Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pokazywałam go koleżance , ona chce takiego spokojnego kudłatego który nie ugryzie jak go starzy ludzie będą uściskiwać ale twierdzi że Bax wygląda na takiego co dziabnie:roll:

Posted

olenka_f napisał(a):
pokazywałam go koleżance , ona chce takiego spokojnego kudłatego który nie ugryzie jak go starzy ludzie będą uściskiwać ale twierdzi że Bax wygląda na takiego co dziabnie:roll:

jakby poczekali 2 tygodnie z usciskiwaniem,to by nie dziabał.Bo jakby tak od razu dwojka staruszkow rzucila sie na niego z czulosciami,biedny Bax ze strachu mogłby sie bronic...Sunia-Straszydło dobra do usciskow.

Posted

ona przyjeżdża 3 listopada przytargam ją do schronu bo i tak te wszystkie załatwiania długo trwają i paszport i jeszcze nie wiem co to niech się tym zajmie ona i jej ciocia, ja jej obiecałam przedstawić pieski.
z tymi staruszkami to chodzi o to że ona pracuje w domu starców i chciałaby psa zabierać do pracy, twierdzi że dziadki bardzo uczuciowe są i mogą chcieć przytulać, głaskać itd

Posted

Oleńko,juz my cos wymyslimy.
Przetestujemy wszystkie psy na okolicznosc niespodziewanych buziakow i usciskow.Wyjdziemy z tego bez nosow ,ale znajdziemy odpowiedniego osobnika.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Oleńko,juz my cos wymyslimy.
Przetestujemy wszystkie psy na okolicznosc niespodziewanych buziakow i usciskow.Wyjdziemy z tego bez nosow ,ale znajdziemy odpowiedniego osobnika.

dokładnie tak myślę że będzie trzeba a jest tak wiele psiaków że znajdzie się taki co lubi takie pieszczoty
no może jakaś druga Gajóweczka sie trafi :evil_lol:

Posted

Witam. Dopiero weszłam na ten wątek. Napiszcie w skócie jaki jest ten psiak, czy łagodny, w jakim wieku ( bo znalazłam tylko, że 3 lata w schronie), czy da przy sobie coś zrobić np. da się wyczesać, jaki jest stan jego zdrowia oraz jak reaguje na inne psy i KOTY???

Posted

aaaaaa i czy nie boi się strzałów, burzy itp. To znaczy ja wiem, że prawie każde zwierze się boi, ale czy nie niszczy nic, nie gryzie sprzętów itd. I czy może być sam w domu?

Posted

Eva,to sa pieski,ktore mieszkaja w schronisku.Czyli znamy ich zachowania,ktore nam pokazuja w schronisku.
Nie wiem,czy niszczy,ale sądzac z wieku i temperamentu-nie jest typem niszczyciela.Co do burzy-nie miałam okazji zaobserwowac.
Wiekszosc psow zmuszonych jest do samotnego pozostawania w domu,wiec Bax,gdyby musial-tez by został ;) Jest mało szczekliwy,to na plus.

Posted

Eva napisał(a):
Witam. Dopiero weszłam na ten wątek. Napiszcie w skócie jaki jest ten psiak, czy łagodny, w jakim wieku ( bo znalazłam tylko, że 3 lata w schronie), czy da przy sobie coś zrobić np. da się wyczesać, jaki jest stan jego zdrowia oraz jak reaguje na inne psy i KOTY???

Jest lagodny,tylko znerwicowany :(
Z zabiegami nie ma problemu,tylko nowy wlasciciel musiałby poczekac te 2 tygodnie,z np trymowaniem.
koty-nie wiem,ale mozna sprawdzic.
po tygodniu,gdy w nowym domu odpocznie od stresu,bedzie miłym i niekłopotliwym towarzyszem.
Jest niski w łapach,ale masywny,tak wielkosc i gabaryty corgi.

Posted

Jeszcze coś o wieku ( wiadomo przybliżonym) i stosunku do kotów ( to ważne). I czy szukacie dla niego domku samotnego czy może być z innymi zwierzaczkami??

Posted

7 lat,to nie jest stary piesek,to widac.
Szukamy domu,gdzie nie bedzie psow,ewentualnie jakas mila suczka,bo on bedzie sie meczyl z drugim psem,ma za słabe na to nerwy.
Koty-zawsze mozna sprawdzic.Ale nie wyglada na morderce,jest znekanym schroniskowym zyciem psem.
Poustawial sobie w koncu inne psy z boksu,ale ciagle zyje spiety,ciagle musi te pozycje ugruntowywac,a ile to go nerwow kosztuje :shake:
Gołebiewo,Wigor i Bajek sa zzyte,a on ciagle osobno.

Posted

Pytam o to wszystko, bo On ma takie słodkie kochane pysio. Ja jestem strasznie zapsiona i zakociona. Co prawda psy to same suczki, jedna to niestety agresorka .Ale może poszukam kogoś wśród znajomych. Choć prawdę powiedziawszy sama bym Go wzięła. Byłoby to jednak wbrew rozsądkowi.:-(. A rodzina by mnie z całym zoo wywaliła na ulicę...... O, nie ...... domek jest mój:evil_lol:. Ale oni mi trochę pomagają ,aby to towarzystwo obejść ( i zarobić też) i zapowiedzieli, że ani jednego zwierzaka więcej......:oops: