wiosenka Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Dla miłośników ptaków :)... [FONT=Calibri] "[/FONT]sroka, wrona, sójka, kawka, gawron – ptaki z rodziny krukowatych są jeszcze mniej wymagające, są ptakami wszystkożernymi. Do mieszanki nabiałowej dla nich należy dodawać gotowany ryż, owoce, tartą marchew oraz chude mięso mielone, surowe lub gotowane." I jeszcze o innych gatunkach http://www.stop.eko.org.pl/portal/index.php?module=article&id=18 Quote
dziuniek Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 (edited) beataczl napisał(a):dziuniek z jakiego miesa te kulki gotowalas dla pisklecia? bo w schronie robaki kopali z ziemii i pewnie to za malo bylo..i czytalam ze jeszcze robia z jajek na twardo taka kostke plus cos do tego i tez tym karmia piskleta..nie wiesz przypadkiem co do tego jajka sie dodaje? a jak wronka sie czuje? Ja jej dałam kulki ze schabu wieprzowego, bo akurat miałam. A Celestynka w temacie ptaków (karmienie, leczenie) może konkurować z ornitologami, więc wrona pod dobrą opieką. Już sama je, trzeba ją tylko zbadać na pasożyty. Co do karmienia pisklaków, to zależy jakich: sikorki-mączniakami, wrony dodatkowo jajka, ser biały, kasza jaglana gotowana, surowe mięso, kurczak . Edited June 17, 2014 by dziuniek Quote
dziuniek Posted June 4, 2014 Author Posted June 4, 2014 (edited) Sikoreczka pochodziła z gniazda, które prawdopodobnie wyjadł szczur. Była kilka dni u Celestynki, a potem pewna pani ornitolog, która bada gniazda, znalazła jej takie dopasowane "wiekowo" i wsadziła ja do niego. Fajnie, co? Edited June 17, 2014 by dziuniek Quote
dziuniek Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 U Celestynki nowy nabytek: czteromiesięczna kotka z połamaną żuchwą, łopatką, paluszkami u łapek. Musiała spaść z okna (tak przypuszczam). Quote
Atomowka Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 Dziewczyny na FB napisała dziewczyna, że chętna jest na adopcję małej kotki.Macie coś? Quote
dziuniek Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 Atomowka napisał(a):Dziewczyny na FB napisała dziewczyna, że chętna jest na adopcję małej kotki.Macie coś? U Celestynki same stare i bardzo chore koty, ale chyba o tej porze roku nietrudno znaleźć w internecie małych kotów. Może u Znajdek będą na składzie? Quote
Mazowszanka13 Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Albo do Kwiaciarenki napiszcie. U niej cała masa kotów, z tego co wiem to i małe są. Quote
Recommended Posts