salibinka Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 (edited) Miś urodził się niechciany, więc postanowiono go utopić. Nikt nigdy nie dowiedziałby się o jego istnieniu, gdyby nie przypadkowa, starsza kobieta, która nad rzeką wybłagała od oprawców rozwiązanie worka i zabrała ze sobą bezradne szczenię. Podarowała Misiowi, dom, opiekę i miłość. Przy niej wyrósł na uroczego, bystrego indywidualistę. Spędzili razem osiem lat, tworząc wyjątkową więź. Ona - zawsze bliska opiekunka i karmicielka, on - lekarstwo na trudną, ludzką samotność. Kiedy kobieta umarła, był przy niej tylko Miś. Szczekał na śmierć przez kilka dni, ale nie potrafił jej odstraszyć. Został sam. Nie ma już świata, który znał i kochał, nie ma domu, nie ma stóp, na których można się ułożyć i spokojnie zasnąć. Jest tęsknota i niepewność jutra. Misiowi trudno trwać bez nadziei. To tak, jakby znowu znalazł się w zamkniętym worku, w drodze nad rzekę... Potrzebuje kogoś, kto powtórzy cud sprzed lat i przyniesie ze sobą nowe życie. To niewielki pies. Wie, czym jest czystość i smycz. Akceptuje inne, przyjazne zwierzęta. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Jeśli mogą Państwo pomóc Misiowi i podarować mu ciepły, troskliwy dom, prosimy o kontakt: 509 166 430 lub psywpotrzebie@gmail.com Edited February 3, 2014 by salibinka Quote
terra Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Misio wyróżniony na tablicy na 1 mies.: http://tablica.pl/oferta/maly-mis-jak-ratlerek-prosi-o-dom-CID103-ID2Ltgr.html#691e3c3c51 Nie zmieniłam tytułu, bo jakoś nie miałam weny w tym zakresie, ale jak ktoś ma pomysł na wstrząsający tytuł, to mogę zmienić. Quote
salibinka Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='terra']Misio wyróżniony na tablicy na 1 mies.: http://tablica.pl/oferta/maly-mis-jak-ratlerek-prosi-o-dom-CID103-ID2Ltgr.html#691e3c3c51 Nie zmieniłam tytułu, bo jakoś nie miałam weny w tym zakresie, ale jak ktoś ma pomysł na wstrząsający tytuł, to mogę zmienić. Bardzo, bardzo Ci dziękuję! Podaj, proszę, gdzie przelać pieniądze za wyróżnienie. Poprosimy kochaną Livkę o zwrot z Misiowej skarpety. Mnie się tytuł podoba. Jakby ktoś miał inne propozycje - to oczywiście bardzo prosimy :) i czekamy :) Quote
teresaa118 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Apel wstrzasajacy-podoba mi sie to ogloszenie Quote
terra Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='salibinka']Bardzo, bardzo Ci dziękuję! Podaj, proszę, gdzie przelać pieniądze za wyróżnienie. Poprosimy kochaną Livkę o zwrot z Misiowej skarpety. Mnie się tytuł podoba. Jakby ktoś miał inne propozycje - to oczywiście bardzo prosimy :) i czekamy :)[/QUOTE] Za wyróżnienie zapłaciłam 24,99 zł. Podam Livce na pw, dane do przelewu. Quote
salibinka Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='terra']Za wyróżnienie zapłaciłam 24,99 zł. Podam Livce na pw, dane do przelewu.[/QUOTE] Dziękuję Ci serdecznie :) Quote
Elisabeta Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Salibinko, poznałam Misia dzisiaj... Cudny jest. Najsmutniejsza historia... Umiera dobry Opiekun i zostawia ukochanego psa. :sad: Wszyscy się tego boimy.. Będę zaglądała. Na razie nie mogę pomóc. Ale pomyślę. Quote
salibinka Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Elisabeta']Salibinko, poznałam Misia dzisiaj... Cudny jest. Najsmutniejsza historia... Umiera dobry Opiekun i zostawia ukochanego psa. :sad: Wszyscy się tego boimy.. Będę zaglądała. Na razie nie mogę pomóc. Ale pomyślę.[/QUOTE] Witam Cię serdecznie :) Cieszę się, że jesteś z Misiem i z nami tutaj. Quote
Elisabeta Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 (edited) Jestem z Misiem i z Wami i chyba zostanę na dłużej. :) Salibinko, wyślij mi, proszę, nuner konta. Dorzucę grosik. Edited February 4, 2014 by Elisabeta Quote
teresaa118 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Hurra, nowa ciocia pokochala Miska. Witaj ciociu w gronie uwielbiajacych Misia! Quote
Elisabeta Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Teresaa, oj tak... Wczoraj wieczorem Misia poznałam, a rano po przebudzeniu od razu przypomniał mi się Jego smutny pysio z pierwszej strony wątku. I cała Jego historia... Zostaję. :loveu: Quote
salibinka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='Elisabeta']Jestem z Misiem i z Wami i chyba zostanę na dłużej. :) Salibinko, wyślij mi, proszę, nuner konta. Dorzucę grosik.[/QUOTE] Elisabeto:loveu:, dziękujemy serdecznie:loveu: Quote
Elisabeta Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Salibinko, dziękuję za numer konta Misia. :-) Wszędzie się tłumaczę, to i tu... ;) Ja nie korzystam ze swojego konta w necie, więc wpłacam na poczcie. :oops: To zawsze trwa ok. 5 dni, zanim pieniądze dotrą na konto odbiorcy. Jutro polecę rano na pocztę i wyślę Misiowi prezent. :) Quote
salibinka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='Elisabeta']Salibinko, dziękuję za numer konta Misia. :-) Wszędzie się tłumaczę, to i tu... ;) Ja nie korzystam ze swojego konta w necie, więc wpłacam na poczcie. :oops: To zawsze trwa ok. 5 dni, zanim pieniądze dotrą na konto odbiorcy. Jutro polecę rano na pocztę i wyślę Misiowi prezent. :)[/QUOTE] I po raz kolejny zdarza się coś, co daje wiarę, że wspólnymi siłami warto walczyć a samotność Misia znowu musi ustąpić o krok przed Przyjaznym Sercem. Wiem, wiem, brzmi patetycznie - ale tak właśnie myślę i na to innych słów nie mam. Dziękujemy! Quote
Elisabeta Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Salbinka, czasem trzeba patetycznie. :loveu: Wieczorem przeczytam sobie wątek Misia na spokojnie... Bo wczoraj to było trochę w emocjach i wzruszeniu. Misiu, będzie dobrze. :iloveyou: Quote
Jasza Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 I ja przydreptałam za Elisabetą.;) Tekst do ogłoszenia taki jak Misiowe życie - piekielnie smutny... Na razie poczytam i pokibicuję. Quote
salibinka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='Jasza']I ja przydreptałam za Elisabetą.;) Tekst do ogłoszenia taki jak Misiowe życie - piekielnie smutny... Na razie poczytam i pokibicuję.[/QUOTE] Witam Cię serdecznie :) Dziękuję, że przyszłaś i mam nadzieję, że zostaniesz z Misiem i z nami tutaj :) Quote
salibinka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='Jasza']Zostanę :p[/QUOTE] Cieszę się bardzo :) Quote
Livka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='terra']Za wyróżnienie zapłaciłam 24,99 zł. Podam Livce na pw, dane do przelewu. Pieniążki poleciały na Twoje konto terro :loveu: Wyróżnienie tym razem jest prezentem ode mnie :) Witamy nowe ciocie u Miśka :loveu: Quote
terra Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='Livka']Pieniążki poleciały na Twoje konto terro :loveu: Wyróżnienie tym razem jest prezentem ode mnie :) Witamy nowe ciocie u Miśka :loveu: Dziękuję :loveu: Jak dojdą, potwierdzę na wątku Misia. Quote
salibinka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='Livka']Pieniążki poleciały na Twoje konto terro :loveu: Wyróżnienie tym razem jest prezentem ode mnie :) Witamy nowe ciocie u Miśka :loveu: Livko:Rose::Rose::Rose: Quote
Jasza Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Mogłabym zrobić bazarek dla Misia, jeżeli ktoś udostępniłby konto do ewentualnych wpłat. Mam dwa piękne, stareńkie świeczniki i może komuś by się spodobały :oops: Quote
Elisabeta Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Rano poleciało z poczty na konto Misia 100 zł. Mój pierwszy prezent. :loveu: Wczoraj wieczorem przeczytałam cały wątek... Misiu i jak Ciebie nie kochać... :roll: Quote
Recommended Posts