akucha Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Ja juz głosowałam na Fundację AST :lol: Ciotki nadmorskie, do roboty!!!!! A Bax do domu! Quote
olenka_f Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 pokazywałam go koleżance , ona chce takiego spokojnego kudłatego który nie ugryzie jak go starzy ludzie będą uściskiwać ale twierdzi że Bax wygląda na takiego co dziabnie:roll: Quote
brazowa1 Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 olenka_f napisał(a):pokazywałam go koleżance , ona chce takiego spokojnego kudłatego który nie ugryzie jak go starzy ludzie będą uściskiwać ale twierdzi że Bax wygląda na takiego co dziabnie:roll: jakby poczekali 2 tygodnie z usciskiwaniem,to by nie dziabał.Bo jakby tak od razu dwojka staruszkow rzucila sie na niego z czulosciami,biedny Bax ze strachu mogłby sie bronic...Sunia-Straszydło dobra do usciskow. Quote
olenka_f Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 ona przyjeżdża 3 listopada przytargam ją do schronu bo i tak te wszystkie załatwiania długo trwają i paszport i jeszcze nie wiem co to niech się tym zajmie ona i jej ciocia, ja jej obiecałam przedstawić pieski. z tymi staruszkami to chodzi o to że ona pracuje w domu starców i chciałaby psa zabierać do pracy, twierdzi że dziadki bardzo uczuciowe są i mogą chcieć przytulać, głaskać itd Quote
brazowa1 Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 Oleńko,juz my cos wymyslimy. Przetestujemy wszystkie psy na okolicznosc niespodziewanych buziakow i usciskow.Wyjdziemy z tego bez nosow ,ale znajdziemy odpowiedniego osobnika. Quote
olenka_f Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 brazowa1 napisał(a):Oleńko,juz my cos wymyslimy. Przetestujemy wszystkie psy na okolicznosc niespodziewanych buziakow i usciskow.Wyjdziemy z tego bez nosow ,ale znajdziemy odpowiedniego osobnika. dokładnie tak myślę że będzie trzeba a jest tak wiele psiaków że znajdzie się taki co lubi takie pieszczoty no może jakaś druga Gajóweczka sie trafi :evil_lol: Quote
Eva Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Witam. Dopiero weszłam na ten wątek. Napiszcie w skócie jaki jest ten psiak, czy łagodny, w jakim wieku ( bo znalazłam tylko, że 3 lata w schronie), czy da przy sobie coś zrobić np. da się wyczesać, jaki jest stan jego zdrowia oraz jak reaguje na inne psy i KOTY??? Quote
Eva Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 aaaaaa i czy nie boi się strzałów, burzy itp. To znaczy ja wiem, że prawie każde zwierze się boi, ale czy nie niszczy nic, nie gryzie sprzętów itd. I czy może być sam w domu? Quote
Eva Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 I jeszcze jedno: jakiej On jest wysokości?? Quote
brazowa1 Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Eva,to sa pieski,ktore mieszkaja w schronisku.Czyli znamy ich zachowania,ktore nam pokazuja w schronisku. Nie wiem,czy niszczy,ale sądzac z wieku i temperamentu-nie jest typem niszczyciela.Co do burzy-nie miałam okazji zaobserwowac. Wiekszosc psow zmuszonych jest do samotnego pozostawania w domu,wiec Bax,gdyby musial-tez by został ;) Jest mało szczekliwy,to na plus. Quote
Eva Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 a na temat przybliżonego wieku, stosunku do psów i KOTÓW coś wiemy ? Quote
brazowa1 Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Eva napisał(a):Witam. Dopiero weszłam na ten wątek. Napiszcie w skócie jaki jest ten psiak, czy łagodny, w jakim wieku ( bo znalazłam tylko, że 3 lata w schronie), czy da przy sobie coś zrobić np. da się wyczesać, jaki jest stan jego zdrowia oraz jak reaguje na inne psy i KOTY??? Jest lagodny,tylko znerwicowany :( Z zabiegami nie ma problemu,tylko nowy wlasciciel musiałby poczekac te 2 tygodnie,z np trymowaniem. koty-nie wiem,ale mozna sprawdzic. po tygodniu,gdy w nowym domu odpocznie od stresu,bedzie miłym i niekłopotliwym towarzyszem. Jest niski w łapach,ale masywny,tak wielkosc i gabaryty corgi. Quote
olenka_f Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 i jest cudny śliczny i kochany kurdupelek :loveu: Quote
Eva Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Jeszcze coś o wieku ( wiadomo przybliżonym) i stosunku do kotów ( to ważne). I czy szukacie dla niego domku samotnego czy może być z innymi zwierzaczkami?? Quote
brazowa1 Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 7 lat,to nie jest stary piesek,to widac. Szukamy domu,gdzie nie bedzie psow,ewentualnie jakas mila suczka,bo on bedzie sie meczyl z drugim psem,ma za słabe na to nerwy. Koty-zawsze mozna sprawdzic.Ale nie wyglada na morderce,jest znekanym schroniskowym zyciem psem. Poustawial sobie w koncu inne psy z boksu,ale ciagle zyje spiety,ciagle musi te pozycje ugruntowywac,a ile to go nerwow kosztuje :shake: Gołebiewo,Wigor i Bajek sa zzyte,a on ciagle osobno. Quote
Eva Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Pytam o to wszystko, bo On ma takie słodkie kochane pysio. Ja jestem strasznie zapsiona i zakociona. Co prawda psy to same suczki, jedna to niestety agresorka .Ale może poszukam kogoś wśród znajomych. Choć prawdę powiedziawszy sama bym Go wzięła. Byłoby to jednak wbrew rozsądkowi.:-(. A rodzina by mnie z całym zoo wywaliła na ulicę...... O, nie ...... domek jest mój:evil_lol:. Ale oni mi trochę pomagają ,aby to towarzystwo obejść ( i zarobić też) i zapowiedzieli, że ani jednego zwierzaka więcej......:oops: Quote
quasimodo Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Psina się przypomina!!! Gdzie mój domek??? Quote
Recommended Posts