yucca Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 Kasa w drodze. Czekamy na wyniki badań bo aż żal patrzeć na biedaka. Quote
tamb Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 Miś powinien być przy człowieku, w domu. Pani Ela mówiła, że był to normalny wesoły pies. Na pierwszym zdjęciu w schronisku jest jeszcze lśniący i grubiutki. Potem to kupka nieszczęścia. Quote
salibinka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Ode mnie przelew też już w drodze. Rozmawiałam przed chwilą z Makilą - pojedzie z Misiem w przeciągu najbliższych dni. Czekamy na wieści. Quote
Makila Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Agata Balu']A czy Misio miała zrobione wszystkie badania? Przecież niedługo minie pół roku jak jest w hoteliku. Na początku wyglądało to dobrze a teraz chyba się pogarsza. Może on jest chory? Ostatnie zdjęcia są koszmarne. Nie widzę najmniejszych szans na adopcję psiaka tak wycofanego. Bez sensu jest jego ogłaszanie. Może trzeba by zrobić mu "generalny przegląd" Na początek pełne badania krwi na wszystko i konsultacja u dobrego weta w sprawie kolejnych badań? Jak przypuszczam to chyba dalej ma opiekę schroniska? Tylko czy tam są dobrzy weterynarze? Ja mogę tylko wspomóc stałą wpłatą na hotelik w wysokości 20 zl/mc Jeżeli dobrze zrozumiałam to chodzi o psychikę Misia. Misiu przyszedł do nnie bardzo wycofany. Stronił od ludzi i innych psów. W tej chwili dogaduje się bez problemowo z innymi psiakami. Jeżeli chodzi o ludzi to toleruje tyko mnie. Nikomu innemu nie pozwala się dotknąć, a mężczyzn ewidentnie się boi, okazuje to szczekaniem i bezpiecznym dla siebie dystansem. Do mnie przychodzi na zawołanie, domaga się głasków wyskakując na mnie przednimi łapkami. Bardzo lubi myzianko za uszami i po plecach, natomiast spina się i nie jest zadowolony jak głaszczę go w okolicy zadka. Misiek jest też psem z charakterem. Potrafi wyraźnie dać do zrozumienia jak coś mu nie pasuje. Kilka razy złapał mnie za rękę zębami, ale tylko ostrzegawczo. Przy obcych jest zawsze bardzo spięty i wtedy nawet do mnie podchodzi ostrożnie, chyba że odsune się kilka metrów od obcej osoby wtedy jest ok. Nie sądzę, że ogłaszanie Misia jest bez sensu. On potrzebuje wyrozumiałej i cierpliwej właścicielki. Mam kilka nieadopcyjnych psów i Misiek z pewnością się do nich nie zalicza, Jężeli chodzi o badania krwi, to wszystko jest już ustalone. W tym tygodniu pojadę z Misiem na badania. Mam nadzieję, że wszystko będzi ok. Quote
Livka Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Wpłynęły pieniążki od teresaa118 - ślicznie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Teresko od sierpnia wpłacasz o 5 zł więcej niż deklarowałaś, czy to pomyłka czy nadzwyczajnie zwiększyłaś swoją deklarację dla Misia ? Quote
salibinka Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Dziękujemy! Czekamy zatem na wieści i wyniki badań. ______ Znowu pozwolę sobie zaprosić w imieniu gromady podopiecznych tamb na unikatowy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248632-Bazarek-ceramiczny-na-tymczasowiczów-do-18-listopada Quote
Livka Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Wpłynęły pieniążki na badania Misia od salibinki i yucca - ślicznie dziękujemy :Rose::Rose::Rose: Makilo daj znać kiedy przelać Ci pieniążki. Quote
salibinka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Misio jest dzisiaj w Gazecie Krakowskiej. Quote
salibinka Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 Były dwa. Pierwszy to starsza (z głosu) kobieta, ale niestety chcąca koniecznie młodziutkiego psa (wiek Misia usunięto w ogł.). Drugi to mężczyzna szukający psa dla ojca - pytał wstępnie, nie odezwał się więcej. Quote
