jola_li Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 (edited) [quote name='ostatniaszansa']kolejny przełom, Filonek dotychczas obszczekiwal i bał się facetów opiekunów a dzisiaj co widziałam ? no zgadnijcie ? :) Ewa Jeśli dobrze zgaduję, to widziałaś kolejny dowód na to, że nadszedł najwyższy czas, by Filonek trafił do swojego domu i miał osobistą panią i osobistego pana :). LUDZIEEEEEE!!!! Filonek czeeeeeekaaaaa :)!!!!! (Filonek ma ogłoszenia na tablicy, gumtree, morusku, przygarnij zwierzaka, e-zwierzak, cafeanimal i lento). Edited October 28, 2013 by jola_li Quote
Nutusia Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Super! Jesteśmy z Ciebie dumne, Filonie :) Quote
jola_li Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 (edited) W Boguszycach był Maksio. Cudowny, wesoły. Kochał wszystkich ludzi, do wszystkich się garnął. Nie doczekał się na dom. Serce pęka. Boże, jakie to życie jest okrutne :( :( :( A parę dni temu do schroniska podrzucono 9 szczeniaczków :( https://www.facebook.com/OstatniaSzansa.Boguszyce?ref=stream Edited October 31, 2013 by jola_li Quote
Kejciu Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Dzisiaj mój lekarz powiedział że w każdej gazecie ogłasza że wykonują sterylizacje psów i kotów na koszt Miasta - ale ludzie i tak nie korzystają - po co jak mają małe dzieci i jest frajda z " żywych zabawek " a jak się znudzą to do lasu, na ulicę....ehh.....jeśli nie wychowamy sobie teraz społeczeństwa, dzieci, młodzieży to strach pomyśleć co będzie się działo za kilka lat....to dorośli powinni być od małego autorytetem - powinni pokazywać dzieciom co wolno a czego nie - nie ma kar za znęcanie się nad zwierzętami - ludzie niczego się nie boją....masakra jednym słowem.....potem schroniska pękają w szwach....psy umierają nigdy nie zaznając szczęścia, miłości, ciepła, domu....niektóre nigdy nie dotknęły trawy....tylko beton w boksie....:(:(:(i kto jest za to winny.....pozostawiam bez odpowiedzi Quote
Nutusia Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 A nasz dr Traczyk prowadzi w lecznicy zajęcia dla dzieci z przedszkola! Przychodzą, patrzą jak ludzie przyprowadzają zwierzaki chore, zwierzaki zdrowe na szczepienia, dowiadują się, że o trzeba o nie dbać, trzeba je leczyć, gdy są chore (a nie wywalać na ulicę!). Czym skorupka za młodu... Ale ile jeszcze trzeba pokoleń, by było przynajmniej lepiej?... Quote
Kejciu Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Nutusia napisał(a):A nasz dr Traczyk prowadzi w lecznicy zajęcia dla dzieci z przedszkola! Przychodzą, patrzą jak ludzie przyprowadzają zwierzaki chore, zwierzaki zdrowe na szczepienia, dowiadują się, że o trzeba o nie dbać, trzeba je leczyć, gdy są chore (a nie wywalać na ulicę!). Czym skorupka za młodu... Ale ile jeszcze trzeba pokoleń, by było przynajmniej lepiej?... Tak - ja pisałam o naszym Doktorze :) ale co z tego to kropelka w morzu - ale co prawda - niewiele lecznic znajduje na to czas - bo nasza lecznica jest naprawdę WYJĄTKOWA :) Quote
jola_li Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 No TAKI lekarz to prawdziwy skarb. I z tego, co wiem jest na dodatek kompetentny. Szkoda, że do Nowego Dworu mam daleko, bo chętnie bym skorzystała z konsultacji. Jutro wyjeżdżam na 5 -6 dni. Filonku, myślę o tobie codziennie..... Quote
Kejciu Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Bede zagladala do Filusia - bezpiecznej drogi Jolu :) Quote
Nutusia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Do zobaczenia, Jolu. A do Nowego Dworu wcale nie jest tak daleko ;) Do porządnego lekarza lepiej nadłożyć drogi, niż pójść po sąsiedzku do konowała za podwójną, warszawską cenę... Quote
mari23 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Nutusia napisał(a):Do zobaczenia, Jolu. A do Nowego Dworu wcale nie jest tak daleko ;) Do porządnego lekarza lepiej nadłożyć drogi, niż pójść po sąsiedzku do konowała za podwójną, warszawską cenę... szczęśliwej podróży, Jolu! a z wyjazdem do lekarza - słowa Nutusi to tzw. "święte słowa" :) Quote
jola_li Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Wróciłam . Był telefon w sprawie Filonka (mało domu nie podpaliłam, bo wyszłam rozmawiać zostawiając otwarty kominek z zmkniętym szybrem ), ale - chyba już nieaktualny, bo Pani miała kilka piesków na oku i dzisiaj miała pójść na Paluch obejrzeć dwa z nich. Jeżeli by nie wybrała żadnego - a nawet jakby wybrała - miała do mnie zadzwonić. Na razie cisza. Nie wyobrażam sobie, żeby na Paluchu wśród tysiąca - albo i lepiej - psów nie trafić na takiego, do którego mocniej zabije serce. Pani zrobiła raczej dobre wrażenie, choć stwierdziła, że jest uczulona na niektóre psy i musi najpierw sprawdzić, czy ten wybrany jest odpowiedni. To miał być jej pierwszy pies i pytała czy będzie liniał. Wydało mi się dziwne, że szukając przyjaciela przywiązuje wagę do nieuchronnie wypadającej czasowo sierści, ale - jeśli wcześniej nie miała zwierzaka - to w końcu miała prawo nie wiedzieć i tym bardziej pytać. Odnowię Filonkowi ogłoszenia - może ten trzeci telefon okaże się TYM ostatnim ?... Quote
jola_li Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 (edited) Pani zadzwoniła. Ma już pieska z Palucha - cieszę się, że jakiś biedak znalazł dom. Może wreszcie przyjdzie kolej na Filonka :)? Zrobiłam Filonkowi wyróżnione ogłoszenie na tablicy (za 24,99 zł). Na innych portalach zrobię jutro wieczorem. Edited November 9, 2013 by jola_li Quote
Nutusia Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Filonku - do trzech telefonów... DOM ;) Quote
Nutusia Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Choć cierpliwość nie jest naszą mocną stroną :( Quote
ostatniaszansa Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 kolejn, niemiła tym razem niespodzianka ... Filonek nieoczekiwanie od tyłu mocno dziabnąl Agnieszkę, jest spory krwiak a potem zwiał do swojej kryjówki... Ewa Quote
Mattilu Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Qrcze! Niedobrze! Filonek, co Cie napadlo?! Quote
Recommended Posts