Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Donvitow napisał(a):
Jak mam mówić na Martynę?:evil_lol:

Martyna mogę zdradzić :D:D:D Bo ja już jestem Donia, a to Wasz udział, czyli Twój i Pauliny, która to wymyśliła;) a teraz na Ciebie kolej, mogę powiedzieć???

Posted

Oto fragment maila od Pana Michała - Wlaściciela Fionki :)
" Z Fionką wszystko w porządku.Prawie przestała hałasować jak zostaje sama , ale skarg nie ma.
Powoli i małymi kroczkami posuwamy się na przód : sunia zaczyna się bawić sama zabawkami , bawi się ze mną. Znalazła sobie w domu swoją "kryjówkę" za tapczanem gdzie bardzo lubi przebywać , zwłaszcza jeśli się czegoś wystraszy ale i w ciągu dnia kiedy siedzę przy komputerze kładzie się miedzy biurkiem a tapczanem " ma mnie na oku". Już nie chodzi wszędzie za mną , a na spacerach zaczęła troszkę oddalać się ode mnie , nawet trochę biegać. Jest jeszcze bardziej radosna niż na początku.
Jednym słowem sielanka. Na nadmierny apetyt znalazłem sposób, tak więc przestała się przejadać i wreszcie zaczyna sobie dozować jedzenie z miski. We wrześni zrobię jej dodatkowe szczepienia i ekg, żeby przed operacją lekarz miał z czym porównać. Pozostało mi jeszcze nauczyć ją zabawy z innymi psami bo na razie jest bojowo nastawiona do wszystkich . Zabrałem ją ostatni do mamy , chciałem zobaczyć jak zachowa się przy bardzo spokojnym i starutkim Axerku (na marginesie są takiego samego wzrostu), miałem nadzieje ,że się pobawia ale Fionce Axer do gustu nie przypadł i pogoniła go na posłanie , obszczekała , pokazała zęby tak ,że staruszek bał się z kocyka ruszyć. Charakterek mała ma :-)"

• 1 month later...
Posted

Schronisko dla psów zmienia oblicze:)

Równanie terenu, zakładanie nowego ogrodzenia - to tylko część prac, jakie trwają w Gaju. Już niedługo psy będą miały o wiele lepsze warunki.
Schronisko przechodzi metamorfozę. Inicjatywa kilku miłośników zwierząt oraz działania władz gminnych pozwoliły na wdrożenie zmian koniecznych dla tego obiektu. Najpierw geodeta wyznaczył granice działki, na której znajduje się schronisko.Teren okazał się większy niż dotychczas wykorzystywany. – Następnie firma państwa Błoch przyjechała i wyrównała ziemię. W ten sposób teren jest przygotowywany pod kolejne prace.A wśród nich jest też m.in. ogrodzenie, które powstaje. Bardzo się cieszymy!!!!

Posted

Kilka miesięcy później.....
Remont w schronisku dla zwierząt trwa w najlepsze. Powstała już część nowych kojców, w których psy mają bardzo dobre warunki. Bez problemu mogą teraz czekać na zimę, gdyż budy mają ocieplane ścianki. Dodatkowo są tak skonstruowane, że łatwo w nich posprzątać.
Teraz przygotowywany jest teren pod wybieg. Doprowadzenie go do idealnego stanu, wymaga jednak wiele pracy. Znalazły się osoby wielkiego serca, ale nadal jest ich za mało. Dlatego wszystkich chętnych do pomocy zapraszamy 20 i 27 października od 10:00 do schroniska w Gaju. Potrzebni będą także wolontariusze, którzy już dziś mogą zgłaszać się osobiście lub pod numerem telefonu 0888 710 573.