Xxxxxxxxxxxx Posted May 19, 2013 Author Posted May 19, 2013 Dzisiaj wpadłam tylko na końcówkę akcji na Dolinie, ale podczas tej końcówki Sedan zachowywał się bardzo ładnie, na smyczy nie ciągnął, wykonywał komendy i bawił się gryzakiem. Nawet pewna rodzinka się nim zainteresowała, bardzo się im spodobał i wszystko stoi na dobrej drodze. Ogólnie wydają się ok, przemyślana decyzja, to nie będzie ich pierwszy pies, poinformowani o skoczności, podgryzaniu, potencjalnych problemach się nie zrazili. Zobaczymy, Państwo najpierw chcą skończyć remont mieszkania, który zaczeli a potem adoptować psiaka. Czy ostatecznie zdecydują się na Sedana? Nie wiem, mam taką nadzieję, ale nawet jak nie on to napewno jakiś schroniskowy psiak będzie miał dom bo są zdecydowani na jakiegoś psa z Fundacji ;) Quote
soboz4 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Oby Sedanek jak najszybciej znalazł dom, szkoda że nie od razu, ale lepiej by decyzja była przemyślana Quote
ania91sc Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Trzymam mocno kciuki za to aby Sedan znalazł domek dzięki tej akcji :) Quote
Hmmm Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 trzymam kciuki za Sedanka! a jak ładnie dzisiaj się pokazał na agility ;) Quote
Hmmm Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Sedan wczoraj genialnie bawił się z Harym :loveu: Psiaki nie potrafiły przestać szaleć ;) Wstawię kilka zdjęć z tej zabawy a resztę można zobaczyć na picasie, bo trochę ich się zebrało:cool3: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Dzisiaj byliśmy z Sedanem na Zwierzynaliach w parku chorzowskim. Na początku niezbyt chciał wejść do samochodu, dobrowolnie tego za nic nie chciał, więc trzeba było go poprostu wsadzić. W trakcie jazdy był spokojny, grzecznie siedział, ale widać było, że zbytnio przyjemności mu to nie sprawia. Na samej akcji też wszystko ok, trochę się rozbrykał i porywał wszelkie patyki i patyczki na spacerze, trochę ciągnął na smyczy. Jak zwykle bardzo skoczny przez co miałam wybitnie ubłocone spodnie. Najgorsze jest to, że on się ze wszystkimi chce przywitać skacząc, więc trzeba mieć oczy dookoła głowy żeby ludzi nie poprudził. Po za tym ok. Dawał się głaskać dorosłym jak i dzieciom, ale jednak do psa-przytulaka mu bardzo daleko. A jak zaczęło lać to pies bardzo nieszcześliwy z niego był. Wcisnął się do namiotu i nie chciał wychodzić. Zdjęć nie mam, niestety pożyczony aparat trzeba było oddać... A może komuś wpadł Sedan w obiektyw? Quote
Hmmm Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 A wpadł :D i to nawet nie sam ;) Sandra ja nie wiem co ty dzisiaj za smakołyki miałaś :evil_lol: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Dziękować za foty :) Hahaha ale miny Sedana na tych dwóch ostatnich poprostu boskie! Quote
ania91sc Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Mina na przedostatnim zdjęciu - BEZCENNA!!! :D Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 Dzisiaj pogoda dopisała! W sam raz na taką akcje. Do samochodu Sedan już bez oporów wskoczył, podczas jazdy bez zmian - spokojny. Na samej akcji seden się zachowywał super. Na smyczy nie szarpał, spuszczony przychodził na zawołanie, pięknie pokazywał się na agility i aportował piłkę. No i jest gwiazdą telewizji :evil_lol: W Aktualnościach pokazali urywek z pokonywania toru przez Sedana http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne/aktualnosci/wideo/2-czerwca-1830/11300800 cała relacja ze Zwierzynaliów od 16 minuty, a Sedan 17.30 ;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 Oj tam, oj tam! Pół Polski to już widziało w tv :p Nie mogłam się powstrzymać, Twój udział tutaj jest rzeczą kluczową. Udział Sedana to tylko przykrywka :diabloti: Quote
madzia.uje93 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Bardzo ładnie się Sedanek zaprezentował, a Martyna z Hefnerem też:D Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 Ponownie dziękuje za foty ;) Foto nr 3 - ahh ta gustowna łapa z błota na spodniach... Foto nr 4 - Sedan w poszukiwaniu cienia :P Quote
choba Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Szaleństwa Sedana i Lei :D Tu się jeszcze Gibson/Brutus przyłączył :) A tu Shila :D Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 Dzisiaj na akcji adopcyjnej Sedan poszedł do nowego domku ;) Ludzie, którzy po niego przyszli już "chorowali" na niego od 3miesięcy, ale chcieli się lepiej przygotować, coś poczytać, popytać ludzi o wychowanie itd, ponieważ to jest ich pierwszy pies. Będzie mieszkał w mieszkaniu, ale pani zapewniała, że ruchu będzie miał dostatek bo lubi długie wędrówki. Mają dziecko, ale poinformowani o podgryzaniu i skoczności Sedana w ogóle się nie zrazili, że będzie trzeba mieć go non-stop na uwadze. Sedan będzie miał kolegę w postaci świnki morskiej, mam nadzieję, że specjalnie nie będzie go ona interesować. Wieczoram mają mi wysłać maila z informacją jak zniósł podróż, jak się zachowuje w mieszkaniu. Ogólnie wrażenie pozytywne, a więc Sedan trzymam za ciebie kciuki, bądź grzeczny chłopie ;P [SIZE=1]Ktoś mógłby mnie poinformować jak się zmienia tytuł wątku? Quote
choba Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Powodzenia Sedan :D Żeby zmienić tytuł, wejdź w zaawansowaną edycję pierwszego postu ;) Quote
Recommended Posts