stepelkaa Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Wszyscy mają takie śliczne galerie, więc i ja postanowiłam takową założyć. Co prawda nie sądzę by dużo osób tu zajrzało, no ale może jednak ktoś ;) KOKA ( Kokunia, Kuśka, Kokulina ) 6 letni kudłacz w typie sznaucera miniatury, pełna sprzeczności, moja pierwsza, najlepsza i kochana :loveu: Jak to się wszystko zaczęło ? Od zerówki chciałam mieć psa i mimo, że zwłaszcza mama odradzała mi to, ja ciągle chciałam i chciałam i do każdego czworonoga pędziłam ile sił w nogach. Zawsze były tłumaczenia, że mam alergię więc z psa nici. Potem chciałam yorka - były za drogie. Potem dowiedziałam się, że sznaucera też mogłabym mieć. No i po tych pięciu latach rodzice się zgodzili. :loveu: Przywiozłam z tatą do domu 2 miesięczną kulkę, nazwałam ją Koka i dziś kiedy mam te 16 lat a ona 6 myślę, że jak na pierwszego psa to podołałam jej wychowaniu ;) Koka kocha nas bardzo, jest wielkim zazdrośnikiem ( mieliśmy 2 tymczasy - ona traciła jakąkolwiek radość z życia). Z psami bawić się nie lubi, tylko czasem i tylko z niektórymi. Aportować nie chce, mimo nauki. Zabawek piszczących się boi - lubi tylko swojego pluszowego banana. ;) No i podgryzać mi ręce ;) Co umie ? Umie siedzieć, leżeć i podawać obie łapy na zawołanie. Wie, że ma skądś zejść, stać, zostać w miejscu, ruszyć, iść przy nodze, poczekać na mnie. Nigdy nie ruszy nieproszona jedzenia, nawet gdy trzymam ją na kolanach nad talerzem pełnym mięsa ;) ( no nie torturuję jej tak :eviltong:) a wołanie zazwyczaj przychodzi a jedyną rzeczą której nie udało nam się jej nauczyć jest szczekanie. Jak jej się chce to szczeka i już, ale cóż :loveu: Koka nie lubi dzieci, zawsze gdy głaszczą ją na spacerach uważam, żeby czasem po kryjomu któregoś nie dziabnęła. Już dwóch braci ciotecznych ugryzła w łapki - z tym, że byli nachalni. Akceptuje tylko te starsze, a moją siostrę uwielbia :loveu: I to w sumie właśnie generalnie jej "broni" Co robi ? Generalnie jest psem w typie śpiocha, za to także bardzo energicznym ( same sprzeczności) Ma dużo energii, ale w domu woli słodkie lenistwo. No chyba, że dostanie jakąś kostkę do gryzienia, wtedy zajmuje się nią. :) Uwielbia kiedy jeździmy na wieś, wyleguje się wtedy w piaskownicy. Nienawidzi pływać, nienawidzi wody, cóż. Lubi za to czesanie, bo wie, że zawsze dostanie nagrodę. To chyba tyle, zdjęcia będę dodawać w miarę chronologicznie od początku ;) Dziś z czasów szczenięctwa " pierwsze wakacje " zdjęć mam z tamtego okresu tylko kilka, niestety. Na dywanie u kuzynów na wakacjach jako kilkumiesięczne szczenię : W koszyku od wózka:loveu: : I na plaży z Kasieńką : Oraz ze mną z tamtego czasu ;) : ZAPRASZAMY :) Quote
stepelkaa Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 Nikt nie zagląda do Kokulki, ale zdjęcia dodaję dalej ;) : 10 miesięczna psina : kość większa od niej :D : I zmokła kura w sukience :loveu: strasznie niepocieszona tym faktem : Quote
stepelkaa Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 (edited) Półtoraroczna Kokunia ;) : I prawie 2 latka : Edited May 7, 2013 by stepelkaa Quote
stepelkaa Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Sonka95 napisał(a):Hej :) Śliczna jest Kokunia :loveu: Oo witam pierwszego i jedynego gościa :) Już straciłam nadzieję, że ktokolwiek zajrzy :) Quote
Aleks89 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Na początku zawsze ciężko się "wybić" w tłumie starszych galerii ;) Jak sznaucerowa cześć galeriowiczów tu zajrzy to będziesz miała ruch jak w tesco przed świętami ;) Quote
Sonka95 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 stepelkaa napisał(a):Oo witam pierwszego i jedynego gościa :) Już straciłam nadzieję, że ktokolwiek zajrzy :) Jak jedna osoba zajrzy to potem będziesz miała tłumy :) Quote
stepelkaa Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 No to Koka ( między półtora roku, a dwa ;)) z młodszą pańcią :loveu: : I starszą pańcią :loveu: : Oraz jedna z przeróbek :) Quote
