elainfo Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 tragedia.. dla mnie.. prosze o pomoc.. dzis rano przyprowadził mi jakis facet Onkowa sunie( dowiedział sie ,ze jest tu miłosniczka zwierząt :angryy: ) szedł w zasadzie do schroniska wołominskiego ja oddac ale zaryzykował i zaszedł do mnie...( wołominski schron.. znana usmiercalnia i dziwne zaginiecia zwierzat...:placz: ). przy rozmowie krecił i mieszał sie.. raz twierdził ze znajda , raz że to pies szwagra.. oddaje ja bo próbowali ja pokryc i nic z tego niewyszło.. sunia nie jest szczenna, i dlatego ja oddaja:angryy: Sunia ma na mój gust nie wiecej niz 2 latka, łagodna, piekne bieluskie ząbki, swierzb w jednym uchu.. i jakiś stan zapalny przy suteczkach.. ale niewygląda ,zeby miała szczeniaki.. poprostu ma zaczerwienienia i strupki porozlizywane pw okolicach 2 sutków.. ogólnie nie jest zabidzona, tylko brudna..i smierdzaca no cóż.. ustaliłam z prezesem zakładu,ze może zostac na niedługa chwilke tutaj w pustym boksie... juz tak kiedys miałam tutaj podrzucona Onkowa chudzinke..wiec wie ,że mozna mi zaufac .. bo sunia znalzła juz nowy dom.. potem w tym samym miejscu była MAfia- suczka ,która powiła tu 6oro szceniat.. tez znalazłam jej dom i sczeniakom.. oczewiście wszystko to z pomoca Dogocioteczek.. dlatego BŁAGAM POMÓZCIE MI I TYM RAZEM!!!!!!:placz: :placz: :placz: :placz: zaraz beda fotki.. Sunia ma Imie DORA. Quote
beka Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 A co w długi weekend? Będzie miał sie nią kto zająć? Quote
anouk92 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Wsadziłam sunię na Owczarka: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10691&PN=1&TPN=1 Quote
elainfo Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 [quote name='anouk92']Wsadziłam sunię na Owczarka: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10691&PN=1&TPN=1 hej ania dzieki.. musze zmienic prace;-))))bo soe zapsie tu na maxa!!! Quote
anouk92 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Czy ten Pan był jej właścicielem czy ją znalazł? Powiedział coś więcej o suni? Napisz mi jakiś tekst to ją wystawie na allegro. Quote
elainfo Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 beka napisał(a):A co w długi weekend? Będzie miał sie nią kto zająć? maja tu jednego strózujacego psa.. i jest cieć(wiecznie pijany ..) ale musza karmic swojego misia to i Dorke nakarmia.. zobaczymy.. ale dobrze by bylo żeby jej znaleźć lepsze lokum.. dlatego ,ze tu ja może którys z robotników (wiecznie chodzacych pijanych,,)) wypuscic niedaj boze.. powie ,ze uciekła i co ja zrobie wtedy..?a tu glówna droga przebiega zaraz..ruchliwa.. to nie jest najleposze miejsce..albo zeby którys niezechaiła jej sprzedac za flaszke..niewiadomo komu.. ale poki co nie mam innego rozwiazania.. Podobno to suka szwagra tego typa co mi ja przyprowadził.. próbowali ją kryc ale nic z tego niewyszlo..( :angryy: :angryy: :angryy: dzieki Bogu..)- dodatkowe źrófełko dochodu niestety bezuzyteczne:angryy: wiec do schronu ją!! Quote
anouk92 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ela myślę ze to nie jest rozsądne zostawiać ją tam samą na te kilka dni. Ciecia wogóle nie będzie ona obchodziła - a jeszcze nie daj boze ją wywali albo puści na ulicę. Tymczas potrzebny przynajmiej na weekend majowy!!! Quote
elainfo Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 własnie rozmawiałm z pracownikami zakładu.. oni mają cały tydzien wolny!!!!!od pn do pt!!!! myslałam ,ze oni tylko 1 i 3 wolny maja..kurcze kurcze.. ja sie boje ,bo ten ciec to chlejus straszny .. ,ze ją niedaj boze za flaszke odda komukolwiek.. albo ja wypusci.. po pijaku.. cholercia pamietam jak była tu Onkowa chudzinka Malta to Kamil przekupiał ciecia,zeby jej pilnował...a i tak 2 x ukradli jej obróżke z adresówka.... bo ktos ja wypuscił z boksu i suka latała po terenie sama.. a tu i cpn.. i róznie ludzie przyjeżdzaja...wiec brama jest otwarta.. a jedynie na noc zamykana. poradźcie co zrobic..??? co robic?????ja w sobote jade z psem ode mnie z tymczasu do Niemiec - tam czeka na niego nowy domek.. przy okazji obiecałam odwiedzic znajomych.. nie bedzie mnie prawdopodobnie pare dni.. Quote
anouk92 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ela zmień tytuł że pilny tymczas potrzebny przynajmiej na tydzień Quote
elainfo Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 byłam dzis u suni rano nakarmic ja...i przyjrzałam jej sie dokładniej.. non stop tzrepie uchem.. jutro zaczne jej zakraplac sarulin.. bo niexle zapchane wydzielina.. sutki daja mi jednak sporo do myslenia.. czy ona kiedys nie miała szceniorków..niew szytskie ale sa sutki ciemne, duze niekształne sterczace.. noi martwia mnie te jej.. rany.. porzy 2 sutkach sa swieże i spore placki rozognione.. i ma jeszce poamranczowa sierstke w okolicy odbytu-musi tam chba czesto lizac.. - moze ma zapchane zatoki....okołoodbytnicze... zjadła ledwo ledwo.. troszke.. niestety ale dałam jej to co miłam czyli psi makaron z puszka wymiachany ale chybajejniesmakowało i kreciła nose.. za to chciała sie bawic aportuje z checia patyczki.. jak prawdziwa ONECZKA.. bardzo sie cieszy jak ktos do niej przychodzi.. kurcze zal mi jej bo pod gołym niebem spi niestety...a nocki sa zimne. PONAWIAM PROSBĘ O DT !!!!!!!!!! chociaz na ten tydzien - majowy weekend!!!!! Quote
beka Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Ela Ty wyjeżdzasz jutro? Do kiedy mamy czas by ją zabrać? Quote
elainfo Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 beka napisał(a):Ela Ty wyjeżdzasz jutro? Do kiedy mamy czas by ją zabrać? umówiłam sie na wyjażd z Oskarem na sobotę.. ale w razie czego mysle ,ze Anouk mogłaby w razie czego pokazac gdzie jest sunia.. wie gdzie to jest..albo jak Anouk nie bedzie mogła to moge poprosic kolege z pracy .. Quote
anouk92 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Bardzo pilne sunia naprawdę nie moze zostać tyle dni sama! Quote
elainfo Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 podnosze Dorkę!!!!!!!!!!!! błagam o pomoc !! czy ktos może ja ofiarowac DT!!!!???????? pomóc powklejac ogłoszenia na necie..??? Quote
elainfo Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 niedobrze:shake: :shake: :shake: nikt tu nawet nie zagląda. Dora skacz do góry na pierwsza stronke.. Quote
elainfo Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Dorka hopaj do góry.. dlaczego nikt cie niewidzi??nikt sie nieinteresuje..:placz: Quote
beka Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Ela, jak ona do innych psów? (dopiero mi właczyli internet i nie miałam możliwości sprawdzenia twojej wiadomości...jutro wyślę ......) Quote
al-ka Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 !!!! Na Owczarku napisal: Luke Forumowicz Rejestracja: 13 grudnia 2005 Miasto: Warszawa Wypowiedzi: 28 Wypowiedź: 26 kwietnia 2007 o godzinie 19:30 | IP zalogowane | Raport Witam! po dłuuugiej przerwie... Jeśli potrzebujecie tymczasu zapraszamy - dzieciaki się ucieszą... mieskzamy w domku w Radości Pozdrawiam Lukasz Quote
elainfo Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 [quote name='al-ka']!!!! Na Owczarku napisal: Luke Forumowicz Rejestracja: 13 grudnia 2005 Miasto: Warszawa Wypowiedzi: 28 Wypowiedź: 26 kwietnia 2007 o godzinie 19:30 | IP zalogowane | Raport Witam! po dłuuugiej przerwie... Jeśli potrzebujecie tymczasu zapraszamy - dzieciaki się ucieszą... mieskzamy w domku w Radości Pozdrawiam Lukasz o matjo Superrrr!!!!! tylko ,ze ja niezarejesterowana jestem na owczarku.. ANOUL!!!HELP!!! CZY MOZECIE MNIe SKONTAKTOWAC Z TYM Łukaszem...?? tel. do mnie 0604 293 409 albo poprosuc o tel jego to ja zadzwonie!!!!Help help.... Quote
elainfo Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 beka napisał(a):Ela, jak ona do innych psów? (dopiero mi właczyli internet i nie miałam możliwości sprawdzenia twojej wiadomości...jutro wyślę ......) ok. dzieki BEKA.;-)) do psów nie widze ,żeby przejawiała jakąkolwiek agresje a wrecz przeciwnie.. obok w boksie jest tutejszy burek, który ja nonstop obszczekuje.. a ona bidna cay czas nochal mu wsadza przez siatke... i chyba jest zawiedziona..,ze on tak na nia reaguje..do suk natomiast nie mam możliwosci jej przetestowac.. ale nie wydaje mi sie zeby ona była agresywnato taki łagodny głupolek.. który szaleje zrdaosci jak sie do niej przychodzi.. Quote
Recommended Posts