Panna Marple Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Byłam dziś u Anetki i widziałam Misia:lol:. Udało mi się nawet zachęcić go smaczkami;). On jest lekko wycofany (np. smaczki brał, kiedy inne psiaki mu nie przeszkadzały albo przestraszył się mojej torby, która obsunęła mi się z ramienia), ale ja bym nigdy nie powiedziała, że nie jest adopcyjny. Mój Feluś też był taki przez długi czas-nawet teraz (po prawie dwóch latach) często reaguje wycofaniem, kiedy nie wie czego się spodziewać po człowieku. Fajny z niego chłopaczek-musi tylko trafić na wyrozumiałego i cierpliwego ludzia, ktory da mu trochę czasu i będzie ten czas spędzał razem z nim Quote
Makila Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Dzisiaj byłam z Misiem na badaniu krwi. Badania wyszły dobrze, bo dzwoniłam do weta i jak tylko będę miała wyniki w ręce to wstawię tutaj. Misiu potrzebował pomocy przy wsiadaniu do auta :p ale tak ogólnie wszystko było ok. Grzeczniutko siedział w aucie, a u weta też był bardzo grzeczny no i wystraszony. Nawet nie drgnął przy pobieraniu krwi. Został też dokładnie oglądnięty przez pana doktora i okazało się, że Misiek ma ząbki do czyszczenia, kosztuje to 150zł A to faktura za badanie krwi Uploaded with ImageShack.us Quote
agat21 Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Misiunio pewnie cały czas tęskni za swoją Panią :shake:... dlatego taki zamknięty. Quote
salibinka Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 (edited) Dziękuję, Makilo, że pojechałaś i za info. Cieszę się, że badanie ogólne i wyniki krwi ok. - że od tej strony możemy być spokojni. Ponieważ koszt wyniósł 69zł, czyli trochę mniej niż było założone, mam prośbę do yucca o dyspozycję nadpłatą. Ja moją chciałabym przeznaczyć na zęby Misia. Zrobię sobie podliczenie i mam nadzieję, że dam radę jeszcze coś konkretnego na ten cel dołożyć. Ale też bardzo prosimy o pomoc - skoro mamy aktualne wyniki badań i są w normie, warto byłoby to wykorzystać teraz i zająć się tym kamieniem... Edited November 16, 2013 by salibinka Quote
yucca Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Oczywiście nadpłatę przekazuję dla Misia. Cieszę się, że wszystkie wyniki ma w normie. Quote
Livka Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Właśnie poleciał przelew do Makili za badanie krwi Misia - bardzo proszę o potwierdzenie jak już pieniążki dotrą :) Quote
Makila Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Przelew dotarł. Dziękuję. Jutro będę u weta, to odbiorę wyniki Misia i wstawię tutaj. Quote
salibinka Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Makilo (zadzwonię dzisiaj jeszcze do Ciebie), umów, proszę, Misia na zabieg czyszczenia zębów, rozmawiałam z p. Elą - pomoże - nie można zwlekać za długo, bo badania się zdezaktualizują... Quote
tamb Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Ola Kł. wpłaci stałą deklarację i dorzuci 20zł na koszty weterynaryjne. Prosiła, żebym napisała. Quote
salibinka Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 tamb napisał(a):Ola Kł. wpłaci stałą deklarację i dorzuci 20zł na koszty weterynaryjne. Prosiła, żebym napisała. Dziękujemy, pani Oli serdecznie. Rozmawiałam przed chwilą z Makilą. Najbardziej prawdopodobny termin to początek przyszłego tygodnia. Ja dołożę jeszcze 20. Quote
teresaa118 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 teresaa118 napisał(a):Od tego miesiaca wplacam o 5 zl wiecejZgadza sie, Misio ma tak malo deklarowiczow:placz: Quote
tamb Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Za zgodą salibinki, wątek jest jej. Dziękuję:loveu: Quote
Livka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Razem z Misiem pięknie dziękuję Aryste za kolejną wpłatę Quote
salibinka Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 [quote name='teresaa118']Zgadza sie, Misio ma tak malo deklarowiczow:placz: Dziękujemy serdecznie! [quote name='tamb']Za zgodą salibinki, wątek jest jej. Dziękuję:loveu: Informacje w poście 1 zaktualizowane - proszę, zajrzyjcie w chwili wolnej, czy wszystko ok. [quote name='Livka']Razem z Misiem pięknie dziękuję Aryste za kolejną wpłatę Dziękujemy bardzo! Quote
Makila Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Wyniki badań Misia Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts