salibinka Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Livka napisał(a):Misio musi mieć najlepszy domek, nie możemy go narażać na kolejne stresy :shake: Dokładnie tak, Livko. Musimy mieć pewność, że to co wygląda na dobre - jest takie w rzeczywistości. Quote
Livka Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 agat21 napisał(a):listopadowa deklaracja dla Misiulka wysłana Twoja deklaracja już na Miśkowym koncie - bardzo dziękujemy :Rose: Quote
terra Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Zatem nadal trzymam za domek Misia i odnawiam ogłoszenia. Quote
yucca Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Cieszę się, że wszystko dokładnie sprawdzacie, a nie tak na łapu-capu, byle pieska wydać :loveu: Quote
Livka Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Roland_De, Twoja wpłata już na koncie Miśka - ogromnie dziękuję :Rose: Kochani już listopad - bardzo proszę o uregulowanie zaległości ... Misio liczy na Was - nie zawiedźcie go, proszę ... Quote
Livka Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Na koncie pojawiła się również wpłata od salibinki - wraz z Misiem serdecznie dziękujemy:loveu: Quote
salibinka Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 Z tego wszystkiego zapomniałam napisać - Misio został ostatnio w hotelu odrobaczony i zabezpieczony przeciw pchłom. Zabieg gratis - serdecznie dziękujemy! Quote
Livka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 salibinka napisał(a):Z tego wszystkiego zapomniałam napisać - Misio został ostatnio w hotelu odrobaczony i zabezpieczony przeciw pchłom. Zabieg gratis - serdecznie dziękujemy! Oj to super - serdecznie dziękujemy :loveu: Misio musi oszczędzać ... :roll: oby fajny domek się trafił ... Quote
teresaa118 Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Dla Misia poszla stala za listopad i grudzien Quote
Agata Balu Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Zrobilam Misiowi ogłoszenie na Senior Cafe: http://www.klub.senior.pl/oddam-potrzebuje/t-nieduzy-psiaczek-szuka-domu-13662.html#post1328671083 Quote
salibinka Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 (edited) Wstawiam kilka zdjęć Misia z ostatniej wizyty w hotelu (padało niestety - jakość mizerna): Edited November 9, 2013 by salibinka Quote
salibinka Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 yucca napisał(a):Biedaczysko, cały czas taki spłoszony. Niestety, cały czas... Quote
yucca Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Misiu taki wystraszony przy wszystkich czy tylko przy obcych? Do opiekunów też taki? Quote
salibinka Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 To, co zaobserwowałam: Makila (opiekunka) może Misia pogłaskać, czy przytulić, do niej przychodzi na wołanie. Jak przyjechałam ostatnim razem, na początku wizyty Misio również Makili okazywał dystans, Makila opowiedziała mi, że po zabiegach środkiem na pchły Miś się obraził. Potem (podczas trwania wizyty) mu przeszło i było po staremu - czyli Makila może, wszyscy inni nie. Ogólnie - smutny jest. Owszem, podchodził i do mnie i do tej kobiety, która przyjechała go poznać, brał smakołyki, opierał łapkami z boku, o biodro i zaglądał, ale na jakikolwiek, najdelikatniejszy gest - płoszył się natychmiast. Makila opowiedziała mi też, że Miś chwyta ją ostrzegawczo zębami, kiedy coś, na co nie ma ochoty, robi się przy nim. Nie mocno, ale ewidentnie daje znak. Nie potrafi zaufać do końca... Dowiedziałam się, że np. nie można Misia wyczesać, nie pozwala... Martwi mnie Miś. Po tym, co słyszałam o jego przeszłym życiu u boku jego pani, osiem lat, wyobrażałam sobie, że przypomni sobie, otworzy się... Tak się nie dzieje. Czy to jego życie nie było wcale takie różowe, jak się nam wydaje, czy dramat zmian, schronisko, tak mocno dały mu w kość... nie wiem. Quote
