Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki że razem z Rudaskiem wyczekujecie jego domku ;) Usiatko Tobie dziękuję za piękne ogłoszenia i za wyróżnianie ich :) Musi znależć się domek .... ja w to wierzę . Rudasek zasługuje na ciepły fotel u jakiejś miłej pańci a nie na łazienkę w starej chałupie ...

Posted

Iza,o czym Ty mówisz????

Ta łazienka to najlepsze co mogło Rudaska spotkać w tej chwili.

Ja jestem przeszczęśliwa widząc maluszka w "budce" w ciepełku z pełnym brzuszkiem a nawet z olbrzymią kością.

Życzę maluszkowi,żeby znalazł taki domek jak moja ukochana Tora.

Państwo nawet klimatyzację założyli,żeby pieskowi nie było za gorąco.

W lipcu na cały miesiąc do Rewala wyjechali,żeby sunia miała możliwości pływania.

Takiego domku dla Rudaska przywołuję

Posted

Iza,o czym Ty mówisz????
Ta łazienka to najlepsze co mogło Rudaska spotkać w tej chwili.
Ja jestem przeszczęśliwa widząc maluszka w "budce" w ciepełku z pełnym brzuszkiem a nawet z olbrzymią kością.

Masz rację Grażynko, ale rozumiem Izę. :)

Posted

Dzięki że razem z Rudaskiem wyczekujecie jego domku ;) Usiatko Tobie dziękuję za piękne ogłoszenia i za wyróżnianie ich :) Musi znależć się domek .... ja w to wierzę . Rudasek zasługuje na ciepły fotel u jakiejś miłej pańci a nie na łazienkę w starej chałupie ...

Jak w tej łazience jest po podłodze 175 cm :) to ja chętnie, mogę z Rudaskiem razem :)

Posted

Oj czekamy, czekamy na telefony ;)

A dziś słoneczno jesienne zdjęcia Rudaska :D

Spójrzcie jakie ten mały piesek ma mądre spojrzenie ;)

DSCF5911.jpg

DSCF5916.jpg

DSCF5925.jpg

DSCF5929.jpg

DSCF5943.jpg

DSCF5944.jpg

Posted

Cudny , kochany maluszek.

Oczy.....ja zawsze patrzę na ogonki przez oczy.

W nich wszystko widać i miłość i oddanie i przebiegłość.

Rudasek patrzy tak jak by czytał swoimi oczkami wszystkie polecenia..

Czy ludzie tego nie widzą, czy nie chca widzieć :nonono2:

Posted

oj, chyba jakies jedzonko dojrzal

Może też kawalątek kanapki dostał  :evil_lol: Chociaż, Rudasek jest bardzo kontaktowym pieskiem. Aż trudno w to uwierzyć, ale Rudaś reaguje natychmiast na kontakt z człowiekiem, nie potrzeba żadnego przywoływania, skupiania uwagi... nic z tych rzeczy; po prostu wystarczy powiedzieć - Rudasek, chodź no tutaj, a On się melduje od razu na swoje imię, siada na dupce i patrzy w człowieka  jak w obraz normalnie... ech 

Posted

Akurat Rudasek nie potrzebuje kanapeczek na zachęte żeby ładnie zapozował :)

No to się zgadało, Iza dziękuję za nowe zdjęcia Rudaska bo wgrałam na kompa do kolekcji, żeby móc zmodyfikować ogłoszenia jakby coś :)

Posted

Dokładnie to taki piesek jak piszesz  Usiatko :) Bardzo posłuszny . Wydaje mi sie że był solidnie tresowany :( w tamtym domu ... On na każde przywołanie jest natychmiast i patrzy wyczekująco jakby mówił " Czego pragniesz tym razem człowieku ? "  Szkoda mi go w tej łazience ale Białogonki by go pożarły a i on nie pozostałby dłużny ...a z Fejfolem się nie znoszą :( Bardzo czekam na TEN telefon ...

Posted

W ogłoszeniach pisaliśmy, że dogada się z suczkami, ewentualnie z pieskami, ale tylko takimi, które nie będą chciały go zdominować...

Wymodziłam nowy tekścik, bo baaaaaaardzo mnie ujęło zdanie Izy piszącej o Rudzielcu: " Czego pragniesz tym razem człowieku ? " ;)

Rudzik ma ok. 3 lat. Dotąd nie znał człowieka z tej najlepszej strony, a jednak – pomimo doznanych krzywd i przedmiotowego traktowania – człowiek jest dla niego bardzo, bardzo ważny.
Każdy gest, chwila zainteresowania sprawiają, że Rudzielec jest wniebowzięty! Na zawołanie pędzi na złamanie łapek, siada, a w oczach pojawia się pytanie: „Co mogę dla Ciebie zrobić, jak Ci się za Twą dobroć odwdzięczyć, mój Człowieku?”

Rudaś jest psiakiem wesołym, łagodnym i skorym do zabaw (szczególnie piłeczką). Umie chodzić na smyczy, pilnuje się. W domu zachowuje czystość, nie niszczy.
Rudek dość dobrze dogaduje się z suczkami i pieskami, pod warunkiem, że nie chcą go zdominować. Z kotami raczej niechętnie by się zaprzyjaźniał.

Rudy jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Jest niewielkim psiakiem – waży ok. 6 kg, sięga do połowy łydki.

Adoptuj Rudzielca, a spełni wszystkie Twoje marzenia o psie – nie tylko trzy, jak złota rybka! :)

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Telefon w sprawie adopcji: 698 024 294 (w miarę możliwości pomożemy w transporcie pieska do nowego domu).

Posted

Mattilu , jest dokładnie tak jak napisała Nutusia  :) Rudasek  w zasadzie akceptuje psiaki ...te spokojniejsze od niego , nie zaczepiające go . A na przykład Fejfol czy Rafi przy próbie zapoznania od razu chcieli mu pokazać kto tu rządzi i wtedy Rudas sie postawił i to ostro . Ale na przykład ciamajdka Patonek nie robi na nim wrazenia ;) Suczki akceptuje . A co do kotków to wydaje mi sie że tak jakoś niezdrowo się nimi interesuje więc wolałam przerwać zapoznanie . Szkoda mi było stresować niemowlęcia Marianka czy niepełnosprawnego Feldonka :(