aga_aga Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Adolka mam 4 tygodnie, jest ślicznym Amstafkiem, jednak jest do bólu uparty, nie wiem jak go wychowywać, żeby zaczął się słuchać. Jak narazie to walczy ze mną o dominację, a do tego nie pójdzie na smyczy,na spacerze musi być z nim więcej niż jedna osoba. Zaczą przejawiać agresję:help1: Quote
M10M Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 To jeszcze napisz w jakim wieku jest Twój pies....? ;) Quote
aga_aga Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 Mój Adolek ma 2 miesiące i 1 tydzień, ale problem jest w tym, że nie miałam wcześniej psa i nie chcę popełnić błędu w jego wychowaniu,a ostatnio weterynarz powiedział,że to on wychowuje mnie Quote
nathaniel Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Nie wszyscy, a wręcz rzadko który weterynarz , zna się na szkoleniu , behawiorze psów. Przeczytaj jakąś książkę o pozytywnym szkoleniu ( np. Zofii MRzewińskiej) , albo lepiej UDAJ SIĘ Z PSEM NA SZKOLENIE, lepiej jednak żeby było to szkolenie pozytywne. Ustal jasne zasady np. jeśli pies ma nie wchodzić na łóżko to nigdy go tam nie wpuszczaj jeśli ma siadać przed drzwiami wyjściowymi to nie zmieniaj tego nigdy itd PS. 2 miesiące to jeszcze dzieciak, nie wymagaj za dużo ,nie zapomnij o socjalizacji. PS2. Może tu znajdziesz odpowiedzi na pytania : http://www.dogs.gd.pl/kliker/szczeniaki.html Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts