Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszyscy mają takie śliczne galerie, więc i ja postanowiłam takową założyć. Co prawda nie sądzę by dużo osób tu zajrzało, no ale może jednak ktoś ;)

KOKA ( Kokunia, Kuśka, Kokulina ) 6 letni kudłacz w typie sznaucera miniatury, pełna sprzeczności, moja pierwsza, najlepsza i kochana :loveu:

Jak to się wszystko zaczęło ?

Od zerówki chciałam mieć psa i mimo, że zwłaszcza mama odradzała mi to, ja ciągle chciałam i chciałam i do każdego czworonoga pędziłam ile sił w nogach. Zawsze były tłumaczenia, że mam alergię więc z psa nici. Potem chciałam yorka - były za drogie. Potem dowiedziałam się, że sznaucera też mogłabym mieć. No i po tych pięciu latach rodzice się zgodzili. :loveu: Przywiozłam z tatą do domu 2 miesięczną kulkę, nazwałam ją Koka i dziś kiedy mam te 16 lat a ona 6 myślę, że jak na pierwszego psa to podołałam jej wychowaniu ;)

Koka kocha nas bardzo, jest wielkim zazdrośnikiem ( mieliśmy 2 tymczasy - ona traciła jakąkolwiek radość z życia). Z psami bawić się nie lubi, tylko czasem i tylko z niektórymi. Aportować nie chce, mimo nauki. Zabawek piszczących się boi - lubi tylko swojego pluszowego banana. ;) No i podgryzać mi ręce ;)

Co umie ?
Umie siedzieć, leżeć i podawać obie łapy na zawołanie. Wie, że ma skądś zejść, stać, zostać w miejscu, ruszyć, iść przy nodze, poczekać na mnie. Nigdy nie ruszy nieproszona jedzenia, nawet gdy trzymam ją na kolanach nad talerzem pełnym mięsa ;) ( no nie torturuję jej tak :eviltong:) a wołanie zazwyczaj przychodzi a jedyną rzeczą której nie udało nam się jej nauczyć jest szczekanie. Jak jej się chce to szczeka i już, ale cóż :loveu:

Koka nie lubi dzieci, zawsze gdy głaszczą ją na spacerach uważam, żeby czasem po kryjomu któregoś nie dziabnęła. Już dwóch braci ciotecznych ugryzła w łapki - z tym, że byli nachalni. Akceptuje tylko te starsze, a moją siostrę uwielbia :loveu: I to w sumie właśnie generalnie jej "broni"

Co robi ?

Generalnie jest psem w typie śpiocha, za to także bardzo energicznym ( same sprzeczności) Ma dużo energii, ale w domu woli słodkie lenistwo. No chyba, że dostanie jakąś kostkę do gryzienia, wtedy zajmuje się nią. :) Uwielbia kiedy jeździmy na wieś, wyleguje się wtedy w piaskownicy. Nienawidzi pływać, nienawidzi wody, cóż. Lubi za to czesanie, bo wie, że zawsze dostanie nagrodę.

To chyba tyle, zdjęcia będę dodawać w miarę chronologicznie od początku ;) Dziś z czasów szczenięctwa " pierwsze wakacje " zdjęć mam z tamtego okresu tylko kilka, niestety.

Na dywanie u kuzynów na wakacjach jako kilkumiesięczne szczenię :

W koszyku od wózka:loveu: :

I na plaży z Kasieńką :

Oraz ze mną z tamtego czasu ;) :

ZAPRASZAMY :)

Posted

Nikt nie zagląda do Kokulki, ale zdjęcia dodaję dalej ;) :

10 miesięczna psina :

kość większa od niej :D :

I zmokła kura w sukience :loveu: strasznie niepocieszona tym faktem :

Posted

Na początku zawsze ciężko się "wybić" w tłumie starszych galerii ;) Jak sznaucerowa cześć galeriowiczów tu zajrzy to będziesz miała ruch jak w tesco przed świętami ;)

Posted

stepelkaa napisał(a):
Oo witam pierwszego i jedynego gościa :) Już straciłam nadzieję, że ktokolwiek zajrzy :)

Jak jedna osoba zajrzy to potem będziesz miała tłumy :)

Posted

Od kilku dni kusiła mnie mordysia Kokuni.
Tylko wciąż brak było czasu, żeby zajrzeć.
Wreszcie się udało i...jestem oczarowana.
Kokunia przeurocza i strasznie sympatyczna. Opiekunki - tak samo :lol:

Będę do Was zaglądać i cieszyć oczy :lol:!!!
Serdeczności!!!

Posted

Figunia napisał(a):
Od kilku dni kusiła mnie mordysia Kokuni.
Tylko wciąż brak było czasu, żeby zajrzeć.
Wreszcie się udało i...jestem oczarowana.
Kokunia przeurocza i strasznie sympatyczna. Opiekunki - tak samo :lol:

Będę do Was zaglądać i cieszyć oczy :lol:!!!
Serdeczności!!!

miło słyszeć, zapraszamy :)

Posted

Zaglądam do "energicznego śpiocha" i pozdrawiam wspaniałe Opiekunki :lol:
Miło patrzeć na zdjęcia szczęśliwej i kochanej psinulki...:multi:

Posted

Jak zobaczyłam w tytule "dziwoląg" to spodziewałam się czegoś naprawdę zaskakującego jak psa na 5 łapach :)
A tymczasem,chodzi o ładnego sznupka:cool3:
Jestem zauroczona pierwszymi zdjęciami bo uwielbiam takie kudłacze,cięte psy już podobają mi się mniej,ale rozumiem zamysł :)

Posted

Obama napisał(a):
Jak zobaczyłam w tytule "dziwoląg" to spodziewałam się czegoś naprawdę zaskakującego jak psa na 5 łapach :)
A tymczasem,chodzi o ładnego sznupka:cool3:
Jestem zauroczona pierwszymi zdjęciami bo uwielbiam takie kudłacze,cięte psy już podobają mi się mniej,ale rozumiem zamysł :)

hahah przykro mi, że nie było zaskoczenia, Koka jest dziwolągiem bo potrafi np. zarazem błagać o pieszczoty i warczeć na rękę jakiejś osoby i jest straasznie ludzka, jakoś tak podobna do mnie. Ja nie wiem co z tymi psami, że się do właściciela upodabniają, ale jej nawet sierść się zaczęła kręcić ( co jest u sznaucerów niedopuszczalne haha) wtedy kiedy mi włosy - na deszczu :)

Posted

Obama napisał(a):
no ja mam nadzieję,że nie jestem podobna do mojego psa :lol: to byłby wielki dramat mieć tak niewyjściową mordę:diabloti:

hahah w sumie, ja nie mam skolei brody :D

Posted

No, to dawno mnie tu nie było, czasu mało, ale nadrabiam, dziś 3 zdjęcia z tego co Kokucha nienawidzi najbardziej, KĄPIELI! Na zdjęciach dwuletnia :loveu:

i zdjęcie powalające mnie na kolana ( ach, ten powiew brody :) ) :

Posted

stepelkaa napisał(a):
Ta to się trzęsie na sam widok wody :) Ale z wannie grzecznie. No przynajmniej lubi czesanie :)

Oj czesanie ... teraz u Sonki jest spokój , ale jak była szczeniakiem to trudno było ją uczesać i kupno kagańca było niezbędne :-o teraz to nawet się kładzie , zeby ją wyczesać :loveu: