Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='salibinka']Dzwoniłam przed chwilą do hoteliku: Wieści są dobre - Misio bardzo szybko się przełamuje, w tej chwili już wskakuje łapkami do głaskania :) - można to robić do woli, sprawia mu to przyjemność :). Od początku żadnych warkotów i kłapań nie było i nie ma :).
Z psiakami też zupełnie ok., żadnych spięć. Miś zmienił lokum, bo w boksiku popłakiwał i zamieszkał od dzisiaj w kuchni.
Biega po ogrodzie. Nadal jest trochę płochliwy, ale dużą różnicę już widać.
Apetyt jest, kupki dobre.

W związku z tym, że Misio nie okazał się ani duży ani problemowy - hotelik zgodził się wrócić do pierwotnej ceny 10zł/ za dobę - za tę decyzję bardzo dziękuję, bo to dla Misia duża pomoc.[/QUOTE]

Hurrra !!! :multi:
Bardzo dziękujemy :Rose:

Posted

Rozmawiałam dzisiaj też z panią Elą - p. Ela prosiła żeby przekazać Wam tutaj - co też z przyjemnością czynię - serdeczne pozdrowienia i podziękowania za pomoc Misiowi.

Posted

Na konto Misia wpłynęły pieniążki od Aryste i Bjuty - bardzo dziękujemy :Rose:

Może by tak jakiś kolejny pakiecik ogłoszeń Misiowi zamówić ... okazuje się, że to taki adopcyjny psiaczek :)

Posted

Jak z bazarku, to tu np. jest sprawnie i rzetelnie:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/240759-Ekspresowy-Bazarek-ogłoszeniowy-25-za-5-zł-do-15-06-dla-psiaków-z-ŁTOnZ
25 portali.
Albo może macie inne sprawdzone bazarki.
Chętnie zamówię Misiowi ogłoszenia, tylko myślę, że potrzebna modyfikacja tekstu w oparciu o to, jaki psiak wychodzi z niego teraz.
Może ktoś chciałby - mógłby coś ładnego Misiowi wypisać? :)

No, i jakieś nowe zdjęcia.

Posted

Bardzo się cieszę, że Misiu już bezpieczny i otworzył się do ludzi.
Mogę zmienić w moich ogłoszeniach tekst i zdjęcia Misia. Ma ktoś propozycję tekstu?

Posted (edited)

Nie wiem, może tak:?

NIEWIELKI, 8 LETNI MIŚ PROSI O DOM
Jako szczenię cudem uniknął śmierci z rąk zwyrodnialców, którzy chcieli go utopić. Uratowany przez wrażliwą osobę, znalazł u niej dom, opiekę i miłość. Spędził tak osiem lat życia - zadbany, szczęśliwy, ufny. Jego świat zawalił się, kiedy wybawicielka zmarła a Miś został zupełnie sam. Trafił do schroniska, gdzie zszokowany niezrozumiałą dla niego sytuacją, przeżywał potworny dramat. Skulony w kącie, niejedzący, zamknięty na wszystko, gasł. Ze względu na ten stan został przeniesiony do hotelu dla zwierząt. W nim przypomniał sobie, co znaczy przyjemność ludzkiego dotyku, spaceru, pokarmu, towarzystwa innych zwierząt. Ponownie zaufał i otworzył się. Znowu okazuje swój szczególny urok, inteligencję i bystrość. Jednak tęsknota za prawdziwym domem i normalnym życiem jest widoczna a tymczasowość miejsca, w którym przebywa Miś, przypomina, że dramat jego sytuacji trwa nadal.
Szukamy dla niego troskliwych opiekunów, którzy podarują mu stałe miejsce przy swoim boku, pokochają, nie zawiodą.
Miś jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Edited by salibinka
Posted

Super tekst, już sobie skopiowałam.
Tylko chyba w tytule nie będę pisała wieku Misia. Może coś takiego 'Niewielki Miś jak ratlerek prosi o dom'
Kontakt ten sam?
No i jakieś foto by się przydało.

Posted

[quote name='terra']Super tekst, już sobie skopiowałam.
Tylko chyba w tytule nie będę pisała wieku Misia. Może coś takiego 'Niewielki Miś jak ratlerek prosi o dom'
Kontakt ten sam?
No i jakieś foto by się przydało.[/QUOTE]

Ok. :) Masz rację, terro, z tym tytułem.
Kontakt ten sam, myślę - pomożemy p. Eli w sprawdzeniu domów.

Czekamy wobec tego na zdjęcia od Makili. Zauważyłam, że Misio dość się spina na widok aparatu (może tak po prostu ma, że się tego boi a też i dzień byl bardzo szczególny i stresujący), ale mam nadzieję, że delikatnie i dyskretnie, Makilo, coś ładnego do ogłoszeń Ci wyjdzie :).

Posted

Wzięłam aparat i poszłam "polować" na Misia żeby mu zrobć zdjęcia.
I co ????????
Baterie padły :shake:
Obiecuję (na 99%) zdjęcia na jutro :lol: