agat21 Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 [quote name='Livka']Kochane ciocie i wujkowie pamiętają o Misiaczku :loveu::loveu::loveu: Ostatnio wpłynęły wpłaty od: Alla Chrzanowska salibinka agat21 yucca Roland_De wielkie wielkie podziękowania :loveu::loveu::loveu: no - ba! (jakby powiedział lekarz widząc, że przyszło do niego tylko pół baby ;) ) Quote
salibinka Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 Dziękujemy serdecznie :) Jutro wybieram się do hotelu. Misio dostanie od Mikołaja rękawicę do czesania. Szczotkowanie to problem w jego przypadku, więc może taki - bardziej dyskretny sposób zadziała. Zobaczymy. Quote
Panna Marple Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 Ale przystojniak z naszego Misiunia:loveu: Quote
asiuniab Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 piękny, dostojny, ale oczka rzeczywiście smutne:( Quote
agat21 Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 U niego chyba już takie oczka zostaną... smuga cienia robi swoje.. Ale tak poza tym to chyba jest szczęśliwy :) Quote
salibinka Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 (edited) Zaokrąglił się, sierść lepsza. Makila może go drapać po zadku, czego wcześniej bardzo unikał. Dla osoby odwiedzającej - takiej jak np. ja - to jest jakiś postęp - cieszy. Łakomczuch z Misia - porwał torbę ze smaczkami i chciał zwiewać ;) - zaradny psiak. Po za tym zachowuje się jak zwykle - biega zakolami, tuli się do Makili, Jej ufa - wszyscy inni na zasadzie "daj smaka, jak już jesteś i wiesz, najlepiej to już sobie idź". Spłoszył się na sam widok rękawicy do masażu - wtopa mikołajowa :( ;) - "nagle Makili urosła taka żólta łapa i chce, żebym to wąchał ;) - co to ma być?" ale powolutku, przy codziennych pieszczotach, może nie zwróci uwagi. Edited December 9, 2013 by salibinka Quote
terra Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Kochany Misiaczek, domek by się bardzo przydał. Jak się przyzwyczai do Makili to zmiana znowu będzie dla niego szokiem. Quote
salibinka Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Myślę, że to już się stało - Miś traktuje hotel jak swój dom. Po Świętach powtórzę go w gazecie. Quote
salibinka Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 Misio jedzie jutro do weta. Aneta zauważyła niepokojące zgrubienie w okolicy siusiaka. Ciężko mi coś konkretnego wywnioskować z opisu, ale wet musi to zobaczyć. Martwię się. Quote
Panna Marple Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Ojej...:shake:, trzymam kciuki za zdrówko Misiunia Quote
salibinka Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 Miś po wizycie. Hmm... Nietypowe, niebolesne zgrubienia, które mogą być - zdaniem weterynarza - zwojami tłuszczowymi (miał ponoć kiedyś taki przypadek)... Zalecił obserwację i... odchudzanie. Jeśli by się powiększało - rozpoczęcie diagnostyki od usg. Nigdy nie słyszałam o zwojach tłuszczowych w okolicach prącia. Misio znacznie się poprawił ostatnio, ale zbyt gruby (?). Popytam też jutro znajomą wet. Co to za zjawisko, czy uprzeć się jednak na usg. Serdecznie dziękuję Makili za dzisiejszy wyjazd z Misiem.:Rose: Quote
Livka Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Na koncie Misia kolejne wpłaty od Agaty Balu i Aryste - pięknie dziękujemy :loveu: Quote
terra Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 usg nie zaszkodzi, bo gdyby jednak (tfu tfu) coś się działo to lepiej wiedzieć wcześniej. Quote
salibinka Posted December 21, 2013 Author Posted December 21, 2013 Dzisiaj do Misia pojedzie znajoma wet, zbada go na miejscu i doradzi co dalej. Z tego, co się dowiedziałam, tłuszcz w tym miejscu to nietypowe, ale teoretycznie może odłożyć się wszędzie. Po tej wizycie będziemy działać. Zawsze co kilka głów to nie jedna. Wizyta jest gratis - w zamian za jutrzejszy transport innego psiaka w potrzebie. Także skorzysta i Misio i potrzebujacy piesek. A co dalej - zobaczymy po dzisiejszym badaniu, ale lepiej dmuchać na zimne. Quote
Zofija Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Przepraszam za offa, ale pilnie szukam osoby do wizyty pa w Kętach, dla oneczka z cieszyńkiego schroniska. Czy ktoś moze mi pomóc? Bardzo proszę o kontakt na pw, maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl lub telefon: 508-063-271 http://schronisko.ustronet.com/?450,logan Quote
Zofija Posted December 21, 2013 Posted December 21, 2013 Przepraszam za offa, ale pilnie szukam osoby do wizyty pa w Kętach, dla oneczka z cieszyńkiego schroniska. Czy ktoś moze mi pomóc? Bardzo proszę o kontakt na pw, maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl lub telefon: 508-063-271 http://schronisko.ustronet.com/?450,logan Quote
salibinka Posted December 22, 2013 Author Posted December 22, 2013 Misio jest zdrowy :). Drugi wet potwierdził, że to, co mu się nietypowo odłożyło, to po prostu tłuszcz. Jest jeszcze stara przepuklina pępkowa, ale nieaktywna i nie należy tego ruszać. Chciałabym złożyć wszystkim Przyjaciołom Misia najserdeczniejsze życzenia zdrowych, spokojnych Świat. Quote
yucca Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Fajnie, że Misio zdrowy :) Również życzę wesołych Świąt i dużo zdrówka :tree1: Quote
Recommended Posts