Agata Balu Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 A czy Misio miała zrobione wszystkie badania? Przecież niedługo minie pół roku jak jest w hoteliku. Na początku wyglądało to dobrze a teraz chyba się pogarsza. Może on jest chory? Ostatnie zdjęcia są koszmarne. Nie widzę najmniejszych szans na adopcję psiaka tak wycofanego. Bez sensu jest jego ogłaszanie. Może trzeba by zrobić mu "generalny przegląd" Na początek pełne badania krwi na wszystko i konsultacja u dobrego weta w sprawie kolejnych badań? Jak przypuszczam to chyba dalej ma opiekę schroniska? Tylko czy tam są dobrzy weterynarze? Ja mogę tylko wspomóc stałą wpłatą na hotelik w wysokości 20 zl/mc Quote
salibinka Posted November 10, 2013 Author Posted November 10, 2013 (edited) Dziękujemy serdecznie, Agato Balu, za deklarację. Zróbmy badania - pół roku to dużo czasu. Zadzwoniłam do Makili - może jechać do lokalnej lecznicy - do schroniska ma kawał drogi - nie pojedzie. Myślę też, że powielanie stresu Misiowi powrotem w to miejsce nie ma sensu. Badanie krwi to koszt ok. 80zł +-. Transport Makila zaoferowała gratis. Ja od siebie deklaruję 40zł na ten cel. (Miś wychodził ze schroniska jako pies po leczeniu - zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany, odrobaczony ze środkiem do powtórnego odrobaczenia. Prosiłam Makilę o sprawdzenie - w książeczce nie ma wpisanych wyników krwi. Rozmawiałam ze schroniskiem też dzisiaj, obiecali sprawdzić kartę Misia) Ogłaszanie ma sens. Trzeba to robić. Edited November 10, 2013 by salibinka Quote
Livka Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 [quote name='Agata Balu']A czy Misio miała zrobione wszystkie badania? Przecież niedługo minie pół roku jak jest w hoteliku. Na początku wyglądało to dobrze a teraz chyba się pogarsza. Może on jest chory? Ostatnie zdjęcia są koszmarne. Nie widzę najmniejszych szans na adopcję psiaka tak wycofanego. Bez sensu jest jego ogłaszanie. Może trzeba by zrobić mu "generalny przegląd" Na początek pełne badania krwi na wszystko i konsultacja u dobrego weta w sprawie kolejnych badań? Jak przypuszczam to chyba dalej ma opiekę schroniska? Tylko czy tam są dobrzy weterynarze? Ja mogę tylko wspomóc stałą wpłatą na hotelik w wysokości 20 zl/mc Ślicznie dziękujemy za wsparcie Misia - zaraz wysyłam nr konta na pw :loveu: Szczerze mówiąc strasznie mnie podłamały ostatnie fotki Misia ... :( Taki smutek ... dlaczego? Quote
salibinka Posted November 10, 2013 Author Posted November 10, 2013 Livko, czy Misio ma jakiś margines w skarpecie? Czy jesteśmy w stanie coś wygospodarować (ok. 40zł)? Quote
Livka Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 [quote name='salibinka']Livko, czy Misio ma jakiś margines w skarpecie? Czy jesteśmy w stanie coś wygospodarować (ok. 40zł)? Taki jest stan konta Misia: Stan konta na 10.11.2013r.: 419,11 zł Hotelik mamy zapłacony za październik - wpłacamy z dołu. Na koniec listopada potrzebujemy 300 zł, zostanie 119,11 zł Myślę, że na chwilę obecną możemy wygospodarować 40 zł. Niestety wykruszyły się już jakieś deklaracje ... przydałoby się zrobić bazarek dla Misia ... Quote
yucca Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 Ja dołożę pozostałe 40 zł na badanie Misia. Quote
Livka Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 yucca napisał(a):Ja dołożę pozostałe 40 zł na badanie Misia. :buzi::Rose: Dziękujemy ! Quote
Recommended Posts