MaDi Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 (edited) Sprawa życia lub śmierci, mamy czas do poniedziałku. Pilnie szukamy domów stałych, tymczasowych lub organizacji mogących przejąć choć po jednym psie.Zwierzęta są skrajnie wycieńczone i odwodnione. Ze względu na bezpieczeństwo psów nie możemy podawać szczegółów. Sprawa jest bardzo poważna i współpracujemy z policją. Będziemy potrzebować karmy i finansów na ich diagnostykę i ew. leczenie. Kontakt 602228411 FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt, 24-204 Wojciechów, Romanówka 22; BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 z dopiskiem "działania statutowe ON" PRZELEWY ZAGRANICZNE: SWIFT PKOPPLPW PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 Z całego serca dziękujemy za okazaną pomoc! Edited July 4, 2013 by MaDi Quote
MaDi Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Podnoszę, szczegóły prawdopodobnie jutro. Quote
Aga BJ Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 ktoś założył wydarzenie na FB? Udostępnię gdzie mogę Quote
malagos Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Na fb wątek ponoć jest i tam pewnie szybciej znajdzie się pomoc, bo wiećej ludzi zagląda..... Quote
Marycha35 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Jesssu, co tam się dzieje!!! Czy te bidulce bezpieczne? Quote
MaDi Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Dziś 2 psy w najgorszym stanie trafiły pod opiekę Fundacji, przebywają w klinice. Pies i sunia są wychudzone ważą po niecałe 18 kg ( sunia to sama skóra i kości ). Sprawe zgłosimy do prokuratury, mamy nadzieję,że mężczyzna dostanie zakaz posiadania zwierząt. Quote
gosiaczek1984 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 MaDi napisał(a):Dziś 2 psy w najgorszym staniie trafiły pod opiekę Fundacji, przebywają w klinice. Pies i sunia są wychudzone ważą po niecałe 18 kg ( sunia to sama skóra i kości ). Sprawe zgłosimy do prokuratury, mamy nadzieję,że mężczyzna dostanie zakaz posiadania zwierząt. Ile tam jest psow? Quote
DONnka Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 O matko, kolejna masakra z udziałem owczarków :angryy: SKARPETA OWCZARKOWA może zamówić karmę dla biedaków Proszę o info jaka karma jest potrzebna Quote
MaDi Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 gosiaczek1984 napisał(a):Ile tam jest psow? Dwa w najgorszym stanie oddał, Szarik ten w "najlepszej" budzie został. Quote
MaDi Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 DONnka napisał(a):O matko, kolejna masakra z udziałem owczarków :angryy: SKARPETA OWCZARKOWA może zamówić karmę dla biedaków Proszę o info jaka karma jest potrzebna Bardzo prosimy o takie wsparcie. Sunia jest mega chuda ale przez to futro nie widać jak bardzo. To sama skóra i kości ale będzie dobrze, wyniki krwi pewnie szybko się poprawią, wczoraj została odrobaczona. Natomiast jesteśmy zaskoczeni i to niestety wynikami krwi samca ALT ponad 2200! Masakra. Pies nie dostaje karmy tylko kroplówki, jak się uda jutro USG wątroby. Podać adres do wysyłki karmy? Quote
warsawmoo Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 MaDi napisał(a):Bardzo prosimy o takie wsparcie. Sunia jest mega chuda ale przez to futro nie widać jak bardzo. To sama skóra i kości ale będzie dobrze, wyniki krwi pewnie szybko się poprawią, wczoraj została odrobaczona. Natomiast jesteśmy zaskoczeni i to niestety wynikami krwi samca ALT ponad 2200! Masakra. Pies nie dostaje karmy tylko kroplówki, jak się uda jutro USG wątroby. Podać adres do wysyłki karmy? Adres do wysyłki DONnka już ma, przecież Skarpeta kupowała nam już karmę dla naszej Mony :loveu: Quote
warsawmoo Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 DONnka napisał(a):O matko, kolejna masakra z udziałem owczarków :angryy: SKARPETA OWCZARKOWA może zamówić karmę dla biedaków Proszę o info jaka karma jest potrzebna DONnka, z tego co wiem, Skarpeta może zakupić karmę jedynie do określonej regulaminem sumy. Proszę wybierz karmę dobrej jakości, która zmieści się w budżecie Skarpety i zaspokoi potrzeby zagłodzonego psa. Dziękujemy serdecznie! Quote
DONnka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 MaDi napisał(a):Bardzo prosimy o takie wsparcie. Sunia jest mega chuda ale przez to futro nie widać jak bardzo. To sama skóra i kości ale będzie dobrze, wyniki krwi pewnie szybko się poprawią, wczoraj została odrobaczona. Natomiast jesteśmy zaskoczeni i to niestety wynikami krwi samca ALT ponad 2200! Masakra. Pies nie dostaje karmy tylko kroplówki, jak się uda jutro USG wątroby. Podać adres do wysyłki karmy? warsawmoo napisał(a):Adres do wysyłki DONnka już ma, przecież Skarpeta kupowała nam już karmę dla naszej Mony :loveu: warsawmoo napisał(a):DONnka, z tego co wiem, Skarpeta może zakupić karmę jedynie do określonej regulaminem sumy. Proszę wybierz karmę dobrej jakości, która zmieści się w budżecie Skarpety i zaspokoi potrzeby zagłodzonego psa. Dziękujemy serdecznie! Tak, jeśli to ma być na ten sam adres, co karma dla Mony to mam :) Postaram się wybrać jakąś wysokobiałkową karmę :) A z tym budżetem to nie musimy być tacy akuratni :razz: W uzasadnionych przypadkach podciągamy karmę weterynaryjną pod leczenie i wtedy możemy wydać trochę więcej :) Quote
MaDi Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 DONnka napisał(a):Tak, jeśli to ma być na ten sam adres, co karma dla Mony to mam :) Postaram się wybrać jakąś wysokobiałkową karmę :) A z tym budżetem to nie musimy być tacy akuratni :razz: W uzasadnionych przypadkach podciągamy karmę weterynaryjną pod leczenie i wtedy możemy wydać trochę więcej :) Może być na adres ten co dla Mony z tym białkiem nie ma co przesadzać ważne aby to było coś lekkiego na wątrobę bo Aza ma apetyt i wcina wszystko więc z nią będzie łatwiej. Mamy nadzieję,że jej po drodze nic nie wyskoczy i szybko wróci do formy. Quote
Recommended Posts