Sonka95 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Ale to jest piękne :loveu: http://i44.tinypic.com/90x3sl.jpg Quote
Figunia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Od kilku dni kusiła mnie mordysia Kokuni. Tylko wciąż brak było czasu, żeby zajrzeć. Wreszcie się udało i...jestem oczarowana. Kokunia przeurocza i strasznie sympatyczna. Opiekunki - tak samo :lol: Będę do Was zaglądać i cieszyć oczy :lol:!!! Serdeczności!!! Quote
stepelkaa Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Figunia napisał(a):Od kilku dni kusiła mnie mordysia Kokuni. Tylko wciąż brak było czasu, żeby zajrzeć. Wreszcie się udało i...jestem oczarowana. Kokunia przeurocza i strasznie sympatyczna. Opiekunki - tak samo :lol: Będę do Was zaglądać i cieszyć oczy :lol:!!! Serdeczności!!! miło słyszeć, zapraszamy :) Quote
Figunia Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Zaglądam do "energicznego śpiocha" i pozdrawiam wspaniałe Opiekunki :lol: Miło patrzeć na zdjęcia szczęśliwej i kochanej psinulki...:multi: Quote
Obama Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Jak zobaczyłam w tytule "dziwoląg" to spodziewałam się czegoś naprawdę zaskakującego jak psa na 5 łapach :) A tymczasem,chodzi o ładnego sznupka:cool3: Jestem zauroczona pierwszymi zdjęciami bo uwielbiam takie kudłacze,cięte psy już podobają mi się mniej,ale rozumiem zamysł :) Quote
stepelkaa Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Obama napisał(a):Jak zobaczyłam w tytule "dziwoląg" to spodziewałam się czegoś naprawdę zaskakującego jak psa na 5 łapach :) A tymczasem,chodzi o ładnego sznupka:cool3: Jestem zauroczona pierwszymi zdjęciami bo uwielbiam takie kudłacze,cięte psy już podobają mi się mniej,ale rozumiem zamysł :) hahah przykro mi, że nie było zaskoczenia, Koka jest dziwolągiem bo potrafi np. zarazem błagać o pieszczoty i warczeć na rękę jakiejś osoby i jest straasznie ludzka, jakoś tak podobna do mnie. Ja nie wiem co z tymi psami, że się do właściciela upodabniają, ale jej nawet sierść się zaczęła kręcić ( co jest u sznaucerów niedopuszczalne haha) wtedy kiedy mi włosy - na deszczu :) Quote
Obama Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 no ja mam nadzieję,że nie jestem podobna do mojego psa :lol: to byłby wielki dramat mieć tak niewyjściową mordę:diabloti: Quote
stepelkaa Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Obama napisał(a):no ja mam nadzieję,że nie jestem podobna do mojego psa :lol: to byłby wielki dramat mieć tak niewyjściową mordę:diabloti: hahah w sumie, ja nie mam skolei brody :D Quote
stepelkaa Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 No, to dawno mnie tu nie było, czasu mało, ale nadrabiam, dziś 3 zdjęcia z tego co Kokucha nienawidzi najbardziej, KĄPIELI! Na zdjęciach dwuletnia :loveu: i zdjęcie powalające mnie na kolana ( ach, ten powiew brody :) ) : Quote
Sonka95 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Moja to kąpiel jak na dworze to lubi , ale w domu w wannie to próbuje wyskakiwać :evil_lol: No fajny ten powiew brody :cool3: http://i44.tinypic.com/ei5o5s.jpg Quote
stepelkaa Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 [quote name='Sonka95']Moja to kąpiel jak na dworze to lubi , ale w domu w wannie to próbuje wyskakiwać :evil_lol: No fajny ten powiew brody :cool3: http://i44.tinypic.com/ei5o5s.jpg Ta to się trzęsie na sam widok wody :) Ale z wannie grzecznie. No przynajmniej lubi czesanie :) Quote
Sonka95 Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 stepelkaa napisał(a):Ta to się trzęsie na sam widok wody :) Ale z wannie grzecznie. No przynajmniej lubi czesanie :) Oj czesanie ... teraz u Sonki jest spokój , ale jak była szczeniakiem to trudno było ją uczesać i kupno kagańca było niezbędne :-o teraz to nawet się kładzie , zeby ją wyczesać :loveu: Quote
Recommended Posts