yolanovi Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Zobaczcie, na tym wątku jest sunia, bardzo podobna do naszego kropeczka, zaklasyfikowana jako wyżełka... http://www.dogomania.pl/forum/threads/242709-Stalka-pi%C4%99kny-wy%C5%BCe%C5%82ek-prosi-o-dom?p=20783501#post20783501 może wyżłowe ciotki zaprosić na wątke Quote
ewu Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 (edited) To co akceptujecie moją propozycję? Edited April 27, 2013 by ewu Quote
ewu Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 [quote name='yolanovi']Zobaczcie, na tym wątku jest sunia, bardzo podobna do naszego kropeczka, zaklasyfikowana jako wyżełka... http://www.dogomania.pl/forum/threads/242709-Stalka-piękny-wyżełek-prosi-o-dom?p=20783501#post20783501 może wyżłowe ciotki zaprosić na wątke Zaproście, faktycznie wyżełkowata. Quote
Cudak Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 [quote name='ewu']Weź go proszę, ja opłacę pierwszy miesiąc z góry. Przygotuję też bazarek. On jest mega adopcyjny. Byłoby super, tylko kto weźmie za niego odpowiedzialność? Quote
ewu Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Cudak napisał(a):Byłoby super, tylko kto weźmie za niego odpowiedzialność? Mamy miesiąc na zebranie deklaracji, Dziewczyny działają na fb. Inaczej jak same piszecie nie ma szans na przeżycie...:( Quote
Cudak Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 [quote name='mdk8']a ta Lupi to kto? Przeczytaj dokładnie wątek Pimpka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237990-M%C5%82ody-ma%C5%82y-Pimpek-Nie-zd%C4%85%C5%BCyli%C5%9Bmy-z-pomoc%C4%85-%28-Za-TM + na wątku jamniczek (na PDT u Hałabajówki) jest o niej sporo, na CzK, i Czarnej Liście bazarkowej... Quote
Cudak Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 [quote name='ewu']Mamy miesiąc na zebranie deklaracji, Dziewczyny działają na fb. Inaczej jak same piszecie nie ma szans na przeżycie...:( Nie ma i raczej jest pierwszy w kolejce do umieralni, nawet na gminnej stronie internetowej: http://stepnica.pl/ na 1. str w aktualnościach jest psiak znaleziony 17.04, a on, choć powinien być na początku listy (z 25.04), umieszczony został na drugiej stronie, gdzie nawet nikt z mieszkańców go raczej nie wypatrzy... Miesiąc to dużo, ale potrzebujemy Skarbnika i Osoby, która weźmie za niego odpowiedzialność (za jego adopcję i za uzbieranie deklaracji/spłacanie ewentualnego zadłużenia za hotelik). Ja już mam na ta chwilę za dużo na moje możliwości i żadnego więcej wziąć "na siebie" nie mogę. On jest adopcyjny (łagodny, domowy pies), w dodatku w jego obecnym stanie ma dużo większe szanse na uzbieranie deklaracji, niż w pełni zdrowy pies.... Quote
mdk8 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 [quote name='Cudak']Przeczytaj dokładnie wątek Pimpka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237990-Młody-mały-Pimpek-Nie-zdążyliśmy-z-pomocą-(-Za-TM + na wątku jamniczek (na PDT u Hałabajówki) jest o niej sporo, na CzK, i Czarnej Liście bazarkowej... przeczytałam:-( ta Lupi to jakaś po.... su.... Masakra Quote
mdk8 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 [quote name='Cudak']Nie ma i raczej jest pierwszy w kolejce do umieralni, nawet na gminnej stronie internetowej: http://stepnica.pl/ na 1. str w aktualnościach jest psiak znaleziony 17.04, a on, choć powinien być na początku listy (z 25.04), umieszczony został na drugiej stronie, gdzie nawet nikt z mieszkańców go raczej nie wypatrzy... Miesiąc to dużo, ale potrzebujemy Skarbnika i Osoby, która weźmie za niego odpowiedzialność (za jego adopcję i za uzbieranie deklaracji/spłacanie ewentualnego zadłużenia za hotelik). Ja już mam na ta chwilę za dużo na moje możliwości i żadnego więcej wziąć "na siebie" nie mogę. On jest adopcyjny (łagodny, domowy pies), w dodatku w jego obecnym stanie ma dużo większe szanse na uzbieranie deklaracji, niż w pełni zdrowy pies.... osoba odpowiedzialna za psa powinna mieszkać niedaleko miejsca pobytu psa. Bo na odległość to żadna odpowiedzialność. Quote
Alla Chrzanowska Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Niewiele mogę... Nie wezmę za psa odpowiedzialności... Daleko i nie moja rasa, ale ... mogę zdeklarować miesięcznie 30,00 zł na Kropka. Każdy zasługuje na życie, nawet człowiek, a co mówić taki piękny Pies... Quote
Maia Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Nie rozumiem, został stworzony wątek dla Kropka żeby go ratować, są osoby które deklarują wsparcie finansowe a nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za psa. A kto go znalazł, złapał i umieści w tej przechowalni? Może na wolności ktoś by go przygarnął, wróciłby do domu itp... Nie wolno teraz go pozostawić w miejscu skąd może trafić do umieralni. Ktoś zabierając go z ulicy już wziął odpowiedzialność za jego los... Ja mogę zrobić dla Kropka ogłoszenia, proszę tylko podać województwo, opis pieska, telefon kontaktowy. Proponuję też zrobić mu wydarzenie na FB. Trzeba próbować, nic nie robiąc, na pewno Kropek marnie skończy. Jeśli chce się pomóc, czasem trzeba zaryzykować, czasem może być trochę trudno i ciężko, ale chyba tak to jest nie zawsze w życiu musi łatwo i wygodnie... Quote
zerojeden Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 (edited) Kropek ma wydarzenie na fb widziałam link wyżej. Jeżeli trafi do pod opiekę fundacji to ja wezmę za niego odpowiedzialność....tylko na chwilę obecną nie stać fundacji no kolejnego psa ponieważ są nie zapłacone faktury u weta :( więc bez deklaracji nie jestem w stanie się podjąć "przygarnięcia go" tym bardziej że w planach mam wyciągnięcie staruszka ze schronu. Wątek tych staruszków http://www.dogomania.pl/forum/threads/242778-3-starsz******-z-bia%C5%82ogardzkiego-schroniska-na-ju%C5%BC-potrzebuj%C4%85-dt-ds?p=20784886#post20784886 na gwałt potrzebna pomoc!!!!!!! Edited April 28, 2013 by Hałabajówka Quote
Cudak Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Alla Chrzanowska napisał(a):Niewiele mogę... Nie wezmę za psa odpowiedzialności... Daleko i nie moja rasa, ale ... mogę zdeklarować miesięcznie 30,00 zł na Kropka. Każdy zasługuje na życie, nawet człowiek, a co mówić taki piękny Pies... Bardzo dziękuję za pierwszą stałą deklarację :) Quote
Cudak Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 [quote name='Hałabajówka']Kropek ma wydarzenie na fb widziałam link wyżej. Jeżeli trafi do pod opiekę fundacji to ja wezmę za niego odpowiedzialność....tylko na chwilę obecną nie stać fundacji no kolejnego psa ponieważ są nie zapłacone faktury u weta :( więc bez deklaracji nie jestem w stanie się podjąć "przygarnięcia go" tym bardziej że w planach mam wyciągnięcie staruszka ze schronu. Dziękuję Hałabajówko :loveu: Kamień z serca! Czyli możemy szukać transportu i zbierać deklaracje? 300 zł/miesięcznie będzie ok? Quote
Alla Chrzanowska Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Cudak napisał(a):Bardzo dziękuję za pierwszą stałą deklarację :) Więc poproszę o dane do przelewu... Quote
Cudak Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 [quote name='Alla Chrzanowska']Więc poproszę o dane do przelewu... Chyba najlepiej prosto do Hałabajówki: [FONT=Verdana]Fundacja dla zwierząt Hałabajówka [/FONT] [FONT=Verdana]78-200 Białogard [/FONT] [FONT=Verdana]03 1020 2791 0000 7902 0200 4703[/FONT] Tylko lepiej poczekać z przelewem, żeby Hałabajówka potwierdziła co w tytule przelewu ma być dokładnie, to i w 1. poście umieszczę. Quote
zerojeden Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Darowizna Kropek i nick z dogo. Tylko od razu trzeba będzie go ogłaszać...bo naprawdę nie mogę sobie pozwolić żeby się zasiedział za długo. To jest mój awaryjny kojec na chwilowe tymczasy. Quote
Cudak Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 [quote name='Hałabajówka']Darowizna Kropek i nick z dogo. Tylko od razu trzeba będzie go ogłaszać...bo naprawdę nie mogę sobie pozwolić żeby się zasiedział za długo. To jest mój awaryjny kojec na chwilowe tymczasy. Dopisałam w pierwszym poście. Ogłaszac chyba najlepiej dopiero, kiedy dojedzie do Ciebie już? PILNIE potrzebny transport do Białogardu z okolic Goleniowa... No i z Lupi trzeba załatwić jego odebranie. Mam nadzieję, że obejdzie się bez większych problemów i że zdążymy, zanim wyjedzie... Quote
pikola Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Daje 50zl stalej.OD MAJA. Pierwsza wplata pojdzie w polowie maja,tak zawsze wysylam deklaracje. Czy moze tak byc? Ciesze sie ze dajecie mu szanse. Quote
Cudak Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 pikola napisał(a):Daje 50zl stalej.OD MAJA. Pierwsza wplata pojdzie w polowie maja,tak zawsze wysylam deklaracje. Czy moze tak byc? Ciesze sie ze dajecie mu szanse. Ogromnie dziękuję za deklarację :) Mamy już 80 zł stałych deklaracji. Oby i domek szybko się znalazł, taki już na zawsze. Quote
pikola Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Bedziemy oglaszac!Domek sie znajdzie. To mlody Psiak, wiec ma duze szanse. Quote
zerojeden Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 [quote name='pikola']Daje 50zl stalej.OD MAJA. Pierwsza wplata pojdzie w polowie maja,tak zawsze wysylam deklaracje. Czy moze tak byc? Ciesze sie ze dajecie mu szanse. Pikola masz skrzynkę na fulla... tu jest ten wątek starszyzny o której wczoraj pisałam http://www.dogomania.pl/forum/threads/242778-PILNE!!!-3-starsz******-w-białogardzkim-schronisku-na-już-potrzebują-dt-ds?p=20784886#post20784886 pewnie że może być, dzięki za pomoc :Rose: Quote
pikola Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Juz tam jestem.Piekne Staruszenki,tylko takie smutaski:-( One pod kocykiem na kanapie powinny wylegiwac.. Wieczorem bede dzialac.Dziekuje za watek dla biedakow. Quote
Recommended Posts