Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elu, przepraszam, że do tej pory nie zaglądałam ale miałam ból głowy z moją bezdomną ciężarówką. Ciężarówka w klinice, to zjawiam się natychmiast. Czy kontaktowałąś się z Lukiem ??????

Posted

Fusica napisał(a):
Uffffffffff. Rozmawiałam właśnie z Elą... Sunia jedzie dzisiaj na DT do Beki.
Beko wielkie buziaki dla Ciebie :Rose: :Rose: :Rose:

HMM.. W DRODZE DO BEKI NASTAPUIŁ ZWROT SYTUACJI I SUNIA POJECHAŁA DO lUKA.. DO RADOSCI.. głownie z tegopowodu.. mze posterylce bedzie pod okiem luka i jego zona..;-)) pewnie nawet u nich w domku przez pierwszych pare dni pozabiegu.. w zasadzie to przewazyło szale.. ale Beka dziekuje ci bardzo za pomoc.. mimo wszystko.- zreszta nie jest powiedziane ,ze odezwe sie jeszzce do ciebie.. za ok. tydzien.. kiedy do Luka przyjedzie sznaucer z ostrowii.. i okaze sie ,ze cos miedzy nuimi nie gra,,,;_))ale watpie ,żeby pies z zsuka sie niedogadał..
Dora ma 3 lata - przyniesiono mi jej ksiazeczke na drugi dzien..
za tydzien we wtorek bedzie miała sterylke..;-) bede potrzebowała transport z radosci na saska kepe...w godzinach 10-11.00

za ok. godzinke mam dzwonic do Luka boniemógł rozmawiac wczesniej jak dzwoniłam..
mam prosbe opodrzucanie mDorki.. gdyz ja mam mocno ogranioczony dostep do netu wprzez ten tydzien.. może mógłby kos powstawiac ogłoszenia .. allegro..ja ja wysle na Zólte strony.. tylko prosze piszcie,ze sunia jest wysterylizowana..

Posted

potrzebny transport Dory z Radosci na Saską Kępę do wta na sterylizację.., wtorek miedzy 10.00-12.00 lub ewentualnie czwartek w tych samych godzinach.. CZy ktos może pomoc???????

Posted

bylas:evil_lol: byłas..
sunia bardzo radosna,, dzieciaki jej na głowe właża :razz: ujeżdzaja a ona nic:loveu: jest ideałem dla rodziny z dziecmi.. bardzo opiekuncza do dzieci.. niepodobało jej sie jak moj TZ robił "karuzele" synkowi Lukasza;-))

bylismy na spacerku.. na luxnej smyczy ładnie chodzi nie ciaga. ale przy nodze nie chciała isc..;_))

bardzo pozytywna psina.. pcha sie pierwsza do samochodu.. lubi jeździc chyba:evil_lol: :evil_lol: .
uszka obydwa stoja .. , koopa sie unormowała tylko drazni ja "zaschniety" fafel- pamietasz jak mówiłam ,ze ma taki zasuszony, myslalaysmy ,ze pic jej sie chce.. i ijak sie napije to jej sie unormuje.. niestety ale trzeba to wetowi pokazac bo ona go łapa ciagle drapie.. niewiem co to moze byc..:crazyeye: taka skorupka na wardze..

zwiozłam jej tram w kapsułkach, zapas karmy , i lakcid, obrózke z adresówka.. a DORKA czuje sie tam jak u siebie w domu:evil_lol:

ale nici chyba z jutrzejszej sterylki .. mysle,ze przelozymy to chyba na czwartek.. jak tylko moj szef wydzie to podzwonie po mapie dogo z tym transportem..
Łukasza nie bylo wiec nie mamy tez zjęć..

Posted

[quote name='clockwork']na prośbę Eli wrzucam foteczke Sarki....
troszke niewyraźna ale .... matko jaka bidulka :-(

ta suniama na imie Dorka...:mad: nie Sarka ciociu droga..(sarka juz była.. dawno dawno.. i mieszka juz ze swoja pancia w nowym domu..:evil_lol: ).

