Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj wpadłam tylko na końcówkę akcji na Dolinie, ale podczas tej końcówki Sedan zachowywał się bardzo ładnie, na smyczy nie ciągnął, wykonywał komendy i bawił się gryzakiem. Nawet pewna rodzinka się nim zainteresowała, bardzo się im spodobał i wszystko stoi na dobrej drodze. Ogólnie wydają się ok, przemyślana decyzja, to nie będzie ich pierwszy pies, poinformowani o skoczności, podgryzaniu, potencjalnych problemach się nie zrazili. Zobaczymy, Państwo najpierw chcą skończyć remont mieszkania, który zaczeli a potem adoptować psiaka. Czy ostatecznie zdecydują się na Sedana? Nie wiem, mam taką nadzieję, ale nawet jak nie on to napewno jakiś schroniskowy psiak będzie miał dom bo są zdecydowani na jakiegoś psa z Fundacji ;)

Posted

Sedan wczoraj genialnie bawił się z Harym :loveu: Psiaki nie potrafiły przestać szaleć ;) Wstawię kilka zdjęć z tej zabawy a resztę można zobaczyć na picasie, bo trochę ich się zebrało:cool3:

Posted

Dzisiaj byliśmy z Sedanem na Zwierzynaliach w parku chorzowskim.
Na początku niezbyt chciał wejść do samochodu, dobrowolnie tego za nic nie chciał, więc trzeba było go poprostu wsadzić. W trakcie jazdy był spokojny, grzecznie siedział, ale widać było, że zbytnio przyjemności mu to nie sprawia.
Na samej akcji też wszystko ok, trochę się rozbrykał i porywał wszelkie patyki i patyczki na spacerze, trochę ciągnął na smyczy. Jak zwykle bardzo skoczny przez co miałam wybitnie ubłocone spodnie. Najgorsze jest to, że on się ze wszystkimi chce przywitać skacząc, więc trzeba mieć oczy dookoła głowy żeby ludzi nie poprudził. Po za tym ok. Dawał się głaskać dorosłym jak i dzieciom, ale jednak do psa-przytulaka mu bardzo daleko.
A jak zaczęło lać to pies bardzo nieszcześliwy z niego był. Wcisnął się do namiotu i nie chciał wychodzić.
Zdjęć nie mam, niestety pożyczony aparat trzeba było oddać... A może komuś wpadł Sedan w obiektyw?

Posted

Dzisiaj pogoda dopisała! W sam raz na taką akcje.
Do samochodu Sedan już bez oporów wskoczył, podczas jazdy bez zmian - spokojny. Na samej akcji seden się zachowywał super. Na smyczy nie szarpał, spuszczony przychodził na zawołanie, pięknie pokazywał się na agility i aportował piłkę.
No i jest gwiazdą telewizji :evil_lol: W Aktualnościach pokazali urywek z pokonywania toru przez Sedana
http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne/aktualnosci/wideo/2-czerwca-1830/11300800
cała relacja ze Zwierzynaliów od 16 minuty, a Sedan 17.30 ;)

Posted

Oj tam, oj tam! Pół Polski to już widziało w tv :p Nie mogłam się powstrzymać, Twój udział tutaj jest rzeczą kluczową. Udział Sedana to tylko przykrywka :diabloti:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj na akcji adopcyjnej Sedan poszedł do nowego domku ;) Ludzie, którzy po niego przyszli już "chorowali" na niego od 3miesięcy, ale chcieli się lepiej przygotować, coś poczytać, popytać ludzi o wychowanie itd, ponieważ to jest ich pierwszy pies. Będzie mieszkał w mieszkaniu, ale pani zapewniała, że ruchu będzie miał dostatek bo lubi długie wędrówki. Mają dziecko, ale poinformowani o podgryzaniu i skoczności Sedana w ogóle się nie zrazili, że będzie trzeba mieć go non-stop na uwadze. Sedan będzie miał kolegę w postaci świnki morskiej, mam nadzieję, że specjalnie nie będzie go ona interesować. Wieczoram mają mi wysłać maila z informacją jak zniósł podróż, jak się zachowuje w mieszkaniu.
Ogólnie wrażenie pozytywne, a więc Sedan trzymam za ciebie kciuki, bądź grzeczny chłopie ;P

[SIZE=1]Ktoś mógłby mnie poinformować jak się zmienia tytuł wątku?