Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Leja była w towarzystwie Karbona i Pixela na Borkach. W drodze pobiegała trochę i ostrzegła nas przed psem, dzięki czemu udało się w porę złapać Karbona ;) Bardzo spodobała jej się woda i od razu wskoczyła, uwielbia pływać. Potem jak szalona biegała i bawiła się butelką. W tym szaleństwie ubrudziła mi całe spodnie. Przed powrotem nie chciała współpracować w czyszczeniu smyczy. Potem w schronisku poszłam z nią na wybieg agility, niestety była tak zmęczona wycieczką, że nie chciałam jej już męczyć. Na sam koniec sprawdziłam czy nadal ma to robactwo i jak widać pozbyła się go, znalazłam tylko w połowie wygryzionego kleszcza. Zdążyłam tylko zgłosić to p. Mirce.

Posted

To ja dodam kilka fotek :)

Możecie wierzyć albo nie, ale to jest Leja ;)

Szaleństwa z butelką :D

I na koniec filmik - w roli głównej Leja, w rolach drugoplanowych Karbon i Piksel :)
[video=youtube;QaVBeyHbWag]http://www.youtube.com/watch?v=QaVBeyHbWag&feature=youtu.be[/video]

Posted

Leja UWIELBIA kąpiele błotne :D
[video=youtube;VL6RVrZ_f_Y]http://www.youtube.com/watch?v=VL6RVrZ_f_Y&feature=youtu.be[/video]

i jeszcze jedno zdjęcie

Posted

Dzięki za filmik i zdjęcie :)
Oglądając filmik wyczekiwałam momentu, w którym się poślizgnęłam ;)
Leja ostatnio dała o sobie znać biednemu Hefnerowi i kiedy byli razem na lince w szale biegu dość mocno go pociągła za sobą. Potem poplątała trochę linkę przez co zdenerwowała Karbona. Po drodze zaliczyła kąpiel w kałuży, ubrudziła mi całe spodnie. Na ostatnim dłuższym postoju na borkach bardzo chciała popływać z dwoma labkami, niestety miałam zbyt krótką smycz, a nie chciałam ryzykować kolejnego poślizgnięcia (i być może wpadnięcia do wody) ;) Na koniec pobytu na borkach chyba za karę, że nie chciałam dać jej popływać przewróciła mnie :/ Jutro muszę jakoś lepiej spożytkować jej energię i na wszelki wypadek wziąć linkę, jakby się zachciało komuś iść na borki ;) Oby była fajna pogoda.

Posted

A co dzisiaj u Lei? W sumie to nic nowego, ale... dostałam emaila w sprawie jej adopcji :D Rodzina niedawno straciła psa, ale zdecydowali się podarować dom następnemu. Zaciekawiła ich właśnie Leja. Państwo mają 6-cio letnią córkę, więc dla Lei to żaden problem. Nie jestem tylko pewna czy Leja da radę zostać w domu sama przez 6-8 godzin w domu. Zresztą co będę opisywać wkleję to co mi napisała.
Dzień dobry,
Szukam dla siebie i mojej rodziny psiaka. Wzrost średni-duży. Niedawno po 14 latach straciliśmy suczkę retrievera...
Mieszkam w bloku, mam 6-cio letnią córkę i pracuję.. Szukam psiaka który wytrzyma 6-8 godzin w domu.. Po pracy zapewnię długi spacer lub bieg przy rowerze. Szukam psiaka który także lubi jeździć autem żeby go zabierać na wakacje.. Dlatego zależy mi aby nie był to leniuszek-kanapowiec..
Spodobała mi się suczka której zdjęcie jest na stronie schroniska wraz z adresem email do kontaktu.. Nr na zdjęciu to: 945/12, a na zdjęciach z albumu pisze że wabi się Leja.
Może być też inny psiak (a raczej suczka :-)). Będę wdzięczna za informacje,
Pozdrawiam,
...

Zaproponowałam jej żeby przyjechała do schroniska zobaczyć ją. Teraz czekam na odpowiedź :)

Posted

[quote name='pela112']A co dzisiaj u Lei? W sumie to nic nowego, ale... dostałam emaila w sprawie jej adopcji :D Rodzina niedawno straciła psa, ale zdecydowali się podarować dom następnemu. Zaciekawiła ich właśnie Leja. Państwo mają 6-cio letnią córkę, więc dla Lei to żaden problem. Nie jestem tylko pewna czy Leja da radę zostać w domu sama przez 6-8 godzin w domu. Zresztą co będę opisywać wkleję to co mi napisała.Dzień dobry,Szukam dla siebie i mojej rodziny psiaka. Wzrost średni-duży. Niedawno po 14 latach straciliśmy suczkę retrievera...Mieszkam w bloku, mam 6-cio letnią córkę i pracuję.. Szukam psiaka który wytrzyma 6-8 godzin w domu.. Po pracy zapewnię długi spacer lub bieg przy rowerze. Szukam psiaka który także lubi jeździć autem żeby go zabierać na wakacje.. Dlatego zależy mi aby nie był to leniuszek-kanapowiec.. Spodobała mi się suczka której zdjęcie jest na stronie schroniska wraz z adresem email do kontaktu.. Nr na zdjęciu to: 945/12, a na zdjęciach z albumu pisze że wabi się Leja.Może być też inny psiak (a raczej suczka :-)). Będę wdzięczna za informacje,Pozdrawiam,...Zaproponowałam jej żeby przyjechała do schroniska zobaczyć ją. Teraz czekam na odpowiedź :)[/QUOTE]To świetne wieści. Oby Lei się udało :D

Posted

Dostałam odpowiedź :) Pani poprosiła mnie o nr. telefonu i umówiła się na wizytę w schronisku na czwartek. Wiąże z tym domkiem bardzo duże nadzieje :D

Posted

Jak na razie domek zapowiada się obiecująco :) Dziękuję za wszystkie kciuki. Dzisiaj telefon się odezwał. Pani zadzwoniła do mnie, żeby dowiedzieć się więcej o Lei. Mam nadzieję, że w czwartek Leja po 18:00 będzie jeszcze ze mną na spacerku, bo dopiero wtedy Pani z córką może przyjechać ją zobaczyć :)

Posted

No to teraz trzymamy kciuki, żeby w czwartek była p. Ania ;) I oczywiście, żeby pani przyjechała, a Leja podbiła jej serce :)

Posted

Właśnie sprawdzałam i na stronie schroniska jej nie ma, jest tylko na fundacyjnej (przy okazji ma zły wiek wpisany). Więc nie wiem, myślę, że jakby została adoptowana to z fundacyjnej strony też by znikła.

Posted

[quote name='pela112']Właśnie sprawdzałam i na stronie schroniska jej nie ma, jest tylko na fundacyjnej (przy okazji ma zły wiek wpisany). Więc nie wiem, myślę, że jakby została adoptowana to z fundacyjnej strony też by znikła.[/QUOTE]
Niekoniecznie, stronę fundacyjna obsługują nasi wolontariusze i maciaszek, a schrobiskowa także schronisko, wiec Leja mogła pójść do domu i schronisko zdjęlo ja że stronki;)

Posted

madzia.uje93 napisał(a):
Niekoniecznie, stronę fundacyjna obsługują nasi wolontariusze i maciaszek, a schrobiskowa także schronisko, wiec Leja mogła pójść do domu i schronisko zdjęlo ja że stronki;)
Dokładnie tak :). Ze strony schroniska zwierzaki zdejmuje najczęściej schronisko, czasem ja. Z fundacyjnej psy zdejmuję ja (kiedy mam potwierdzenie, że psiak w nowym domu), a koty wolontariuszki kocie.