Dorka w drodze do Radosci.. do domku tymczasowego..
na czwartek Dorka ma umówioną sterylizacje i zawieziemy ja do weterynarza z Tanitka..;-))
miałam dzis dość rozsadny telefon w sprawie dorki.. Dorka miałaby byc kompanka pewnego owczarka niemieckiego ..;_)) i dlatego pani zalezałoby aby Dora była wykastrowana;-)) noi tak sie sklada ,ze pani mogłaby ja adoptowac za ok. 2 tygodnie dopiero.. a tyle własnie Dora bedzie potrzebowala do "dojscia do siebie "po sterylce;-) mam sie z nia skontaktowac w czwartek po zabiegu..

Posted

[quote name='elainfo']ta suniama na imie Dorka...:mad: nie Sarka ciociu droga..(sarka juz była.. dawno dawno.. i mieszka juz ze swoja pancia w nowym domu..:evil_lol: ).

Dorka w drodze do Radosci.. do domku tymczasowego..
na czwartek Dorka ma umówioną sterylizacje i zawieziemy ja do weterynarza z Tanitka..;-))
miałam dzis dość rozsadny telefon w sprawie dorki.. Dorka miałaby byc kompanka pewnego owczarka niemieckiego ..;_)) i dlatego pani zalezałoby aby Dora była wykastrowana;-)) noi tak sie sklada ,ze pani mogłaby ja adoptowac za ok. 2 tygodnie dopiero.. a tyle własnie Dora bedzie potrzebowala do "dojscia do siebie "po sterylce;-) mam sie z nia skontaktowac w czwartek po zabiegu..

OJ SIE CZEPIASZ.... TYLE TYCH NIESZCZęść... SARKA CZY DORKA.... I TAK BIDULA .... NA TEJ FOTCE.....

że ma dom nie czytałam przyznaję... bo ... ty juz wiesz co... brakuje mi czasu i sił na wszystkie wątki.................. możesz mnie zlinczować za nieprzygotowanie do lekcji :loveu:

Posted

[quote name='clockwork']
OJ SIE CZEPIASZ.... TYLE TYCH NIESZCZęść... SARKA CZY DORKA.... I TAK BIDULA .... NA TEJ FOTCE.....

że ma dom nie czytałam przyznaję... bo ... ty juz wiesz co... brakuje mi czasu i sił na wszystkie wątki.................. możesz mnie zlinczować za nieprzygotowanie do lekcji :loveu:
tak, ja cie zlinczuje a kto mi potem fotki bedzie wrzucał?? sarka z urwanym ogonkiem...czarna..łobuzica niszczareczka.. co mi krzesło zjadla..;-)) ty juz faktycznie niekojarzysz??

Posted

[quote name='elainfo']tak, ja cie zlinczuje a kto mi potem fotki bedzie wrzucał?? sarka z urwanym ogonkiem...czarna..łobuzica niszczareczka.. co mi krzesło zjadla..;-)) ty juz faktycznie niekojarzysz??

ejjj... no Sarke pamiętam :mad: i chyba za bardzo mi utkwiła Sarka w pamięci... bo aż sie widzisz przejęzyczyłam....:diabloti:

aaaa... to gdybym ci fotek nie wrzucała to sprawiłabyś mi lanie....

to w takim razie w razie problemów z wrzuceniem... polecam sie droga ciociu elu..... :loveu:

Posted

Dorka.. podnosze wskakuj na pierwsza stronke.. Dorka mocno schudła..miala byc wykastrowana.. w czwartek ale wet stwierdził ,ze bez szczepiania jej nie wykastruje.. wiec dorke zaszcepiłam na zakażne.. i czekamy teraz kolejne 2 tyg. na kastracje....

Sunia jest cudownym psem, jest taka delikatna i subtelna.. nie skacze na ludzi... ale sprzedaje buziaczki jak jest taka mozliwosc, uwielbia jek sie ja głszcze i chwali.. wydeptuje kwiatki wraz z szamanem(sznaucerem olbrzymem) na ogrdku.. i jest niesamowicie opiekuńcza w stosunku do małych dzieci.. niema w niej cienia agresjii.. kochane suczychno..

a zarazem jest rewelacyjnym strózem.. czy nikt nie potrzebuje takiego piesa???

Posted

Asior napisał(a):
byc moze moja koleżanka się na nią zdecyduje ;)

????????:crazyeye: asiorku napisz cos wiecej.. (nawet gdyby miało to niewypalic to napisz cos o kolezance..):loveu:
Dorka jest piesem ideałem.. oczewiscie nie lubi zabiegów czyszczenia uszu..i wogóle jak przy niej grzebac..na siłe.. ale poza tym jest przekochana sunia i ma takie cuuuudne pyszczydło.. ostatnio jak u niej byłam w weekend zaprosiłam dorke do domu..(za pozwoleniem tymczasowej opiekunki , bo do tej pory jakos niechciała sama z siebie wchodzic do domu, i tak napradwe spi pod chmurka..bo w budzie ponoc nie chce,w garazu tez.. do domu nie wchodziła....wiec spała pod drzwiami.. albo w jakims w duzym pojemniku ogrodniczym..na ogrodzie sobie upatrzyła miejsce;-))
.. ale weszła do domu i chyba jej sie to podobalo.. jest naprawde idealnym psem do dzieci.. te małe szkraby moga jej na łeb wchodzic a ona wyrozumiale patrzy sie im w oczy i nic..nawet powiedziałbym ,ze chetniej przebywa w towarzystwie dzieci niz dorosłych .. ostatnio karmiłam ja suchymi chrupkami z reki.. eeechh srednio mi to szlo.. ale jak przyleciał mały brzdąc i zaczął jej dawac te same chrupki.. to od razu zaczęła wcinac..:oops:

Posted

no własnie koleżanka ma małe dziecko, to dobrze,z ę suńka nic nie roibi dzieciom. Niedawno zmarła jej sunia, bardzo podobna do Dorki...wczoraj chciała cos tu napisać, nawet założyłam jej konto ale miała jakieś problemy z wysłaniem posta.....
Bardzo była zainteresowana nia, a po przeczytaniu jej histori jest jeszcze bardziej :D
Pokazałam jej stronkę Maćka z owczarkami w potrzebie io ona tam własnie ja wypatrzyła, potem dałam jej wątek Dorki i ta ujęła jej serce....a szuka od jakiegoś czasu psiaka.
Mam nadzieje że dziś na stówe się zdecyduje czy bierze ją czy nie, tylko transport trzeba by zorganizować.......

Posted

Asior napisał(a):
no własnie koleżanka ma małe dziecko, to dobrze,z ę suńka nic nie roibi dzieciom. Niedawno zmarła jej sunia, bardzo podobna do Dorki...wczoraj chciała cos tu napisać, nawet założyłam jej konto ale miała jakieś problemy z wysłaniem posta.....
Bardzo była zainteresowana nia, a po przeczytaniu jej histori jest jeszcze bardziej :D
Pokazałam jej stronkę Maćka z owczarkami w potrzebie io ona tam własnie ja wypatrzyła, potem dałam jej wątek Dorki i ta ujęła jej serce....a szuka od jakiegoś czasu psiaka.
Mam nadzieje że dziś na stówe się zdecyduje czy bierze ją czy nie, tylko transport trzeba by zorganizować.......

a dokad byłby transport- do krakowa??? niech spokojnie koleżanka sie zastanowi.. pospiech nigdy niewskazany.. a Dorka naprawde do dzieci jest idealna.....taka niania:loveu: i widziałabym ja własnie w domu u młodej rodziny z dziecmi..ale to musi byc przemyslana decyzja....
w przyszły wtorek lub cwartek Dorka bedzie wysterylizowana..

Posted

Witam! Jestem koleżanką Asiora i prosiłam ją o pomoc w znalezieniu suni :) i pomogła! podesłała mi stronke z wilczarami i odrazu zakochałam się w Dorce:lol: :loveu: przepraszam ,że teraz dopiero odpisuje , ale miałam zawirowania w pracy , nadal jestem zainteresowana i zarazem zdecydowana na przyjęcie Dorki, mam nadzieje ,że sprawa jest aktualna i że sie nie spóżniłam.... tylko jest jeden problem jak przywiesć sunie do Krakowa??? jest taka mozliwośc ,że ktoś przywiezie sunie ? prosze o odpowiedz, pozdrawiam