniczej jest lecznica, gdzie sterylizują kotki za darmo. Jakby ktoś potrzebował to na pw mogę dać namiary. Quote
Basiura Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 witam niestety nie polecam Łaz w Zawierciu jest dobry Weterynarz Doręda ale drogi , ja ostatnio dostałam namiary na Pana Darka Polakiewicza super lekarz , hm.... co do ceny w zależności..... Quote
Basiura Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 Jeśli chodzi o kotki to narazie spokój mam dwie własne śliczności , które buszują po stajni Quote
madziakato Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 katik napisał(a):To ja się przyłączę do wątku, bo moi rodzice mieszkają niedaleko Łaz. W zimę przygarnęli 2 psy, a w zasadzie psy same przyszły. Czyli lecznicy w Łazach nie polecacie? Rodzice byli tam 2 razy. Gdzie lepiej jechać? W poniedziałek wiozłam kotkę do sterylizacji, w Dąbrowie Górniczej jest lecznica, gdzie sterylizują kotki za darmo. Jakby ktoś potrzebował to na pw mogę dać namiary. Ja bym potrzebowała taki namiar,please:lol: I mam pytanie odnośnie strerylizacji kotek=czy osoby prywatne też mogą skorzystać? sprawa jest tego typu, że to nie moje koty ale sąsiad pijak ma parkę , no i można sie tylko domysląc co z nimi robi( tzn. z małymi...) Quote
katik Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 madziakato napisał(a):Ja bym potrzebowała taki namiar,please:lol: I mam pytanie odnośnie strerylizacji kotek=czy osoby prywatne też mogą skorzystać? sprawa jest tego typu, że to nie moje koty ale sąsiad pijak ma parkę , no i można sie tylko domysląc co z nimi robi( tzn. z małymi...) Jutro mogę podesłać ci nr tel do lecznicy. To jest chyba akcja dla bezdomnych kotów, ale ja byłam z kotką sąsiadki. Quote
Basiura Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 Katik znaczy chcesz namiar na sterylkę ??? Quote
Basiura Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 Opowiem wam ciekawą historię.....Przyjechała do nas Pani która twierdziła że znalazła na nas namiary na necie , i mówi że jest z Fundacji ...OK Że ma dwa szczeniaki odebrane od ludzi którzy dbali o nie , ale nie mieli co dać jeść ???? iiii pokazali nam te szczeniaki no Ok wyglądają nawet ale szczupłe , no to mówimy że pomożemy..... więc zostawili szczeniaki i odjechali mówiąc że mają pilny tel i jdą na interwencje , i pojechali dzwonimy wieczorem i Echo nie ma tekiego numeru ani Fundacji , wkońcu po kilku dnich dzwoni tel Prywatny, i Pani mówi ze jest od Piesków pytam dlaczego nas okłamała , i co dalej z szczeniakami , poczym Pani odpowiada że przywiezie karmę w sobotę i spiszemy umowe domu tymczasowego iiiii znowu echo dzisjaj wtorek i nic ...... Ludzie te sunieczki tyle miały robali w sobie że MASAKRA a w dodatku kupkę robiły z dodtkiem foli....... , normalnie nie mam sił już do tych ludzi....... Quote
madziakato Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Okłamali was to pewne, ale skąd o was wiedzieli?czyżby z dogo? zbieg okoliczności? Quote
madziakato Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 katik napisał(a):Jutro mogę podesłać ci nr tel do lecznicy. To jest chyba akcja dla bezdomnych kotów, ale ja byłam z kotką sąsiadki. Ja bardzo proszę jakikolwiek namiar. Quote
katik Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Basiura napisał(a):Katik znaczy chcesz namiar na sterylkę ??? Nie,ja nie potrzebuję. Znam lecznicę, gdzie sterylizują koty za darmo. Mogę podać namiary na pw, ale teraz jestem u rodzicówi nie mam przy sobie nr tel. W piątek wyślę pw z namiarami. Quote
Basiura Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 Witaj Madziu nie mam pojęcia skąd wiedzieli o nas , ale niestety daliśmy sie nabrać Chcieliśmy się pochwalić że doczekaliśmy się żrebaczka , wczoraj ożrebił nam się śliczny kucyk. Poprosty pięknota Madziu jak będziesz niedaleko wpadnij . Quote
Basiura Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 więc trzymam za słowo Madziu , mam nadzieje że wkońcu skończy się ten deszcz Quote
Recommended Posts