Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No piękności są, po prostu :).Lara bardzo podobna do mojej Frani, tyle, że moja Francesca cała czarna (jak to mój TŻ mawia: nieważne jakiego koloru jest pies, byle był czarny...). W Usiatce coś podobnego z Felusiem też znajdę- w końcu on też kielecki jest :). No a Romanek to do nikogo niepodobny jest ;), a i tak go kocham okrutnie :)

A pokaże Panna Marple swoje skarby? wiem, że to wątek Rudaska i Pysi, ale też uważam że warto pokazać psiaki, które (za pośrednictwem swoich opiekunów) spowodowały troskę o następne psie biedy  :)

Posted

Oj, to prawda - nieważne jaki zwierz, mały czy duży, pies czy kot najważniejsze żeby był czarny!!!

A najpiękniejsze są z Tychów - to mówię ja - szczecinaianka zakochana w tyszakach! Miałam już dwie sunie z tyskiego schroniska, teraz mam trzecią stamtąd / na razie na DT :) /. 

• Upvote 1
Posted

Oj, to prawda - nieważne jaki zwierz, mały czy duży, pies czy kot najważniejsze żeby był czarny!!!

A najpiękniejsze są z Tychów - to mówię ja - szczecinaianka zakochana w tyszakach! Miałam już dwie sunie z tyskiego schroniska, teraz mam trzecią stamtąd / na razie na DT :) /. 

No dobra, poka tyszyniankę - popatrzymy :D

Posted

A to moja banda - Ula z Radomia ,Biedron z  Warszawy , Oskar ,zabrany po wypadku z drogi i Cyryl - podrzucony w Sylwestra.

Są jeszcze tymczasy,ale te mają wątek na dogo

263147_221344114572068_6126393_n.jpg?oh=

• Upvote 1
Posted

No dobra, poka tyszyniankę - popatrzymy :D

No papaczaj sobie tylko:

Tara - miłość moja, od 6 dni niestety za TM - miała 19 lat w tym 7 u mnie....

3e8c8543469bafaemed.jpg

Była Dylanka, też niestety za TM:

4bc4e9cb87e4e033med.jpg

Teraz jest Megunia, wieku nie wypada suni wypominać więc tylko informacyjnie - lat 17:

e09b44d6efba6700gen.jpg

A tu jeszcze jedno tyskie cudo, które szuka domu i jakoś tak za mną chodzi...

9rkks2.jpg

I co nie najpiękniejsze te tyszaki?????? Szczególnie, że one wszystkie są takie po 12 latach w schronie... A jaka linia, figura, uśmiech! Nic tylko brać i kochać wub.gif

• Upvote 2
Posted

O rany :) Ciocie :) ale ciekawie sie zrobiło :) Z przyjemnością popatrzyłam na Wasze psiaczki :) Wszystkie piękne :) ... No i pewnie gdyby nie Wy to byłyby na ulicach lub w schronach ...  SZCZĘŚCIARZE ...szkoda że nas tak mało i wiele biedaków nie ma szans na taki przytulny kącik i ciepłą osóbke  :(

Posted

Ponieważ ja najbardziej na świecie kocham moją sunię i dzięki niej jestem na dogo to też się pochwalę. Szarka została zabrana z podkieleckiej wsi i trafiła do hoteliku. Adoptowałam ją i przez rok mieszkaliśmy w Kielcach, po roku przeprowadziliśmy pod Kielce, do tej gminy, z której była wzięta Szarka. Od "starych śmieci" dzieli Szarkę tylko kilka kilometrów... tak się suni ułożyło :)

lf97.jpg

kg93.jpg

b9c9fcaa2b8072afgen.jpg

25ff10d01effd449gen.jpg

8e8796eb6a6ca144gen.jpg

A tu z moją tymczasową kotą (Larą), która pojechała do domu pod Krakowem:

a6adb86072f03de3gen.jpg

A to tymczasowicz Gutek, po którym bardzo płakałam jak pojechał do domu do Krakowa:

31bf362abe89cb08.jpg

Gutek to jest kot w moim stylu, gdyby mógł to by się ze mną zrósł. Kiedy byłam w kuchni, gotował ze mną, kiedy się kąpałam, siedział na wannie, kiedy wracałam z pracy, przychodził do drzwi na powitanie, kiedy siedziałam przy komputerze, kładł się na klawiaturze, kiedy szłam na spacer z Szarką, strzelał focha, że on musi zostać (np. chował się pod łóżko). Tęsknię za nim. I Szarka też. Dokuczali sobie nawzajem.

• Upvote 3
Posted

Cudne ,przecudne te Wasze psiaczki.

Mnie nie wypada się tu nawet pokazywaćtzn moich psic/bo one nie z odzysku.

O dogomanii dowiedziałam się przez przypadek na innym forum /Wolierka/.

Tam dużo pisała przy okazji pokazywania kurek Bianka.

Weszłam,zakochałam się i zostałam.

Usiatko czarne podpalane to też mój ulubiony typ.

Niestety jakoś przeważnie czarne mam u siebie poza jedną /jedyną w swoim rodzaju / moskalką w barwach jak bernardyn.

Bardzo się cieszę,że co raz więcej cioteczek wpada do Pysiuni i Rudaska.

Im nas więcej tym łatwiej będzie się przysłużyć tym czy kolejnym bidulkom.

Posted

Przepiękne te nasze psiaki :) Po prostu, najpiękniejsze na świecie. I aż się wierzyć nie chce, że takie cudeńka błąkały się głodne i zziębnięte :(. Kiedyś, jakiś pan, widząc mnie z moją trójeczką, powiedział: "ale one miały szczęście, że trafiły do pani". Uśmiechnęłam się i powiedziałam. zgodnie z prawdą: "to ja jestem szczęściarą, że je mam"

• Upvote 1
Posted

Wszystkie pycholki takie słodkie, całuśne, Szarka wyjątkowej urody, Cancerowa banda wielce różnorodna (Biedroń to ten troszkę dropiaty?). Ale, fakt, za serducho mocno łapią tyszynianki AlfyLS - te cudne posiwiałe mordeczki. Masz rację Alfo - tyszynianki najpiękniejsze  :wub: i buziol w czółko z powodu Tary :)

A Pysieńkę od poniedziałku zacznę mocno ogłaszać i domek się znajdzie. I to dobry domek :)

Posted

Wszystkie pycholki takie słodkie, całuśne, Szarka wyjątkowej urody, Cancerowa banda wielce różnorodna (Biedroń to ten troszkę dropiaty?). Ale, fakt, za serducho mocno łapią tyszynianki AlfyLS - te cudne posiwiałe mordeczki. Masz rację Alfo - tyszynianki najpiękniejsze  :wub: i buziol w czółko z powodu Tary :)

A Pysieńkę od poniedziałku zacznę mocno ogłaszać i domek się znajdzie. I to dobry domek :)

Myślę że Robert Biedroń nie miał by nic przeciwko temu że pies ma jego nazwisko,ale jednak to jest Biedron (bo ma duże kropki,więc nie mógłby się nazywać Biedronka).

Ula to pies dogomaniacki,miała kilkukilometrowy wątek,który,ku mojemu wielkiemu żalowi wcięło,tak jak i wątki moich tymczasów będących w nowych domach.

Dlatego dobrze że jest ten wątek,wspólny,są wiadomości o Rudziku z nowego domu i będą wiadomości o Pysi z nowego domu - bo ta chwila jest na pewno bliska

Posted

Usiatko - dziękuję za pochwały dla tyszanek. Łamią serce, oj, łamią...

A za Pysię mocno zaciskamy kciuki - domek musi się znaleźć! I to taki superowy jak ma Rudzik!

Posted

Czekanie nie jest naszą mocną stroną, ale jak trzeba, to poczekamy. 

Gdyby trzeba było inny tekst na kolejne województwa - dajcie znać i podeślijcie ten poprzedni ;)

Posted

Czekanie nie jest naszą mocną stroną, ale jak trzeba, to poczekamy. 

Gdyby trzeba było inny tekst na kolejne województwa - dajcie znać i podeślijcie ten poprzedni ;)

Nutusiu ....jakże czekałam na takie słowa :) Znamy Twoje nadzwyczajne zdolności w tym temacie :)  

Wieczorem Krzysiu Ci przesle :)   DZIĘKUJEMY :)

Posted

Hurra! Nutusia zrobi tekst :) dziękuję serdecznie, bardzo serdecznie, bo po Twoim pisaniu jakoś szybciej telefony dzwonią :) No to ja szykuje bloki startowe do ogłaszania Pysieńki. I jak zwykle - w kupie siła. Slogan, ale jakże prawdziwy :)

A tymczasem chciałam Wam powiedzieć, że u Rudaska wszystko w porządeczku :) A że znalazłam fotki to pokażę Wam:

- Rudaska z września 2014 r., po 3-tygodniowym pobycie w Białogonkowie podczas wizyty Patrycji 

nz0zrk.jpg

i Rudaska z ubiegłego tygodnia

35jhvyo.jpg

fz3e4o.jpg

• Upvote 1